Aktiviteter - Se seværdigheder

Fyraftensmøde: Gør ungdommen mindre ensom – Men hvordan?

21. okt

I 10 år har Ventilen Næstved drevet et mødested for unge mellem 15 og 25 år, som føler sig ensomme. Derfor afholder de et fyraftensmøde om ensomhed blandt unge.

Bøn, meditation, ofringer og andre religiøse ritualer

21. okt

Bøn, mystik, dans, teater, billedkunst osv. har deres oprindelse i religionerne, ligesom voldsomme pubertetsritualer og andre kriseritualer er udbredt over hele verden. Inden for religion er handling ofte vigtigere end ord.

Picasso – Kærlighedens magt

21. okt

Foredrag i Folkeuniversitetet Holmegaard-Suså. Picasso - Kærlighedens magt v/ Linnea Mølbak Szilas, udstillingsassistent på Arken.

Vil du køre med?

22. okt

Det skal være lettere og mere miljørigtigt at komme rundt i hele Næstved Kommune. Derfor har Landdistriktsudvalget og Næstved Gymnasium og HF sat et blafferstoppested op ved gymnasiet. Kom og hør om tankerne og ideerne bag stoppestedet.

HICSUM præsentation 2020

22. okt

Herlufsholm International Chamber Music Festival - HICSUM præsenterer programmet for festivalen 12-17. juli 2020.

Foredrag: Snedige bakterier

22. okt

Gå i biografen og bliv klog - når Næstved Bibliotek og BIO Næstved livestreamer foredrag med lektor i mikrobiologi Rikke Louise Meyer fra Aarhus Universitet. Hun præsenterer ny viden om, hvor snedigt bakterier formår at indrette sig med hinanden.

Kinas kvinder – Fra indbundne fødder til høje hæle og #metoo

22. okt

Gennem tre generationer af kinesiske kvinder. Deres livhistorier illustrerer den forandring kvinderne har gennemgået i det kinesiske samfund. Få indblik i, hvordan livet ser ud i dag i forhold til dating, familie, ægteskab, børn, karriere, #metoo.

Døden på larvefødder – en omstændelig affære

23. okt

Kampvogne blev brugt første gang i Somme-slaget 1916, men led fra begyndelsen under tekniske vanskeligheder og langsommelighed. Problemerne blev efterhånden løst, men kampvognene var fortsat langsomme og deres rækkevidde var begrænset.

Te kursus

24. okt

Kom og få svar på spørgsmål som: Hvilken kande og kop bruges til hvilken te? Hvor varmt må vandet være? Hvilken te passer til hvilken mad og til hvilket klima? Hvordan kan te bruges i maden og hvordan kan man udnytte dets medicinske egenskaber bedst mulig

Gratis

Foreningens alarmberedskab

24. okt

En forening eller organisation risikerer altid at skulle handle med kort varsel for at afbøde konsekvenserne af en speciel og pludseligt opstået situation. De kan variere i styrke fra simple misforståelser og drillerier, til økonomisk kriminalitet mm.

Foredrag: Livet med en alkoholisk far – og sorgen over tabet

24. okt

Marie Brixtofte vil med sine foredrag forsøge at bryde tabuet omkring alkoholisme, da hun selv har haft det tæt inde på sjælen. Hun lider ikke selv af det - men det gjorde hendes far, folketingsmedlemmet Peter Brixtofte.

Trækul, stenkul og oliemøller

25. okt

Fra Antikken til industrialiseringen. Igennem tiden har man fremstillet trækul, som igen blev anvendt under produktionen af jern og krudtfremstilling, og op grennem tiden brugtes ovnanlæg og oliemøller til at fremkalde kemiske stoffer...

Gratis

Ordblind – og hvad så?

29. okt

Ordblindementor Christian Bock fortæller om sit liv som stærkt ordblind, og han kommer med bud på brugbare værktøjer, der kan gøre hverdagen lettere.

Gratis

STORMØDE FOR BYGGE/ANLÆG

30. okt

Dette års stormøde for bygge/anlæg stiller derfor skarpt på de to projekter, ligesom borgmester Carsten Rasmussen kommer og giver os en briefing om Næstved Kommunes anlægsbudget for 2020.

Tappernøje Lokalråd og Landdistriktsudvalget inviterer til “Blaffer Cafemøde”

30. okt

Det er ikke altid lige let at få hverdags transporten til at hænge sammen med busafgange, når man bor i landdistrikterne. Måske kan vi blive bedre til at hjælpe hinanden med samkørsel og samtidig spare på CO2 regnskabet.

Forældremøde om Narko

30. okt

Er du forælder til en ung mellem 16 og 25 år? Og er du usikker på, hvad der sker, når de unge fester? Så kom til: Forældremøde.

SHU-BI-DUA KONCERTFOREDRAG

30. okt

Thomas Ulrik Larsen fortæller dels om det unikke ved sproget og lyrikken i teksterne hos hele Danmarks folkeeje: Shu-Bi-Dua, ligesom han selv spiller flere af sangene.

