Aktiviteter - Se seværdigheder

Religion som studieobjekt – Naturreligion i Grønland

29. sep

Vi skal se på religionsfagets arbejdsområde og arbejdsmetoder, og vi skal diskutere, hvad religion er ud fra begreber, billeder, objekter og et eventyr.

Kina og Verden – efter coronaen

29. sep

Det gik lige så godt: Kina var stærkt på vej mod at blive den største, stærkeste og rigeste supermagt. Men nu har Corona-virusset puffet den kinesiske drage ud af balance og kommunistpartiet skal genrejse økonomien.

Buddhisme og Hinduisme

30. sep

I forbindelse med den europæiske imperialismer kom studiet af buddhisme og buddhistiske litteratur i anden halvdel af 1800-årene også til Europa, og i blandt andet England og Tyskland blev der efterhånden stiftet buddhistiske foreninger.

Gratis

Fritidsudvalgets ONLINE temamøde: Fundraising – Søg midler til jeres foreningsprojekt

30. sep

Dette gratis temamøde om fundraising giver indsigt i det danske fonds- og puljemarked. I får viden om, hvordan I henvender jer til fondene med både jeres idé og ansøgning.

Gratis

Mød forfatter Liv Nimand Duvå

2. okt

Liv Nimand Duvå har skrevet den anmelderroste roman Rosenreglen, som beskriver en ung kvindelig kunstners hjemsøgelse af ubehagelige, seksuelle oplevelser, som hun havde med en ældre mand som helt ung teenager.

Næstveds gader, torve og broer – Lokalhistorie

5. okt

I Næstved benytter vi os i store træk stadig af det gadenet, som er opstået og har udviklet sig sammen med byen inden for de seneste ca. 1.500 år, og som fandt sit fuldt udviklede forløb i middelalderen.

Bøvl-Nils Villemoes på slap line

6. okt

Om ledelse, udvikling, strategi og samarbejde - kort sagt BØVL! Gennem fire årtier har Nils Villemoes revset, drillet og udfordret erhvervslivet og den offentlige sektor - for som han siger: “Ledelse vedrører os alle - ingen slipper fri”.

Theraplay og børns motoriske udvikling

7. okt

For alle interesserede - Få indblik i hvorfor dit barn gør som det gør - bliv klogere på hvordan du bedre kan hjælpe dit barn og undgå konflikter ved Charlotte Nielsen fra Tappernøje dagskole.

Herregården Solte fra 1300-årene til i dag

8. okt

Solrød, Solvig i Sønderjylland og Solte ved Karrebæk er danske stednavne, som bygger på ordet solt, der betyder sump. Solte er siden forvansket til Saltø. Godset var oprindelig privat adelsborg og blev siden kongelig og derefter biskoppelig borg.

Fra stress til overskud v/Ole Larsen

8. okt

Styrk dit immunforsvar - lær at håndtere stress. Har du lette symptomer på stress som ondt i maven, hovedpine, tankemylder, søvnløshed, træthed, ubeslutsomhed, utålmodighed, irritation eller lavt selvværd?

Moderskabet i kunsten – fortid og nutid

19. okt

Amalie Grubb Martinussen, Cand. mag i kunsthistorie, holder foredrag om Moderskabet i kunsten - i fortid og nutid.

Fangerkultur og livsform i det gamle Grønland

20. okt

Dagens emne er den gamle fangerkultur og dens mange traditioner i forhold til overlevelse, moral og konfliktløsning. Denne kultur er et interessant eksempel på, hvad man gør i et samfund uden myndighed, men overladt til lokal selvjustits.

DEN SPANSKE SYGE

26. okt

I 1918 blev Danmark ramt af en uhyggelig epidemi. Den spanske syge var blot en influenza, men den var så aggressiv og smitsom, at den slog 15.000 danskere ihjel. Døden var overalt. I sporvogne og biografsale var frygten fast følgesvend.

