Aktiviteter - Se seværdigheder

Mindre stress i hverdagen – med mindfulness og andre effektive redskaber

28. jan

Mindre stress i hverdagen - med mindfulness og andre effektive redskaber. Ønsker du fornyet energi, bedre balance og en større livsglæde?

Gratis

Tænksomme Tirsdage: Til kamp mod madspild

28. jan

Mød fuldtidsskralder og aktivist Fabian Vennekilde til en spændende debataften på Næstved Bibliotek.

Gratis

Cirkulær økonomi i rummet: Hør Andreas Mogensen i Ressource City

29. jan

Ressource City har fornøjelsen af at invitere til den årlige konference om cirkulær økonomi. I 2020 er der fokus på omstillingen til cirkulær økonomi i praksis.

Amerika Bomberen – bombeflyet der ikke kom igennem

29. jan

Lillejuleaften 1942 blev endnu et af Adolf Hitlers højteknologiske, hemmelige våben sendt i luften for første gang. Det drejede sig om den såkaldte Amerika Bomber, der kunne tage turen over Atlanterhavet og bombe de amerikanske storbyer.

ADHD og Sendiagnostisering

29. jan

Vi oplever ofte, at dem der i en senere alder pludselig står med en diagnose i hånden - mangler redskaber og sparring. Hvem kan hjælpe og hvor kan man få hjælp?

De forsvundne nazidokumenter

30. jan

Martin Magnussen, politibetjent og amatørhistoriker. En ung politimands private efterforskning af stjålne nazidokumenter har sat Rigsarkivet under ministerpres. Foredraget vil handle om opklaringen af sagen, samt den efterfølgende jagt efter sandheden.

Snik-Snack Movie viser Klovn 3: The Final

3. feb

Nordisk Film Biografer, Næstved Bibliotek og Næstved By People inviterer hermed til første omgang Snik-Snack Movie med oplæg, film og snak om Klovn : The Final.

Generalforsamling og årsmøde med foreninger i Hyllinge

3. feb

Lokalrådet inviterer til det årlige møde med foreningerne (og alle andre interesserede), hvor vi vil samle op på de aftaler, vi lavede den 11.juni 2019. Der vil være tilbagemelding fra de igangværende arbejdsgrupper.

Gratis

Offentlige foredrag i naturvidenskab: Einsteins relativitetsteori

4. feb

Foredraget vises som stream i BIO Næstved og forelæser er professor ved Aarhus Universitet.

Gratis

Kend din ret – om spcialundervisning – og hvordan klager jeg ?

6. feb

DH Næstved inviterer endnu en gang til kursusaften "Kend din ret - om specialundervisning og hvordan klager jeg". Arrangementet er for alle, men henvender sig især til forældre til børn med særlige behov - på tværs af handicap og behov.

Kunstig intelligens – i et samfund med fokus på det menneskelige

6. feb

Kunstig intelligens - i et samfund med fokus på det menneskelige. Foredrag v/Sacha Mendes da Silva. Markedsøkonom. Erasmus Bachelor fra Antwerpen, Deputy Head på Alexandra Institut.

Sæt dig mål og få succes i 2020

10. feb

Hvis dit liv var en film – gad du så se den? Forestil dig, at du kan skabe det liv, du ønsker Det er faktisk muligt, hvis du planlægger livet. Med mentale teknikker får du inspiration til at skabe en drejebog til et liv med sundhed, kærlighed og rigdom.

Kina: Ven eller fjende?

18. feb

Volvo er blevet opkøbt, ligeså er Saab, B&O er stærkt på vej. Står der Huawei på din mobiltelefon eller Lenovo på din bærbare? Der er en god sandsynlighed for det, for de kinesiske rigmænd og store koncerner står i kø for at erobre verdensmarkedet.

Gratis

Offentlige foredrag i naturvidenskab: Kvantecomputeren

18. feb

Foredraget vises som stream i BIO Næstved og forelæser er professor ved Aarhus Universitet.

Foredrag af forfatter Mich Vraa

19. feb

Mich Vraa fortæller om romantrilogien: Haabet, Peters kærlighed og Faith, som handler om Dansk Vestindien og den danske slaveperiode.

