Aktiviteter - Se seværdigheder

Udstilling ‘Material World’

19. sep - 26. okt

Det Kongelige Danske Kunstakademis Designskole Bornholm, Craft – Glass and Ceramics, sendte i juni 2018 11 nye designbachelorer i keramik og glas ud i verden. De 11 designere står bag udstillingen 'Material World', som kan ses på DesignMuseum Næstved.

Byens Børn 2018

12. okt - 21. okt

For tredje år i træk laves udstillingen Byens Børn. En fotoudstilling med ca 500 lokale børn fra Næstved kommune, i alderen 6-18 år Borgmester Carsten Rasmussen, kommer og åbner udstillingen.

Efterårsferie på Gavnø

13. okt - 21. okt

Tag hele familien med til efterårshygge på Gavnø og prøv kræfter med 6 sjove og udfordrende baner på Gavnø Go Fly. Vi tænder op i bålet og der er gratis snobrød til alle klatrende.

Halloween

15. okt - 21. okt

Næstved City bliver Sjællands flotteste Halloween by i efterårsferien. Hele byen pyntes op med græskar, halmballer, kister og gravsteder. Gå på trick or treat, i uge 42, børnenes efterårsferie, i Næstved City (op til 14 år).

Blue City “Garbage Walk”

15. okt - 19. okt

Næstved er en dejlig ren by, men hos Blue City vil vi gerne gøre den endnu bedre og renere at bo og være i. I uge 42 afholder vi derfor ”Garbage Walk”.

Græskarudskæring & bålhygge

18. okt - 19. okt

Kom forbi Axeltorv torsdag og fredag i efterårsferien, hvor hele familien kan hygge. Børnene kan gratis udskære farlige græskarhoveder, og det vil være muligt at lave pandekager og grille skumfiduser over bål.

Sceptor præsenterer Atlantis

19. okt - 20. okt

Sceptor opsætter Atlantis i en storslået udgave for at fejre deres 20 års jubilæum.

Revolutionsårene, Slesvig-Holsten og borgerkrigen 1848-51

19. okt

Den danske hær rykkede ind i Slesvig og drev den 9. april -48 ved Bov en slesvig-holstensk styrke på flugt efter krigens første slag i Den 1. Slesvigske Krig. Herefter besatte de danske tropper hele hertugdømmet ned til Dannevirke og Ejderen. Men...

Velkommen i Spøgelseshuset

19. okt

(U)hyggelige spøgelser inviterer indenfor i Spøgelseshuset, som er fyldt med røg og (u)hyggeligt spændende lyde. Og dem, der tør besøge huset bliver belønnet med spøgelesslik.

Gratis

Strik en dåbsserviet

20. okt

Personlig dåbsserviet til Drop-in Dåb? Skal du døbes lørdag d. 10. november, så har du nu mulighed for at lave din helt egen og personlige dåbsserviet. Vi samles i Sct. Peders Kirke med garn, strikkepinde og godt humør og strikker dåbsservietter.

Sko/Torp, Spillestedet Vershuset

20. okt

Med godt 80 koncerter Danmark årligt er Sko/Torp et af landets absolut mest utrættelige, og elskede, livebands. Sangene fra deres bundsolide bagkatalog, der strækker sig over adskillige årtier, har fået nyt liv i intime, akustiske rammer.

Forestilling: Kroppen

22. okt

En visuel rejse igennem kroppen. Forestillingen ”Kroppen” vil prøve at gøre op med det kommercielle syn på kroppen og give kroppen dens naturlighed tilbage.

Gratis

ERHVERVSKONFERENCE – Vores plads i verden

23. okt

Næstved Kommune inviterer med denne konference dig og din virksomhed til at komme og give input til den nye erhvervsstrategi, der skal gælde for de kommende fire år.

Mindful Yin – 8 ugers forløb

24. okt - 12. dec

En unik mulighed for dig der ønsker at sætte tempoet helt ned, mindske stress og øge nærværet overfor dig selv og din verden omkring dig.