Gratis

Fritidsudvalgets temamøde: Bliv klogere på digital markedsføring

27. okt

Hvordan bliver jeres forening synlig på de digitale medier, så potentielle nye medlemmer kan finde jer, og I kan få fortalt den gode historie om jeres forening? Vi gennemgår, hvorfor det er en styrke for foreningen at have fx en hjemmeside

Casper Paslich (1530-1597) og Rønnebæksholm

29. okt

Som adelsmand fik han universitetsuddannelse som jurist, hvilket førte til ansættelse hos tre danske konger. Han arbejdede som kongens højt betroede diplomat og fik i løn en række godser på Sjælland, heriblandt Rønnebæksholm, hvor han boede med familien.

Anti-inflammatorisk kost – Foredrag

29. okt

Går du rundt med røde, kløende øjne når pollensæsonen sætter ind? Og er du træt af anti-histaminer, som gør dig mere træt? Værker dine ankler hver morgen du står op? Er der gigtsmerter, som du ønsker at få bugt med på anden vis end smertestillende?

Ritualer og shamanisme

3. nov

Vi kommer ind på de vigtigste ritualer i inuitternes religion. Det drejer sig førstefangst-riten og om åndemaning. Her kaldtes shamanen for angakok. Det fortælles, hvordan man blev angakok, og hvilken status angakokken havde i samfundet.

Hund og menneske – fælles forståelse

3. nov

Du får tips og tricks til hundetræning og øvelser, som er baseret på, at hvalpen/hunden kan blive en omgængelig familiehund. Det vil sige, at du lærer øvelser, som vil være brugbare og nyttige i det daglige familieliv.

Død og magi og missionens ankomst til Grønland

10. nov

Hos inuitterne havde man mange magiske forestillinger, og livet var gennemsyret af taburegler især forbundet med fødsler og dødsfald. Vi skal høre optagelser af gamle grønlandske sange og lære om sangenes betydning.

Foredrag med Ann E. Knudsen

16. nov

Hvor svært kan det være? Værd at vide om mænd og kvinders hjerner. Hvorfor skal mænd altid - lige inden gæsterne kommer - rydde op i garagen eller klippe hækken? Hvorfor kan du altid få kvinder til at arbejde gratis?

Trosskifte og identidentetspørgsmål

17. nov

Vi se eksempler på det trosskifte, der fandt sted, da grønlænderne blev kristne. Vi skal også undersøge forskellige eksempler på den identitetskamp, der finder sted i Grønland i nutiden.

Næstveds hospitaler og sygehuse fra 1200’erne til 1900’erne

19. nov

Ved du at der ved Næstved Sygehus gemmer sig et nødhospital, indrettet i 1960'erne til at tage sig af tilskadekomne ved et eventuelt nukleart angreb på København. Det kom aldrig i brug, men det ligger der som et vidnesbyrd om den kolde krig.

Musikhistorien – da Amerika ændrede musikhistorien

19. nov

Pianist, foredragsholder og musikpæd. Vibeke Lundgren Nielsen holder foredraget Da Amerika ændrede musikhistorien - musikalsk inspiration.

Sygeplejerskesagen

19. nov

En af Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager. I marts 2015 modtager politiet et opkald fra en sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus. Hun mistænker sin nære kollega for bevidst at dræbe patienter og frygter, at det netop er sket igen.

Kinas kvinder – Fra indbundne fødder til høje hæle

24. nov

Historien bliver fortalt gennem tre generationer af kinesiske kvinder. Deres livhistorier illustrerer den enorme forandring kvinderne har gennemgået i det kinesiske samfund.

Næstveds skoler 1400-1900

26. nov

Næstveds ældste, kendte skole eksisterede omkring 1400. Vi kender den fra en omtale af skolens rektor, men vi ved ikke, hvor skolen lå. Fra omkring 1500 flyttede den ind i den nybyggede skolebygning med rektorbolig, som vi kender som Peder Syvs Hus.

Hukommelsen – hvordan fungerer hukommelsen

26. nov

Ole Lauridsen, Lektor em. holder foredraget: Hvordan fungerer hukommelsen - normalt og når vi bliver ældre?

Hypnose og Rygestop – et foredrag

26. nov

At stoppe med at ryge er ikke kun et spørgsmål om vilje, din underbevidsthed kan nemlig meget vel være den del af dit sind der bremser din succes. At stoppe med at ryge, er en livsstils ændring.

