Aktiviteter - Se seværdigheder

Revolutionsårene, Slesvig-Holsten og borgerkrigen 1848-51

19. okt

Den danske hær rykkede ind i Slesvig og drev den 9. april -48 ved Bov en slesvig-holstensk styrke på flugt efter krigens første slag i Den 1. Slesvigske Krig. Herefter besatte de danske tropper hele hertugdømmet ned til Dannevirke og Ejderen. Men...

Det Britiske Imperium, Balfourdeklarationen og Palæstina, 1917-1948

24. okt

Englændernes militære offensiv, der baserede sig på den såkaldte Sykes-Picot-aftale af 8. maj 1916, inddrog Palæstina i det komplicerede stormagts-spil ved fredsforhandlingerne i 1919.

Gratis

Orglets kraft – en utraditionel orgelkoncert med organist Lars Nielsen Sardemann

25. okt

Orglet - "Instrumenternes Dronning" - spiller med på mange af de store øjeblikke i vores liv; dåb, konfirmation, vielse og begravelse, og når orglet spiller, bliver vi mindet om disse øjeblikke.

Foredrag: En rejse ind i stilheden

25. okt

Puk Hyllested fortæller om meditation, mindfulness og stilhedens positive betydning. Hun har været i Portugal for at deltage i et 10-dages stilheds-retreat. Her udforskede hun, hvad stilhed kan gøre for mennesker med stress, og hvordan man kan finde ro

Koncertforedrag GUSTAV WINCKLER. Gem et lille smil…

28. okt

Koncertforedrag v/Ivan Liljebæk. Det store talent med den skønne stemme. Gustav var altid med: Melodi Grand Prix, Giro 413 osv. En sjov og spændende personlighed. Vi skal høre Hvide Måge, Den Gamle Landevej og en lang række af "De go'e gamle."

HUGland – oplæg og film om Lars HUG

29. okt

Guitarist Rasmus Hedeboe fortæller denne aften om sit samarbejde med den legendariske Lars HUG, inden vi viser filmen ”HUGland”.

HUGland – oplæg og film om Lars HUG

29. okt

Guitarist Rasmus Hedeboe fortæller om sit samarbejde med Lars HUG, inden filmen ”HUGland” vises. Rasmus Hedeboe fortæller denne aften om sit samarbejde med den legendariske Lars HUG.

Foredrag: Siciliansk krimiaften

30. okt

Nu bliver det (u)hyggeligt - Ikke alene er det Halloween. Haslevforfatteren Hans-Willy Bautz kommer og fortæller om sit forfatterskab: "Mord på færgen til Palermo - Michel Bechs rejse til Sicilien" og "Mord på Sicilien - Et spor fører til Danmark".

Verdensrevolutionen og mellemkrigstidens ændrede trusselsbillede

31. okt

Den russiske revolution blev ikke nedkæmpet af de hvide, som mange havde forventet, og op gennem 1920'erne skulle omverden vænne sig til det nye Sovjetrusland, der også i Danmark fandt mange tilhængere.

Ka’ det virk’lig passe?

31. okt

Om Europa og EU - et engageret spot på europapolitiske spørgsmål. Oplev skuespillerne Anette Katzmann og Morten Nielsen, der kærligt, kritisk, undrende og eftertænksomt tager fat i vedkommende spørgsmål, der har betydning for vores fælles virkelighed.

Foredrag med Matilde Kimer

1. nov

Matilde Kimer fortæller om Rusland og livet som udenrigskorrespondent - om Putin og konfrontationerne med Vesten – men også en række almindelige russere. Både dem, der forguder Putin og hans politik, og dem, der slås for at ændre kursen.

Matilde Kimer fortæller om Rusland

1. nov

Den kendte DR-journalist Matilde Kimer fortæller om Rusland og livet som udenrigs- og krigskorrespondent ved et foredrag på Næstved Bibliotek. Selvfølgelig skal det handle om Putin og konfrontationerne med Vesten, men også om almindelige mennesker.