Mindful Yin – 8 ugers forløb

24. okt - 12. dec

Et forløb over 8 uger for dig, der gennem mindfulness, meditationer og yoga ønsker at sætte tempoet helt ned, mindske stress og øge nærværet overfor dig selv og din verden omkring dig.

Gratis

Affalds-spilleaften

24. okt

Er du til pizza og spilleaften? Og bor du i lejlighed i Næstved Midtby? Så kom til en hyggelig aften med er sjovt affalds-spil. Lejlighederne i midtbyen skal snart til at sortere, og du kan være med til at lave det nye affaldssystem.

Det Britiske Imperium, Balfourdeklarationen og Palæstina, 1917-1948

24. okt

Englændernes militære offensiv, der baserede sig på den såkaldte Sykes-Picot-aftale af 8. maj 1916, inddrog Palæstina i det komplicerede stormagts-spil ved fredsforhandlingerne i 1919.

Operette: Flagermusen

24. okt

Strauss d. Yngres FLAGERMUSEN med ”Urduetten”, den berømte ”Champagnesang”, ”Min Hr. Marquis!”, ”Brødresmå og Søstresmå!” og så er det den med ”Åh Gud, hvor det dog går mig nær!".

Foredrag: En rejse ind i stilheden

25. okt

Puk Hyllested fortæller om meditation, mindfulness og stilhedens positive betydning. Hun har været i Portugal for at deltage i et 10-dages stilheds-retreat. Her udforskede hun, hvad stilhed kan gøre for mennesker med stress, og hvordan man kan finde ro

PHLAKE

25. okt

Efter adskillige udsolgte koncerter på spillesteder i hele landet, åbner Phlake nu dørene til en anderledes og unik koncertoplevelse. Med titlen ’Can We Talk?’ inviterer de i efteråret 2018 publikum helt tæt på.

Gratis

KÆMPE OKTOBERFEST

26. okt - 27. okt

Find Heidi og lederhosen kostumet frem, når Næstveds Bylivsgruppe inviterer til kæmpe Oktoberfest. Vi slår et kæmpe telt op midt på Axeltorv fredag d. 26. oktober. Der er GRATIS entré til teltet. Og der er underholdning ved Bier bar boys og en live dj.

The Tarantino Twist Show, Spillestedet Vershuset

26. okt

The Tarantino Twist Show er et show, der i bedste Tarantino stil forvandler Vershuset til vandhullet i en støvet flække, med skarptskårne karakterer, bragende musik og et hav af pikante detaljer.

Kunst & Kreativ Messe 2018

27. okt - 28. okt

De kreative fra Sydpolens værksteder udstiller kunsthåndværk og billeder. Der har været malet, limet, syet, skåret, strikket og meget andet. Så hent inspiration, få en hyggelig snak med kunstnerne eller køb din næste gave til dig eller en ven.

Gratis

Koncert med Group Raman

27. okt

Koncert med det internationale kendte band ”Group Raman”. Besætningen består at syrere fra Afrin.

Fistful of Dollars

27. okt

Når det suveræne americana-rockband Fistful of Dollars' lyd brager ud over scenen, er det en gruppe garvede og dygtige danske musikere, der spiller et mix af folk, rock, blues og country tilsat et strøg af skandinavisk højt til loftet.

Gratis

Gratis 90`er fest på torvet

27. okt - 28. okt

Igen i år holder vi gratis 90'er fest på Axeltorv i Næstved. Vi har slået et kæmpe telt op midt på Axeltorv, så vejrudsigten er fuldstændig ligegyldig.

Børneforestilling: Under mit træ

28. okt

Denne varme og musikalske forestilling fører de små gennem årets gang og de mange gøremål for dyr og mennesker.

