Aktiviteter - Se seværdigheder

Storbyhistorie – Istanbul – UDSKUDT

3. apr

Erdogan har snart i en menneskealder sat dagsordenen i Tyrkiet, og hans parti AKP bekæmper kurdiske og sekulære bevægelser. Vi ser nærmere på udviklingen i Tyrkiets enorme storby Istanbul, der hidtil har været en AKP-højborg.

Nordens Venona – om kodebrydnings-samarbejdet i Norden – UDSKUDT

8. apr

Venona er kodenavnet for den amerikansk kodebrydning af dele af de sovjetiske efterretningsinformationer mellem Centeret i Moskva og residenturerne i udlandet i 1940'erne. Venona blev et af de vestlige efterretningstjenesters største landvindinger..

Myten om Opium til Folket

14. apr

Historien om opium i Kina og dets betydning for verdensfreden i dag. Opium og Kina er nærmest blevet synonymer. Alene ordet "opium" har enorme konnotationer og implikationer i det moderne Kina.

Gratis

Offentlige foredrag i naturvidenskab: IG Nobel Prize. First laugh then think

14. apr

Foredraget vises som stream i BIO Næstved. OBS: Foredraget er på engelsk.

Storbyhistorie – Jerusalem

17. apr

Jerusalem har siden Romerrigets epoke givet anledning til krige og belejringer. Vi kridter banen op, især med henblik på byens historie i 1900-tallet og den nyere historie med Benyamin Netanyahus kyniske samspil med de ultraortodokse højrekræfter.

Gratis

Tænksomme Tirsdage: Klimatosserne

21. apr

Mikael Bellers Madsen fra den grønne tænketank Concito, kommer og taler ud fra sloganet: "ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget”.

Gratis

Offentlige foredrag i naturvidenskab: Rask og glad – tak dine unikke mikrober

21. apr

Foredraget vises som stream i BIO Næstved. Foredraget holdes af professor ved Københavns Universitet.

RUNA-sagen – om et dansk fragtskib og kommunistiske søfolk

22. apr

Få den utrolige historie om savskærer Hansen i Køge og hans frue, der afhændede indsmuglede cigaretter og sprut fra Østtyskland.

Storbyhistorie – Krim

24. apr

Allerede kampene ved Sortehavsbyen Sinope (1853), ved Sevastopol (1854) og belejringen af Sevastopol (1854-55) illustrerede, hvorledes flere stormagter havde interesser i området.

Iran efter revolutionen

5. maj

Foredrag om Iran efter revolutionen v/ Rasmus Christian Elling, Ph.d. og lektor ved Kbh.s Universitet.

ORD – Befrielse

5. maj

Befri mig vel for en aften! Fortællecafé på befrielsesdagen! Få gange i historien kan en hel nation føle sig befriet på en gang. f.eks. når dommen endelig giver det sidste forløsende fløjt i en afgørende landskamp.

De radioaktive piger – I stråleglans – om de dødelige engle i den amerikanske rustningsindustri

6. maj

Med udgangspunkt i Kate Moore bog "The Radium Girls" dykker vi ned i historien om selvlysende instrumenter og ure til militær udrustning til lands, til vands og i luften. Amerikanske virksomheder benyttede sig af unge piger til at male selvlysende tal..

Bag om museet: Forberedelser til Holmegaard Værk

7. maj

Snart åbner Danmarks nye museum for kunsthåndværk og design, Holmegaard Værk. Til bag om museet-foredraget “Forberedelser til Holmegaard Værk” får du et indblik i arbejdet bag kulisserne på Museum Sydøstdanmark.

Gratis

Temamøde for frivillige ildsjæle

12. maj

Ny i bestyrelsen? Fritidsudvalget afholder gratis temamøde for frivillige ildsjæle, der deltager i foreningsarbejde i Næstved Kommune. Vi forsøger at komme hele vejen rundt og giver dig et overblik og en tjekliste, som vil sikre dig en god start.

ORD – Snyd

2. jun

Fortællecaféens fortæller leverer historier der, der kan få Britta Nielsens fiduser til at tage sig ud som en uskyldig aprilsnar! eller gør de? Man kan føle sig SÅ snydt af den årlige april-snyder, eller hvis man opdager man har levet sit liv på en løgn

Foredrag med Thomas Rathsack

11. jun

Attitude - effektivt redskab eller smitsom virus? - Helt nyt inspirerende foredrag med tidligere jægersoldat Thomas Rathsack.

Chris Macdonald foredrag

1. sep

Efter udsolgte arrangementer og fyldte sale over hele landet på sin sidste turné er vi efter utallige opfordringer virkelig glade og stolte over at kunne præsentere et helt nyt inspirerende og humoristisk foredrag med Chris MacDonald.

Anders Lund Madsen – Jorden går muligvis under i løbet af foråret 2020

12. sep

For første og nok også sidste gang rejser Anders Lund Madsen alene på Danmarksturné for at samle nationen, inden det er for sent.

Bøvl-Nils Villemoes på slap line

6. okt

Om ledelse, udvikling, strategi og samarbejde - kort sagt BØVL! Gennem fire årtier har Nils Villemoes revset, drillet og udfordret erhvervslivet og den offentlige sektor - for som han siger: “Ledelse vedrører os alle - ingen slipper fri”.

Foredrag med Ann E. Knudsen

16. nov

Hvor svært kan det være? Værd at vide om mænd og kvinders hjerner. Hvorfor skal mænd altid - lige inden gæsterne kommer - rydde op i garagen eller klippe hækken? Hvorfor kan du altid få kvinder til at arbejde gratis?

Gratis

Film og foredrag om landsbyen Tornemark

30. dec

Mange borgere gik forgæves d. 5. november 2019. Derfor gentager vi arrangementet. Hvad er der sket dit lokalområde, og hvilke ændringer er der sket over tid? Hvad er der sket med landbrug, butikker og håndværk?

Seværdigheder

Gratis

Næstved Bibliotek

Der er fem biblioteker i Næstved Kommune under Næstved Bibliotek og Borgerservice: Næstved Bibliotek, Glumsø Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Fensmark Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Der er Borgerservice på alle bibliotekerne.

Læs mere

Næstved Aftenskole

Næstved Aftenskole er en forening, som ofte arrangerer spændende foredrag for byens borgere.

Læs mere