Aktiviteter - Se seværdigheder

Rundvisning: Ånden i glasset

9. jul

Spændende rundvisning i glassets fantastiske historie fra 1825 og frem til i dag. Du kan høre om alt fra masseproducerede flasker til unikakunst med afsæt i det, du ser lige foran dig. Rundvisningen ved middelalderarkæolog, Susanne Outzen.

POP-UP: LiLLumination live sketching

10. jul

Kom med en tur i udstillingen når tegner og grafiker, Ingrid Lill, laver live sketching på museets facader og vægge. Illustrationer er sjove og dekorative. De er fortællende og fortryllende.

‘Og verden var ny’ – Udstilling i Marjatta Kulturhus med værker af Grethe Bagge 11. juli

11. jul

I juni og juli byder Marjatta velkommen til en stor udstilling med værker af Grethe Bagge i kulturhuset. I centrum står en serie af malerier på kobber som for første gang vises samlet på Marjatta.

Sankedage i Herregårdshaven

16. jul

Herregårdshaven er altid åben og i år vil der være to dage, hvor herregårdsgartner Sara Nørager Andersen vil fortælle om haven. Der er mulighed for at smage på havens afgrøder.

Rundvisning: På tur i stenaldermosen

16. jul

Mosen var en essentiel del af det gamle glasværk, da det var her, man hentede tørv, så man kunne fyre op i glasovnene. Der er også fundet værktøjer og redskaber, der vidner og et rigt liv med jagt og ritualer gennem tusindevis af år.

POP-UP: Joel Illerhag

21. jul

Kom med en tur i udstillingen, når bassist, opfinder og multikunstner, Joel Illerhag, improviserer til Per Steen Hebsgaards fantastiske værker på sin specialbyggede 'Swedish Harp Bass'.

Rundvisning: Fra Idé til værk

23. jul

Museumsdirektør, Keld Møller Hansen viser rundt, og fortæller historien om, hvordan en spæd idé om et folkeligt designmuseum blev til det, der i dag er Holmegaard Værk. Du vil blive klogere på, hvordan det er at drive et moderne museum.

Marvede Gl. Skole – Generalforsamling

29. jul

Årlige generalforsamling afholdes onsdag den 29. juli på Marvede gl. Skole. Dagsorden i følge vedtægterne.

Rundvisning: Glasmesterens Værksted

30. jul

Glasmesteren Per Steen Hebsgaard har som ingen andre forløst de største danske kunstneres kunstneriske ambitioner i glas. På rundvisningen kan du komme helt tæt på store værker af blandt andet Per Kirkeby, Erik A. Frandsen, og Ursula Reuter Christiansen.

Gratis

Tam Vild – en del af Short Cut

1. aug

Tam Vild – en del af Short Cut - En sand junglekomedie om at finde sin indre urkraft! Forestillingen handler om at skabe udendørs teater i et universelt teatersprog - godt krydret med både galskab og humor.

Gratis

TEATER MED DIG – Sommersjov med Dansk Rakkerpak & Faster Cool

4. aug

Sommersjov med Dansk Rakkerpak & Faster Cool: “Teater med dig” er en dag, hvor du kan prøve alt, hvad der har med teater at gøre. Det er for alle der har lyst og det skal være sjovt at være med. Vi bruger vores kroppe, stemmer og fantasi.

Rundvisning: Kähler – værksted og familie

6. aug

Kom på rundvisning i den fantastiske fortælling om Kähler. Undervejs vil du høre mere om Holmegaard Værks udstilling af Kählerkeramik og få hele historien om det legendariske værksted og personlighederne bag.

Musik over Præstø Fjord- Nordiske Folk Festival – AFLYST

6. aug - 9. aug

Masser af hygge, dans under stjernerne, sang om bålet, kaffe og lagkage, jam / buskspil, gøgl, vikinger, boder samt professionel nordisk musik fra 4 scener. Alt dette og meget mere kan opleves til Musik over Præstø Fjord Nordiske Folk Festival.

Gratis

V.O.M.P. – en del af Short Cut

8. aug

V.O.M.P. – en del af Short Cut (Vanity Of Modern Panic). Forestillingen holder et spejl op mod skønhedsdyrkelsen. Hvor langt vil du gå for at holde din krop yngre end det, der står på din dåbsattest? Gør dig klar til en silikonepumpet danseforestilling.

Menstrup Revyen

11. sep - 7. nov

Revy arrangement " REN REVY " Aftenen består af 3 Retters Menu, Revy og dans med levende musik.

Åben Gedestald 2020 – Dansk Gede Union

12. sep

Igen i år arrangerer DGU Åben Gedestald med det formål, at invitere alle interesserede til at opleve geder på tæt hold og for at udbrede kendskabet til geder.

An Eva and an Adam

19. nov

An Eve And An Adam - En forestilling der bogstaveligt sætter den virkelige nøgenhed i scene – som kontrast til den virtuelle !