Bøf, bog og bif: Harpiks

20. feb

Der inviteres der til endnu en spændende kulturel aften, hvor vi starter med spisning i Café Rejseladen for derefter at høre om bogen Harpiks af Ane Riel, før vi ser filmen af samme navn i Glumsø Bio.

Fra overgangsalderen til overskudsalderen v/Søs Wollesen

25. feb

Hormonerne er kommet for at blive, men de behøver ikke være dem, som styrer vores krop og hjerne. Mange kvinder – og også mænd – oplever en form for ensomhed omkring det, som sker indeni og med dem selv.

Syklubben og politisamarbejdet over Sundet

26. feb

Menneskesmuglinger over Øresund fik under den 2. verdenskrig en helt ny dimension med modstandsbevægelsen og sammenbruddet af den danske samarbejdspolitik i august 1943.

Gratis

Middagsmusik med Nana Jacobi

29. feb

God musik og ligestilling mellem kønnene er i fokus denne lørdag middag, hvor vores "husmusiker", Rasmus Hedeboe, spiller sammen med sanger Nana Jacobi.

Cirkulær økonomi

2. mar

Foredrag om Cirkulær økonomi - som miljøstrategi for kommune, virksomheder og lokalsamfund v/Michael Søgaard Jørgensen, Associate professor Department of Planning Aalborg Universitet.

Gratis

Stress dig sund

2. mar

Et foredrag med Carsten Juul om hans bog Stress dig sund - et opgør med stressmyterne.

Gratis

Offentlige foredrag i naturvidenskab: Det er bare en virus!

3. mar

Foredraget vises som stream i BIO Næstved og forelæser er professor ved Syddansk Universitet.

Fries before guys

6. mar

“Det bliver mellem os” er et samtale-show, der nysgerrigt undersøger venskabsrelationer i et liv og samfund, hvor parforholdet ofte bliver ophøjet til den vigtigste relation.

Lær at læse kropssprog

9. mar

Du kan få mere succes og glæde i dit liv ved at læse andres kropsprog og gøre dit eget bedre. Kropssproget påvirker din egen mentale tilstand. Lær at vælge det positive kropssprog, så du bliver tiltrækkende i andres øjne.

Gratis

Offentlige foredrag om naturvidenskab: Fremtidens natur

10. mar

Foredraget vises som stream i BIO Næstved og forelæser er professor ved Aarhus Universitet.

Foredrag: Styrk din fordøjelse

12. mar

Få den nyeste viden om din fordøjelse. Dårligt fungerende fordøjelse kan være meget generende og udmønte sig på mange måder. Men at have et fordøjelsesproblem er ikke altid at have enten diarré eller forstoppelse!

Workshop med foredrag om smerter og praktiske øvelser

16. mar

Få mere viden om smerter. Dette foredrag vil belyse den nyeste viden inden for kroniske smerter. Op mod hver femte dansker over 18 år lider af en form for kronisk smerte.

Tibet: Besat eller befriet?

17. mar

Mange af os her i Vesten har en romantisk forestilling om Tibet som et spirituelt paradis med et enkelt og ustresset liv. Mange kinesere har dog svært at forstå både Vestens fascination af Dalai Lama og modstanden mod Kinas tilstedeværelse i Tibet.

Sygeplejerskesagen

24. mar

En af Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager. Foredragsholder: Kristian Corfixen, journalist. En tidlig morgen i marts 2015 modtager politiet et opkald fra en sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus.

Hans Scherfig

24. mar

Foredrag om Hans Scherfig - myter og drømme v/Amalie Grubb Martinussen, Cand.mag i kunsthistorie. Ansat på Nivågård Samlingen.

V2 – raketvåbenets barndom og dens pris

25. mar

Den 3. oktober 1942 fløj for første gang et eksemplar af den tyske V2-raket. Turen varede 312 sekunder og tophøjden var 85 kilometer. Raketten blev i krigens sidste år fremstillet i stort tal og brugt til at bombardere især London og Antwerpen.