Kemikalier i hverdagen

6. nov

Den prisbelønnede forsker Anders Rehfeld besøger Næstved Bibliotek og fortæller om kemikaliers skadelige indvirkning på reproduktionsevnen.

Økologisk økonomi – et blik gennem “grønne” briller

6. nov

Foredrag om Økologisk økonomi v/Inge Røpke, professor MSO i økologisk økonomi ved Aalborg Univ.

Gratis

Stoisk ro

7. nov

Bliv klogere på stoicismen - en spændende filosofisk retning. Cand.mag i filosofi Artjom Aroutjounjan fortæller om emnet på Næstved Bibliotek.

Fuglsang Kunstmuseum – besøg og foredrag

9. nov

Folkeuniversitetet Holmegaard-Suså. Fuglsang Kunstmuseum - besøg og foredrag. Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab v/ Tine Nielsen Fabienke, Museumsinspektør.

Gratis

Tænksom Tirsdag – naturen er hellig

12. nov

Til denne tænksomme tirsdag kan du møde forfatter og foredragsholder Jens-André Herbener der på baggrund af sin bog ”Naturen er hellig” vil fortælle om naturen og klimaet set i et religiøst perspektiv.

SPARK RØV PÅ SOCIALE MEDIER

13. nov

Lær at skabe indhold på de sociale medier. Marie Vagn-Hansen fra Homey Media hjælper til daglig mange forskellige typer virksomheder – fra tøjbrands til Toyota-forhandlere – med at komme ud på sociale medier.

Årets nye romaner af danske og nordiske forfattere

20. nov

Inspirerende og personlig gennemgang af sæsonens nye bøger af danske og nordiske forfattere.

Hold hjernen i gang med mindfulness

21. nov

Foredraget v. psykoterapeut Maria Louise Jalksø tager udgangspunkt i, hvordan let hjernetræning kan give mere overskud og glæde i hverdagen samt forbedre koncentration og hukommelse.

Med H.C. Andersen i operaen – foredrag

25. nov

Folkeuniversitet Holmegaard- Suså. Med .C. Andersen i Operaen - foredrag

Fritidsudvalgets temamøde: Fra jeg- til vi-orienteret indstilling

26. nov

Som frivillig overvejer man, hvorfor man er frivillig, og om den tid og energi man bruger på frivilligt arbejde er det værd. På dette temamøde er emnet rettet mod os selv som frivillige, vores indbyrdes kommunikation og vores indstilling til hinanden.

Mord på bestilling – et krimiforedrag, du ikke tør fortælle dine fjender om

26. nov

Et krimiforedrag, du ikke tør fortælle dine fjender om.

Nul Stjerner-foredrag med Jan Elhøj og Morten Kirckhoff

27. nov

Hvad sker der når man tjekker ind på hoteller, der har de dårligste anmeldelser? Hvad sker når man spiser på dårlige restauranter i de værst tænkelige lande? Det viser sig ofte, at det er her de sjoveste og bedste eventyr venter.

Senioruniversitet – 24 foredrag

29. nov - 17. jan

24 fredage er der Seniorhøjskole i Smedjen, Grønnegade Kaserne. Her er seks af de 24 foredrag. Der har temaet "Klimakatastrofer i Europa før og nu".

Senioruniversitet – 24 foredrag

24. jan - 6. mar

24 fredage er der Seniorhøjskole i Smedjen, Grønnegade Kaserne. Her er seks af de 24 foredrag. Vore vestlige, parlamentariske demokratier mødes i disse år atter af forsøg fra ekstremistiske grupper, der vil skabe mistillid til vor måde at leve sammen på..

Fries before guys

6. mar

“Det bliver mellem os” er et samtale-show, der nysgerrigt undersøger venskabsrelationer i et liv og samfund, hvor parforholdet ofte bliver ophøjet til den vigtigste relation.

Senioruniversitet – 24 foredrag

13. mar - 24. apr

24 fredage er der Seniorhøjskole i Smedjen, Grønnegade Kaserne. Her er seks af de 24 foredrag. Hvad kan vi lære af storbyhistorien?

Anders Lund Madsen – Jorden går muligvis under i løbet af foråret 2020

28. mar

For første og nok også sidste gang rejser Anders Lund Madsen alene på Danmarksturné for at samle nationen, inden det er for sent.

Seværdigheder

Gratis

Næstved Bibliotek

Der er fem biblioteker i Næstved Kommune under Næstved Bibliotek og Borgerservice: Næstved Bibliotek, Glumsø Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Fensmark Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Der er Borgerservice på alle bibliotekerne.

Læs mere

Næstved Aftenskole

Næstved Aftenskole er en forening, som ofte arrangerer spændende foredrag for byens borgere.

Læs mere

Følg os på Facebook

Følg os på Instagram

Så mange oplevelser
har vi på siden lige nu

Husk også byens foredrag – eksempelvis på…