Koncertforedrag GUSTAV WINCKLER. Gem et lille smil…

28. okt

Koncertforedrag v/Ivan Liljebæk. Det store talent med den skønne stemme. Gustav var altid med: Melodi Grand Prix, Giro 413 osv. En sjov og spændende personlighed. Vi skal høre Hvide Måge, Den Gamle Landevej og en lang række af "De go'e gamle."

Koncert med Elisabeth Westenholz – klaver

28. okt

Musik af Beethoven, Carl Nielsen og Fr. Schubert.

Gratis

Spil Dansk: Fællessang på bibliotekerne

29. okt - 2. nov

Kom og syng dejlige danske sange sammen med andre sangglade mennesker. Som en del af den årlige fejring af dansk musik kaldet ”Spil Dansk-ugen”. Vi mødes på biblioteket hver dag i uge 44 for sammen at synge en håndfuld gode danske sange.

HUGland – oplæg og film om Lars HUG

29. okt

Guitarist Rasmus Hedeboe fortæller denne aften om sit samarbejde med den legendariske Lars HUG, inden vi viser filmen ”HUGland”.

HUGland – oplæg og film om Lars HUG

29. okt

Guitarist Rasmus Hedeboe fortæller om sit samarbejde med Lars HUG, inden filmen ”HUGland” vises. Rasmus Hedeboe fortæller denne aften om sit samarbejde med den legendariske Lars HUG.

1950ernes pæne piger: Astrid Villaume og Helle Virkner

30. okt

1950ernes pæne piger: Astrid Villaume og Helle Virkner. 1950'ernes film starter også i alvorlige toner, men mere og mere går filmene over i lette lystspil og herregårdsfilm.

Gratis

Kurts Musik Quiz – Spil Dansk Special

30. okt

I anledning af Spil Dansk ugen blænder Kurt og Lars op for en særlig Spil Dansk udgave af deres populære musikquiz, hvor alle spørgsmål relaterer sig til dansk musik og danske musikere. Så saml et hold på 3-4 venner og vær med til en hyggelig aften.

Foredrag: Siciliansk krimiaften

30. okt

Nu bliver det (u)hyggeligt - Ikke alene er det Halloween. Haslevforfatteren Hans-Willy Bautz kommer og fortæller om sit forfatterskab: "Mord på færgen til Palermo - Michel Bechs rejse til Sicilien" og "Mord på Sicilien - Et spor fører til Danmark".

Forestilling: Præsidentinderne

30. okt

Kirsten Olesen, Karen-Lise Mynster og Stine Schrøder Jensen fra Det Kgl. Teater i en grotesk komedie.

Verdensrevolutionen og mellemkrigstidens ændrede trusselsbillede

31. okt

Den russiske revolution blev ikke nedkæmpet af de hvide, som mange havde forventet, og op gennem 1920'erne skulle omverden vænne sig til det nye Sovjetrusland, der også i Danmark fandt mange tilhængere.

Bibliotekets store “Spil dansk koncert”

31. okt

Guitarist Rasmus Hedeboe spiller fortolkninger af kendte danske numre med Karsten Vogel og de lokale musikere Anya og MC Hansen.

Ka’ det virk’lig passe?

31. okt

Om Europa og EU - et engageret spot på europapolitiske spørgsmål. Oplev skuespillerne Anette Katzmann og Morten Nielsen, der kærligt, kritisk, undrende og eftertænksomt tager fat i vedkommende spørgsmål, der har betydning for vores fælles virkelighed.

Gratis

Spil Dansk – Flemming Fuglsang præsenterer Freija m.fl.

1. nov

Oplev den fantastiske lokale musiker Freija på Fuglebjerg Bibliotek. I forbindelse med fejringen af "Spil Dansk-ugen" præsenterer den lokale troubadour Flemming Fuglsang unge lokale musikere, bl.a. den fantastiske Freija.

