Aktiviteter - Se seværdigheder

Kaffemøde om udvikling af Glumsø byrum

27. jan

Næstved Kommune forbereder et udviklingsprojekt i udviklingscentrene Fuglebjerg, Glumsø, Fensmark og Tappernøje. Det er en registrering af byernes pladser og opholdssteder og forslag til forbedringer, der bidrager til at skabe fællesskaber og liv.

De forsvundne nazidokumenter

30. jan

Martin Magnussen, politibetjent og amatørhistoriker. En ung politimands private efterforskning af stjålne nazidokumenter har sat Rigsarkivet under ministerpres. Foredraget vil handle om opklaringen af sagen, samt den efterfølgende jagt efter sandheden.

Generalforsamling og årsmøde med foreninger i Hyllinge

3. feb

Lokalrådet inviterer til det årlige møde med foreningerne (og alle andre interesserede), hvor vi vil samle op på de aftaler, vi lavede den 11.juni 2019. Der vil være tilbagemelding fra de igangværende arbejdsgrupper.

Spis sammen i Glumsø

4. feb

Spis sammen, er et arrangement, hvor man kan komme og spise sammen med andre fra sit lokalområde. Det foregår den 1. tirsdag i måneden (se nærmere omtale på vores hjemmeside). Der er altid en storyteller på.

Kunstig intelligens – i et samfund med fokus på det menneskelige

6. feb

Kunstig intelligens - i et samfund med fokus på det menneskelige. Foredrag v/Sacha Mendes da Silva. Markedsøkonom. Erasmus Bachelor fra Antwerpen, Deputy Head på Alexandra Institut.

Nikolaj og Piloterne

8. feb

Nikolaj & Piloterne byder på ligefremme, iørefaldende, dansksprogede og delvist selvbiografiske sange med et strejf af melankoli.

Bøf, bog og bif: Harpiks

20. feb

Der inviteres der til endnu en spændende kulturel aften, hvor vi starter med spisning i Café Rejseladen for derefter at høre om bogen Harpiks af Ane Riel, før vi ser filmen af samme navn i Glumsø Bio.

Kammerkoncert i Glumsø

5. mar

Kammerkoncert er en tradition, som Rejseladen afholder. En stemningsfuld koncert, hvor dygtige musikere leverer vellyd til ørerne.

Sct. Patrick day (Irsk aften) Cafe`Rejseladen

13. mar

Vi har gennem flere år lavet irsk aften. Dette fejrer vi igen i år. Vi pynter op, laver irsk mad, hertil irsk øl og nyder musikken fra Inishere, som er en lokal gruppe, der spiller irsk musik

Hans Scherfig

24. mar

Foredrag om Hans Scherfig - myter og drømme v/Amalie Grubb Martinussen, Cand.mag i kunsthistorie. Ansat på Nivågård Samlingen.

Phoenix Netparty 2020

17. apr - 19. apr

Phoenix Netparty er et lan party, der bliver afholdt på sjælland i fladså hallen.

Iran efter revolutionen

5. maj

Foredrag om Iran efter revolutionen v/ Rasmus Christian Elling, Ph.d. og lektor ved Kbh.s Universitet.

Musik over Præstø Fjord- Nordiske Folk Festival

6. aug - 9. aug

Masser af hygge, dans under stjernerne, sang om bålet, kaffe og lagkage, jam / buskspil, gøgl, vikinger, boder samt professionel nordisk musik fra 4 scener. Alt dette og meget mere kan opleves til Musik over Præstø Fjord Nordiske Folk Festival.

Gratis

Film og foredrag om landsbyen Tornemark

30. dec

Mange borgere gik forgæves d. 5. november 2019. Derfor gentager vi arrangementet. Hvad er der sket dit lokalområde, og hvilke ændringer er der sket over tid? Hvad er der sket med landbrug, butikker og håndværk?