Tradish – irsk musik uden grænser i Glumsø

28. nov

Snyd ikke dig selv for enestående oplevelse, et genhør med vores musikalske venner fra Tradish. Bandet lader sig ikke sætte i bås, men favner bredt over mange udtryk. Deres performance er levende og munter og altid fuld af overraskelser.

Gratis

Film og foredrag om landsbyen Tornemark

30. dec

Mange borgere gik forgæves d. 5. november 2019. Derfor gentager vi arrangementet. Hvad er der sket dit lokalområde, og hvilke ændringer er der sket over tid? Hvad er der sket med landbrug, butikker og håndværk?

Seværdigheder

Herlufmagle hallen

Herlufmaglehallen er meget mere end en sportshal

Læs mere

Du har idéen – www.SkabNaestved.dk giver dig overblikket

En ny hjemmeside har set dagens lys. Www.SkabNaestved.dk er en ny online projektguide, som skal gøre det så nemt som muligt at få ting til at ske i Næstved.

Læs mere

Gårdbutikker i Næstved Kommune

I Næstved er vi så heldige, at vi er omringet af masser af små, hyggelige gårdbutikker, som sælger sommerens frugt og grønt. Her får du overblik over gårdbutikker i Næstved Kommune.

Læs mere

Herlufmagle Friluftsbad

I tilknytning til Herlufmagle-hallen er der anlagt et friluftsbad, som består af 4 bassiner: Et spingbassin med 1 , 3 og 5 meter vipper, et konkurrencebassin, et børnebassin og et soppebassin. desuden er der sauna.

Læs mere

Karrebæksminde og omegn

I Karrebæk ligger en god skole, og der findes børnehave og en meget populær fritidsklub. Desuden har byen et velfungerende fritidsliv som udfolder sig i og omkring Karrebækhallen. Byen er næsten vokset sammen med feriestedet Karrebæksminde.

Læs mere

Rønnebæk og Vejlø

Rønnebæk og Vejlø ligger begge på østsiden af Næstved by. Rønnebæk ligger nord for Præstølandevejen og Vejlø ligger syd for Vordingborglandevejen.

Læs mere

Lille Næstved

Vest for Næstved centrum ligger Lille Næstved, som er et attraktivt kvarter med store parcelhusområder, tæt bebyggelse, industri, havn, Susåen og Herlufsholm Kostskole.

Læs mere

Tybjerg og omegn

Tybjerg ligger i det nordøstlige hjørne af Næstved Kommune, hvor Susåen danner kommunegrænse mod såvel Ringsted som Faxe.

Læs mere

Tappernøje, Snesere og Everdrup Sogne

I den østligste del af Næstved Kommune ligger landsbyerne Tappernøje, Snesere, Everdrup, St. Røttinge og Nr. Smidstrup.

Læs mere

Skelby og omegn

Langs Susåen, mellem Næstved og Sorø ligger landsbyen Skelby. I Skelby er der mange der arbejder for at Skelby stadig er dejlig at bo i. Både frivillige og erhvervsdrivende.

Læs mere

Sandved, Tornemark og omegn

Sandved og Tornemark er et dejlig lokalområde i den vestlige del af Næstved Kommune.

Læs mere

Hyllinge, Marvede, Vallensved, Ladby og Guderup

Kysemøllerne rejser sig højt i landskabet og er pejlemærket, for den akse Slagelsevejen skærer igennem vores lokalområde, når vi slipper Næstved.

Læs mere

Holme-Olstrup, Toksværd og omegn

Mellem Næstved og Rønnede ligger Holme-Olstrup, som især er kendt på grund af Bon- Bonland og Nissebanden.

Læs mere

Herlufmagle og omegn

På landevejen på vej mod Ringsted møder du Herlufmagle, som i dag er vokset sammen med Gelsted.

Læs mere

Glumsø og omegn

Midt på Sjælland ligger en storby i miniformat. Glumsø har det hele, Glumsø er en rigtig pendler by med lige langt til Ringsted, Sorø og Næstved og tog-timedrift til København.

Læs mere

Fuglebjerg og omegn

Næstved Vestegn er et meget smukt og idyllisk landområde med frodige marker og landsbyer spredt i det bakkede terræn.

Læs mere

Fodby og omegn

Landsbyen Fodby ligger vest for Næstved midt i den dejligste natur med skov og marker. Området har et rigt foreningsliv , med gymnastikforening, lokalråd, forsamlingshuset, kirken og meget mere som man kan læse om på lokalrådets hjemmeside.

Læs mere

Fensmark og omegn

Fensmark har i en årrække fungeret som forstad til Næstved. Samtidig er en stor del af byudviklingen i Næstved sket mod nordøst, så de to byer nu nærmer sig hinanden.

Læs mere