Foredraget Godhavnsdrengen

1. nov

’Godhavnsdrengen’ Poul Erik Rasmussen fortæller om tiden på børnehjemmet Godhavn. En tragisk historie, som filmen ’Der kommer en dag’ er baseret på. En fortælling om en opvækst med systematisk tæsk og psykisk terror.

Foredrag: Mere mindfulness – mindre stress – foredrag

6. nov

Ønsker du fornyet energi, bedre balance og en større livsglæde? Så hør et foredrag med en stress- og mindfulnessekspert, som er en af de mest alsidigt uddannede, og derfor med garanti kan give dig en omfattende viden og mange konkrete effektive redskaber.

I stråleglans – om de dødelige engle i den amerikanske rustningsindustri

7. nov

Med udgangspunkt i Kate Moore bog "The Radium Girls" dykker vi ned i historien om selvlysende instrumenter og ure til militær udrustning til lands, til vands og i luften.

Skab livskvalitet og få inspiration til forandring i den 3. alder

8. nov

Vil du øge din evne til at skabe livskvalitet? Er du kommet i den 3. alder - eller savner du inspiration til forandring? Uden for arbejdslivet, børnene har travlt med deres eget liv, måske lidt færre kræfter, end du plejede at have.

Kähler by Night: Kähler og Reistrups fabulerende verden – motiver og værk

8. nov

Havmåger, ørne, ænder og løver i keramik folder sig ud på den karakteristiske facade på Kählers værksted. Bygningens udsmykninger er resultat af samarbejdet mellem Herman August Kähler og Karl Hansen-Reistrup, der udvikler kunstkeramikken i 1880'erne.

Fra mad til energi

8. nov

Foredrag v/ Humanbiolog og Ernæringsterapeut Pernille Kruse. Mangler du energi i din hverdag, og er du usikker på, hvilken rolle kosten spiller? Så kom med til foredraget "Fra mad til energi".

Luftkrigen og danskerne 1914-18.

9. nov

Som bekendt lykkedes det Danmark under den 1. Verdenskrig at holde sig neutral, men i Sønderjylland fandtes et af tyskernes mest avancerede militæranlæg, der bl.a. blev benyttet til at føre luftkrig mod London.

Foredrag: Danmarks diva Nr. 1: Ghita Nørby

13. nov

Danmarks diva Nr. 1: Ghita Nørby. Der er ingen tvivl om at Ghita Nørby er den til alle tider største kvindelige skuespiller i Danmark. Både på film og teater. I mere end 60 år har Ghita Nørby nu brilleret i en lang række af meget forskellige roller.

Neutralitetens sammenbrud, Besættelse og befrielse

14. nov

Den dag i dag er der mange, der ikke kan begribe, at vi var så totalt uforberedte den 9. april 1940. Hvad foregik, der nede ved grænsen, var der ikke indberetninger om de tyske fartøjer, flyvemaskiner og troppetransporter?

Abandoned – Forladte steder med Jan Elhøj og Morten Kirckhoff

14. nov

Jan Elhøj og Morten Kirckhoff har i over 8 år rejst rundt i mere end 30 lande på jagt efter øde og forladte steder og de mange historier, der ligger bag.

Fyraften på Næstved Museum: Dansk glas – fra mundblæst til maskinblæst glas fra 1825 til 2008

15. nov

Da Holmegaard startede produktionen af glas i 1825 var det udelukkende med mundblæste flasker, vinglas, karafler og vaser. Industrialiseringen medførte mere effektive teknikker til at også at præge glasproduktionen. Hør om Holmegaard Glasværk og andre.

Krigssejlerne – en næsten glemt historie

16. nov

Med den tyske besættelse af Danmark d. 9. april 1940 blev omkring halvdelen af handelsflådens danske søfolk bragt i et svært dilemma. De danske rederiers besked lød på, at skibene skulle søge mod neutral havn.

Det Britiske Imperium og den irske borgerkrig – belyst ved kampene i Dublin

21. nov

Irlands selvstændiggørelse ses gerne som en sejr over Det Britiske Imperium, men ønsker man at forstå det irske folks historie kommer man også til at forholde sig til irernes forhold til Det Britiske Imperium.

