DM i Skills i Næstved 2019

  • DATO:

    4.-6. april 2019

  • STED:

    Arena Næstved, Ved Stadion 11, 4700 Næstved

  • 320 elever fra Danmarks erhvervsskoler konkurrerer i over 40 forskellige fag

Vi har talt ned og glæder os helt vildt: Den 4.-6. april 2019 er vi i Næstved værter for DM i Skills.

Se, hvad der sker i Næstved by under Skills

Prøv, mærk og føl, om du kan vride pølser, programmere et intelligent lyssystem eller pimpe dig selv med blomster. Til DM i Skills er der hele 54 forskellige håndværk, som du og din familie selv kan prøve, og hele molevitten er gratis.

Som publikum kommer I desuden helt tæt på 320 talenter fra Danmarks erhvervsskoler, som kæmper om at blive nationens bedste i over 40 meget forskellige fag, alt fra murer, snedker, mekaniker, elektriker, kok, frisør, sosu-assistent, industritekniker, glarmester til slagter, mediegrafiker, smed og anlægsgartner.

Danmarksmesterskabet afholdes i Arena Næstved, og alle er velkomne til at komme og se de spændende konkurrencer. Se fx hvordan anlægsgartnere forvandler en stor sandkasse til et stykke fin park med græs, sten, rindende vand og planter på bare tre dage. Eller de flotte sukkerskulpturer, som konditorerne skaber som baggrund for deres fantastiske kager. Eller hvad med at se et møbel blive til?
Se alle tilmeldte fag her.

Fakta om DM i Skills

• Over 300 unge konkurrencedeltagere
• 50.000 besøgende
• Det største arrangement i Arena Næstved – Hele arenaen + 13.000 m2 telte
• Gratis adgang
• Åbning og afslutning med statsministeren og undervisningsministeren
• Mulighed for at blive klogere på håndværk – og prøve egne hænder af
• Danmark kommer til at mangle 44.000 faglærte om bare 10 år, ifølge Dansk Industri. Derfor sætter vi i Næstved alle sejl til for at hylde det gode håndværk

Program

Her kan du se programmet for de tre dage i Arena Næstved.

Torsdag den 4. april
Kl. 9.00-10.15: Åbningsceremoni
Kl. 10.15-19.00: Arena Næstved og de 3 store udstillingshaller er åbne for besøgende. De spændende Skills-konkurrencer begynder.
Kl. 14.00-17.00: Finalen i “Efterskole Skills”, som er en underholdende konkurrence med praktiske øvelser på tid for alle landets efterskoler.

Fredag den 5. april
Kl. 8.00-17.00: Konkurrencerne fortsætter for fulde omdrejninger. Arena Næstved og de 3 store udstillingshaller er åbne for besøgende.
Kl. 9.00-14.00 Den store finale i “Skills Stafetten”, som er en underholdende konkurrence med praktiske øvelser på tid for alle landets 8. klasser.

Lørdag den 6. april
Kl. 8.00-14.00: Skills-konkurrencerne er på vej ind i sidste fase og bliver afsluttet kl. ca. 12.00. Alle udstillingsstandene er åbne til kl. 14.00.
Kl. 14.00-15.30: Den store afslutningsceremoni, hvor DM-vinderne bliver udråbt fra scenen.

Mad og drikke: Fortvivl ej, hvis sulten melder sig, når du besøger DM i Skills. Der er masser af spisesteder i konkurrenceområdet. Udenfor Arena Næstved vil der være opstillet to food-trucks. I mellemgangen mellem hal 1 og 2 og i både hal 3 og 4 vil der være opstillet madboder, mens du i Arena Næstveds foyer finder arenaens egen restaurant.

Parkering: Under DM i Skills vil vejene omkring Arena Næstved være spærret for trafik uden særlig tilladelse. Her udover indføres der fra onsdag den 3. – lørdag den 6. april midlertidigt parkeringsforbud på Svingelen og Lindebjerggårdsvej samt dele af Nygårdsvej og Gallemarksvej. Der henvises i stedet til fjernparkeringen på Holsted Allé.

Her kan du se et oversigtskort over vejafspærringerne. Klik på billedet for at se det i større format.

Dm i skills afspærring

Få mere info om fjernparkering og shuttlebusser her.

Hvad sker der i Næstved under Skills?

Hvorfor springe ind i bilen eller stige på toget hjem, hurtigere end nogen kan nå at råbe ”veeent liiiiig’”, så snart Skills-programmet er slut torsdag, fredag og lørdag eftermiddag?

I Næstved har vi millioner af attraktioner, spisesteder, forretninger og events. Så hvorfor ikke blive lidt længere? 😊

Nedenfor har vi samlet et par bud på, hvad du kan fordrive tiden med, mens de flittige håndværkere lige hviler sig lidt.

Torsdag aften kan du fx tage med på en nostalgisk tidsrejse, når Sebastians datter Sara Grabow giver koncert i Ny Ridehus. Sammen med sin trio genopfrisker hun kendte klassikere fra 3o’erne til 60’erne, bl.a. Sebastians fantastiske sange.

Fredag aften kan du overveje at slentre en tur ned af de forskellige gågader i Næstved City. Der er masser af små, hyggelige specialbutikker, nyåbnede restauranter, vin- øl og cocktailbarer.

Lørdag aften giver det danske band Dør Nr. 13 koncert i Næstved. Bandet leverer hudløs og vedkommende guitarrock og løfter arven fra navne som The Beatles, Sex Pistols, Gasolin, Kliché og Stone Roses og Albummet ‘Verden i Flammer’.

Du kan finde flere arrangementer i Næstved fra 4.-6. april lige her.

Hvis du har brug for at overnatte i Næstved, har vi masser af muligheder for det. 

Naturperler på snor

Hvis du ikke orker musik eller byliv, er Næstved omringet af natur. Seks nye skovområder danner en grøn cirkel rundt om Næstved, og det betyder, at det kun tager cirka fem minutter at komme til det nærmeste skovområde, lige meget hvor i Næstved City, du befinder dig. Midt i City har vi fx Munkebakken med udsigtstårnet, der gør det muligt at se ud over hele byen. Fra Rådmandshaven i den anden ende af City kan man på mindre end en halv time gå gennem skoven til Herlufsholm Kostskole. Og gennem Næstved snor Sjællands længste å snor sig. Den hedder Susåen, og det kan være virkelig hyggeligt at slendre langs den fritlagte Suså og havneprominaden. Hvis du indstiller din GPS til Kanelvej, er du på rette spor.

Husk at kigge op, når du slentrer rundt. Næstved City er nemlig omringet af farverige gavlmalerier, som er malet af nogle af verdens største internationale graffiti-konger. Det projekt kalder vi Næstved Kunstby.

Bliv klogere på, hvad Næstved er for en størrelse lige her.

Mød 24 par kloge hænder

Den 1.-24. december 2018 kickstartede Mærk Næstved opvarmningen til DM i Skills med julekalenderen “Mød 24 par kloge hænder”.
Her gav vi ordet til en række lokale lærlinge og elever, der hver især fortalte om deres valg af fag.
Se de 24 historier samlet her.

DM i Skills