Seværdigheder

Herlufmagle hallen

Herlufmaglehallen er meget mere end en sportshal

Læs mere

Du har idéen – www.SkabNaestved.dk giver dig overblikket

En ny hjemmeside har set dagens lys. Www.SkabNaestved.dk er en ny online projektguide, som skal gøre det så nemt som muligt at få ting til at ske i Næstved.

Læs mere

Gårdbutikker i Næstved Kommune

I Næstved er vi så heldige, at vi er omringet af masser af små, hyggelige gårdbutikker, som sælger sommerens frugt og grønt. Her får du overblik over gårdbutikker i Næstved Kommune.

Læs mere

Herlufmagle Friluftsbad

I tilknytning til Herlufmagle-hallen er der anlagt et friluftsbad, som består af 4 bassiner: Et spingbassin med 1 , 3 og 5 meter vipper, et konkurrencebassin, et børnebassin og et soppebassin. desuden er der sauna.

Læs mere

Karrebæksminde og omegn

I Karrebæk ligger en god skole, og der findes børnehave og en meget populær fritidsklub. Desuden har byen et velfungerende fritidsliv som udfolder sig i og omkring Karrebækhallen. Byen er næsten vokset sammen med feriestedet Karrebæksminde.

Læs mere

Rønnebæk og Vejlø

Rønnebæk og Vejlø ligger begge på østsiden af Næstved by. Rønnebæk ligger nord for Præstølandevejen og Vejlø ligger syd for Vordingborglandevejen.

Læs mere

Lille Næstved

Vest for Næstved centrum ligger Lille Næstved, som er et attraktivt kvarter med store parcelhusområder, tæt bebyggelse, industri, havn, Susåen og Herlufsholm Kostskole.

Læs mere

Tybjerg og omegn

Tybjerg ligger i det nordøstlige hjørne af Næstved Kommune, hvor Susåen danner kommunegrænse mod såvel Ringsted som Faxe.

Læs mere

Tappernøje, Snesere og Everdrup Sogne

I den østligste del af Næstved Kommune ligger landsbyerne Tappernøje, Snesere, Everdrup, St. Røttinge og Nr. Smidstrup.

Læs mere

Skelby og omegn

Langs Susåen, mellem Næstved og Sorø ligger landsbyen Skelby. I Skelby er der mange der arbejder for at Skelby stadig er dejlig at bo i. Både frivillige og erhvervsdrivende.

Læs mere

Sandved, Tornemark og omegn

Sandved og Tornemark er et dejlig lokalområde i den vestlige del af Næstved Kommune.

Læs mere

Hyllinge, Marvede, Vallensved, Ladby og Guderup

Kysemøllerne rejser sig højt i landskabet og er pejlemærket, for den akse Slagelsevejen skærer igennem vores lokalområde, når vi slipper Næstved.

Læs mere

Holme-Olstrup, Toksværd og omegn

Mellem Næstved og Rønnede ligger Holme-Olstrup, som især er kendt på grund af Bon- Bonland og Nissebanden.

Læs mere

Herlufmagle og omegn

På landevejen på vej mod Ringsted møder du Herlufmagle, som i dag er vokset sammen med Gelsted.

Læs mere

Glumsø og omegn

Midt på Sjælland ligger en storby i miniformat. Glumsø har det hele, Glumsø er en rigtig pendler by med lige langt til Ringsted, Sorø og Næstved og tog-timedrift til København.

Læs mere

Fuglebjerg og omegn

Næstved Vestegn er et meget smukt og idyllisk landområde med frodige marker og landsbyer spredt i det bakkede terræn.

Læs mere

Fodby og omegn

Landsbyen Fodby ligger vest for Næstved midt i den dejligste natur med skov og marker. Området har et rigt foreningsliv , med gymnastikforening, lokalråd, forsamlingshuset, kirken og meget mere som man kan læse om på lokalrådets hjemmeside.

Læs mere

Fensmark og omegn

Fensmark har i en årrække fungeret som forstad til Næstved. Samtidig er en stor del af byudviklingen i Næstved sket mod nordøst, så de to byer nu nærmer sig hinanden.

Læs mere