Foredrag: En moderne verdensstjerne: Sofie Gråbøl

27. nov

For første gang siden Die Asta har folk i hele verden faldet i svimer over en dansk skuespillerinde og som med 1940ernes og 1950ernes stjerner har de forsøgt at efterligne hende i hele verden - med en islandsk sweater.

Mød Sara Omar

27. nov

Sara Omar, forfatteren bag den meget omtalte bog ”Dødevaskeren”, er gæst på Næstved Bibliotek, hvor hun fortæller om romanen og baggrunden for den.

Er vi midt i en ny kold krig version 2.0?

27. nov

Foredrag v/ Bo Leimand. Der er sket en udvikling fra Putins engagement i Georgien, på Krim og i Syrien, der har ændret det sikkerhedspolitiske billede, så Danmark nu har udstationeret styrker i de baltiske lande. Og så er kom cyberkrigen mm.

“Second to none” – en småstats militære efterretningstjeneste og Danmarks forhold til De Allierede

28. nov

Den danske militære efterretningstjeneste sad godt nok ved befrielsen i Stockholm, men med et godt agentnet, effektive kurérvirksomhed, krigserfaringer og gode internationale kontakter, så man havde nået et højdepunkt i sit virke.

Foredrag: Antiinflammatorisk kost – Hvordan fungerer din fordøjelse

29. nov

Foredrag v/Humanbiolog og Ernæringsterapeut Pernille Kruse. Antiinflammatorisk kost - Hvordan fungerer din fordøjelse

Foredrag: Hyldest til den danske comedienne

11. dec

Et foredrag, der ikke går i dybden med de forskellige skuespilleres baggrund. Men med et potpourri af skønne morsomme scener med fabelagtige danske comediennes.

Den Kolde Krig, Kejsergade-sagen og 11. september 2001

12. dec

Danmarks optagelse i NATO, implementeringen af NATO-standarder og den stærkt øgede overvågning af Østersøen og den sovjetiske flåde samt såvel Sovjetunionen som Warszawapagtens medlemslande stillede store krav til efterretningsvirksomheden.

Et undertrykt folk har altid ret? Om nationalistisk terrorisme.

19. dec

Den sorte befolknings frihedskamp mod apartheid-styret i Sydafrika vakte megen sympati i den vestlige verden, hvorimod bl.a. IRA i Nordirland, ETA i Spanien og PKK i Tyrkiet har fået etiketten terrorisme.

Selvværdet betyder meget – hvordan kan det blive bedre?

31. jan

Foredrag v/ Psykolog Athina Delskov. Selvværdet betyder meget, hvordan kan det blive bedre? Mange sidder mere eller mindre fast i gamle mønstre og manglende tro på sig selv. Det kan f.eks. være kompetencer, der aldrig blev udviklet.

Børn i skilsmisser v/psykolog Athina Delskov

21. feb

Hvilke udfordringer er der for børnene, når forældrene vælger at bryde hjemmet op og lade sig skille? Er I som forældre klædt på til at se situationen gennem børnenes øjne og følelser - og tage højde for dem?

Børn i skilsmisser v/psykolog Athina Delskov

21. feb

Hvilke udfordringer er der for børnene, når forældrene vælger at bryde hjemmet op og lade sig skille? Er I som forældre klædt på til at se situationen gennem børnenes øjne og følelser - og tage højde for dem?

Seværdigheder

Gratis

Næstved Bibliotek

Der er fem biblioteker i Næstved Kommune under Næstved Bibliotek og Borgerservice: Næstved Bibliotek, Glumsø Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Fensmark Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Der er Borgerservice på alle bibliotekerne.

Læs mere

Næstved Aftenskole

Næstved Aftenskole er en forening, som ofte arrangerer spændende foredrag for byens borgere.

Læs mere

Følg os på Facebook

Følg os på Instagram

Så mange oplevelser
har vi på siden lige nu

Husk også byens foredrag – eksempelvis på…