Anders Lund Madsen – Jorden går muligvis under i løbet af foråret 2020

28. mar

For første og nok også sidste gang rejser Anders Lund Madsen alene på Danmarksturné for at samle nationen, inden det er for sent.

SOUNDS of PLANETS

29. mar

Foredrag og koncert der tager publikum på en kalejdoskopisk rejse i lyd, billeder og foredrag gennem vores solsystem med professor i astrofysik ved Niels Bohr Institutet Uffe Gråe Jørgensen.

Gratis

Offentlige foredrag i naturvidenskab: Dybhavet – nyt fra en ukendt verden

31. mar

Foredraget vises som stream i BIO Næstved og forelæsere er professorer ved Aarhus og Syddansk Universitet.

Foredrag: Hverdagspsykopater

2. apr

Foredragsholder: Alexa Peary. Hvad er en psykopat - adfærd og kendetegn?, hvad gør de ved dig og din mentale sundhed? og hvordan genvinder du kontrollen over dit liv?

Nordens Venona – om kodebrydnings-samarbejdet i Norden

8. apr

Venona er kodenavnet for den amerikansk kodebrydning af dele af de sovjetiske efterretningsinformationer mellem Centeret i Moskva og residenturerne i udlandet i 1940'erne. Venona blev et af de vestlige efterretningstjenesters største landvindinger..

Myten om Opium til Folket

14. apr

Historien om opium i Kina og dets betydning for verdensfreden i dag. Opium og Kina er nærmest blevet synonymer. Alene ordet "opium" har enorme konnotationer og implikationer i det moderne Kina.

Gratis

Offentlige foredrag i naturvidenskab: IG Nobel Prize. First laugh then think

14. apr

Foredraget vises som stream i BIO Næstved. OBS: Foredraget er på engelsk.

Forenings- og Fritidskonference 2020

18. apr

Er du frivillig i en forening, i et lokalråd, eller er du tilknyttet en aftenskole? Så er Forenings- og Fritidskonferencen noget for dig!

Gratis

Offentlige foredrag i naturvidenskab: Rask og glad – tak dine unikke mikrober

21. apr

Foredraget vises som stream i BIO Næstved. Foredraget holdes af professor ved Københavns Universitet.

RUNA-sagen – om et dansk fragtskib og kommunistiske søfolk

22. apr

Få den utrolige historie om savskærer Hansen i Køge og hans frue, der afhændede indsmuglede cigaretter og sprut fra Østtyskland.

Europa på vildspor

29. apr

Foredrag om Europa på vildspor - men mulighed for en Europæisk New Green Deal v/ Jesper Jespersen, Dr. Scient. Adm./Professor på RUC.

Iran efter revolutionen

5. maj

Foredrag om Iran efter revolutionen v/ Rasmus Christian Elling, Ph.d. og lektor ved Kbh.s Universitet.

De radioaktive piger – I stråleglans – om de dødelige engle i den amerikanske rustningsindustri

6. maj

Med udgangspunkt i Kate Moore bog "The Radium Girls" dykker vi ned i historien om selvlysende instrumenter og ure til militær udrustning til lands, til vands og i luften. Amerikanske virksomheder benyttede sig af unge piger til at male selvlysende tal..

Foredrag med Thomas Rathsack

11. jun

Attitude - effektivt redskab eller smitsom virus? - Helt nyt inspirerende foredrag med tidligere jægersoldat Thomas Rathsack.

Gratis

Film og foredrag om landsbyen Tornemark

30. dec

Mange borgere gik forgæves d. 5. november 2019. Derfor gentager vi arrangementet. Hvad er der sket dit lokalområde, og hvilke ændringer er der sket over tid? Hvad er der sket med landbrug, butikker og håndværk?

Seværdigheder

Gratis

Næstved Bibliotek

Der er fem biblioteker i Næstved Kommune under Næstved Bibliotek og Borgerservice: Næstved Bibliotek, Glumsø Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Fensmark Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Der er Borgerservice på alle bibliotekerne.

Læs mere

Næstved Aftenskole

Næstved Aftenskole er en forening, som ofte arrangerer spændende foredrag for byens borgere.

Læs mere