Gratis

Fritidsudvalgets temamøde: Ny i bestyrelsen?

30. nov

Er du ny i bestyrelsen? Eller kunne du trænge til at få genopfrisket diverse retningslinjer indenfor foreningsledelse, kommunale retningslinjer og tilskud? Der er meget at sætte sig ind i, når man er en del af bestyrelsen i en forening.

Chris Macdonald foredrag

3. dec

Efter udsolgte arrangementer og fyldte sale over hele landet på sin sidste turné er vi efter utallige opfordringer virkelig glade og stolte over at kunne præsentere et helt nyt inspirerende og humoristisk foredrag med Chris MacDonald.

Vildtbanegrøften I og II, 1620’erne og 1720’erne

10. dec

I den sydligste del af Næstved Kommune finder man de svage rester af et af landets store fortidsminder, nemlig Vildtbanegrøften i dens forløb fra 1600- og 1700-årene. Grøften med vold dannede nordgrænsen for kongens vildtbane, hvor kun han må jage.

Dødens årsag

14. dec

Dokumenter fra obduktioner og ligsyn bringer os tæt på historier om aftægtsdrab, fødsler i dølgsmål, giftmord og vold. De afslører en fascinerende opfindsomhed, når det gælder om at slå ihjel, men også et indblik i almindelige danskeres liv.

Hans Kaarsberg (1854-1929)

17. dec

Hans Sophus Kaarsberg var søn af pastor Hans Berlin i Skelby. Unge Hans gik på Herlufsholm og blev senere uddannet læge ved Københavns Universitet. Hans far ansatte ham som huslæge med bolig i det rottebefængte enkesæde på Skelby Præstegård.

Hypnose og vægttab – et foredrag

28. jan

At tabe sig er ikke kun et spørgsmål om vilje, din underbevidsthed kan nemlig meget vel være den del af dit sind, der bremser din succes. At give slip på unødig vægt, og opnå din idealvægt er en livsstils ændring.

Styrk dit immunforsvar

11. feb

Kom og hør hvordan du gennem kost og livsstil kan være med til at styrke dit immunforsvar, så du står bedre imod infektioner henover foråret.

Thomas Warberg: Et storslået menneske

11. feb

“Et storslået Menneske” stiller skarpt på de mange subjektive versioner af virkeligheden som vi bliver konfronteret med i hverdagen. Vi lever i en tid hvor følelser og holdninger overtrumfer fakta, og det kan få verden til at se temmelig fiktiv ud.

Foredrag – Hella Joof

17. mar

Hella Joof kommer til Arena Næstved med sit foredrag "Mit liv som hun". Vi skaber en intim og varm atomsfære omkring en kvinde med en hel del på hjerte.

Slip af med allergi og få mere energi

22. mar

"Allergiens gåde er løst" kunne også være overskriften. Stresseksperten Ole Larsen demonstrerer den metode, han har opfundet til at fjerne de fleste allergier.

Kongernes Fald – Forsoningen

31. mar

Speedway-kongerne i Arena Næstved. De har hadet hinanden af et godt hjerte, de har kæmpet mod hinanden og med sig selv. Mød Danmarks ubestridte konger af speedway, Ole Olsen, Erik Gundersen og Hans Nielsen, når de forsones på scenen.

Kvik hjerne med sund kost

8. apr

Hjernen er stærkt udfordret med de høje niveauer af stress, som den danske befolkning er ramt af i denne tid. Samtidig ser vi en stigning i forekomsten af depression, demens og alzheimers.

Hypnose – Nårhh er det bare det!

22. apr

Og ja Hypnose ER en meget enkel og simpel metode til at skabe ekstraordinært gode resultater. Samtidigt er det en langt mere tryg, enkel og lige til teknik, end underholdningsbranchen ynder at fremstiller den.

Seværdigheder

Gratis

Næstved Bibliotek

Der er fem biblioteker i Næstved Kommune under Næstved Bibliotek og Borgerservice: Næstved Bibliotek, Glumsø Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Fensmark Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Der er Borgerservice på alle bibliotekerne.

Læs mere

Næstved Aftenskole

Næstved Aftenskole er en forening, som ofte arrangerer spændende foredrag for byens borgere.

Læs mere