Aktiviteter - Se seværdigheder

Gratis

Sommeraktivitet i Affaldplus

7. jul - 7. aug

Tag familien eller din gode ven med til Yderzonen og oplev Yderzonens sommer ekspedition! Gør dig klar til deltage i en spændende og lærerig ekspedition i Yderzonen!

Sankedage i Herregårdshaven

16. jul

Herregårdshaven er altid åben og i år vil der være to dage, hvor herregårdsgartner Sara Nørager Andersen vil fortælle om haven. Der er mulighed for at smage på havens afgrøder.

Rundvisning: På tur i stenaldermosen

16. jul

Mosen var en essentiel del af det gamle glasværk, da det var her, man hentede tørv, så man kunne fyre op i glasovnene. Der er også fundet værktøjer og redskaber, der vidner og et rigt liv med jagt og ritualer gennem tusindevis af år.

Rundvisning: Fra Idé til værk

23. jul

Museumsdirektør, Keld Møller Hansen viser rundt, og fortæller historien om, hvordan en spæd idé om et folkeligt designmuseum blev til det, der i dag er Holmegaard Værk. Du vil blive klogere på, hvordan det er at drive et moderne museum.

Marvede Gl. Skole – Generalforsamling

29. jul

Årlige generalforsamling afholdes onsdag den 29. juli på Marvede gl. Skole. Dagsorden i følge vedtægterne.

Rundvisning: Glasmesterens Værksted

30. jul

Glasmesteren Per Steen Hebsgaard har som ingen andre forløst de største danske kunstneres kunstneriske ambitioner i glas. På rundvisningen kan du komme helt tæt på store værker af blandt andet Per Kirkeby, Erik A. Frandsen, og Ursula Reuter Christiansen.

Rundvisning: Kähler – værksted og familie

6. aug

Kom på rundvisning i den fantastiske fortælling om Kähler. Undervejs vil du høre mere om Holmegaard Værks udstilling af Kählerkeramik og få hele historien om det legendariske værksted og personlighederne bag.

Byvandring: I Kählers fodspor

8. aug

For mere end 175 år siden blev den første Kähler-vase drejet på et lille pottemagerværksted i Næstved. Det blev starten på et unikt designeventyr, der i dag giver genlyd verden over. "I Kählers fodspor" en byvandring rundt i Næstved by.

Chris Macdonald foredrag

1. sep

Efter udsolgte arrangementer og fyldte sale over hele landet på sin sidste turné er vi efter utallige opfordringer virkelig glade og stolte over at kunne præsentere et helt nyt inspirerende og humoristisk foredrag med Chris MacDonald.

Anders Lund Madsen – Slut!

12. sep

For første og nok også sidste gang rejser Anders Lund Madsen alene på Danmarksturné for at samle nationen, inden det er for sent.

Bøvl-Nils Villemoes på slap line

6. okt

Om ledelse, udvikling, strategi og samarbejde - kort sagt BØVL! Gennem fire årtier har Nils Villemoes revset, drillet og udfordret erhvervslivet og den offentlige sektor - for som han siger: “Ledelse vedrører os alle - ingen slipper fri”.

Foredrag med Ann E. Knudsen

16. nov

Hvor svært kan det være? Værd at vide om mænd og kvinders hjerner. Hvorfor skal mænd altid - lige inden gæsterne kommer - rydde op i garagen eller klippe hækken? Hvorfor kan du altid få kvinder til at arbejde gratis?

Gratis

Film og foredrag om landsbyen Tornemark

30. dec

Mange borgere gik forgæves d. 5. november 2019. Derfor gentager vi arrangementet. Hvad er der sket dit lokalområde, og hvilke ændringer er der sket over tid? Hvad er der sket med landbrug, butikker og håndværk?

Foredrag – Hella Joof

17. mar

Hella Joof kommer til Arena Næstved med sit foredrag "Mit liv som hun". Vi skaber en intim og varm atomsfære omkring en kvinde med en hel del på hjerte.

Seværdigheder

Gratis

Næstved Bibliotek

Der er fem biblioteker i Næstved Kommune under Næstved Bibliotek og Borgerservice: Næstved Bibliotek, Glumsø Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Fensmark Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Der er Borgerservice på alle bibliotekerne.

Læs mere

Næstved Aftenskole

Næstved Aftenskole er en forening, som ofte arrangerer spændende foredrag for byens borgere.

Læs mere