Gratis

Borgerhøring: Lars Løkke Rasmussen vil høre borgerne i Næstved om EU

1. nov

Vær med til borgerhøring, hvor du kan deltage i politisk debat om Danmark i EU-samarbejdet. Emner som forsvar, udenrigspolitik, arbejdsmarkedet i fremtidens EU, Euroen m.m. vil blive taget op. Borgernes svar, kommentarer m.m. overleveres til politikerne.

Foredrag med Matilde Kimer

1. nov

Matilde Kimer fortæller om Rusland og livet som udenrigskorrespondent - om Putin og konfrontationerne med Vesten – men også en række almindelige russere. Både dem, der forguder Putin og hans politik, og dem, der slås for at ændre kursen.

Matilde Kimer fortæller om Rusland

1. nov

Den kendte DR-journalist Matilde Kimer fortæller om Rusland og livet som udenrigs- og krigskorrespondent ved et foredrag på Næstved Bibliotek. Selvfølgelig skal det handle om Putin og konfrontationerne med Vesten, men også om almindelige mennesker.

ØSTKYST HUSTLERS

1. nov

Vi skal tilbage til 1998 for at finde Østkyst Hustlers’ sidste studiealbum. Men de tre hiphop-pionerer Jazzy H, Bossy Bo og Nikolaj Peyk har ikke ligget stille siden. Tværtimod har de opbygget et solidt renommé som et af landets bedste live-acts.

Blues Paradise Festival

2. nov - 3. nov

Arena Næstved kan nu med stolthed offentliggøre frugten af en lang planlægningsfase med Arena Nord i Frederikshavn og Peter Astrup Blues Productions – festivalen Blues Paradise 2018, der præsenteres i samarbejde med Næstved IF.

BRYAN ADAMS TRIBUTE

2. nov

Èt af Danmarks ypperste tribute-bands, Bryan Adams Tribute, besøger Næstved og giver koncert i Ny Ridehus.

Flashback80 – 80’er fest, Spillestedet Vershuset

2. nov

På med svedbåndet, bind Converseskoene, og frem med gamacherne, for nu skal der 80er festes. Flashback 80´s, Danmarks fedeste 80er orkester er klar til at tage dig med på en forrygende tidsrejse tilbage til de sprudlende farverige 80er dage.

Forestilling: I sidste øjeblik

3. nov

Lisbeth Dahl i hovedrollen i en bittersød komedie om at turde gribe chancen - i sidste øjeblik.

The Electric Nomads (US/DK), Spillestedet Vershuset

3. nov

Det populære jazz-funk band, The Electric Nomads, er tilbage med alle de oprindelige verdensstjernemusikere. Det intense sammenspil, spilleglæden og de dybe grooves er noget af det, deres mange fans beskriver som kernen i dette ægte liveband.

Sherlock Holmes og dronningens juvelsmykke

4. nov

Dansk Rakkerpaks nyeste crazy forestilling. Med Børneteaterbrunch.

Foredrag: Mere mindfulness – mindre stress – foredrag

6. nov

Ønsker du fornyet energi, bedre balance og en større livsglæde? Så hør et foredrag med en stress- og mindfulnessekspert, som er en af de mest alsidigt uddannede, og derfor med garanti kan give dig en omfattende viden og mange konkrete effektive redskaber.

Teater: Nautilus

6. nov

Mimeteater i fingerknipsende tempo. Er det muligt, at mennesker drømmer med det ene formål i sidste ende at kunne gøre verden til et bedre sted? Det spørgsmål stiller den newzealandske performerklovnen Trygve Wakenshaw sit publikum – uden at sige et ord.

RaketVækst – forretningsudvikling for de ambitiøse

7. nov - 9. nov

Ønsker du ny viden og handlingsplaner til at justere eller udvikle din virksomhed, ændre ledelsesformen, nå nye mål og markeder eller andet? Så deltag i forløbet RaketVækst, hvor undervisningen foregår konkret om lige præcis din virksomhed.

Malende Musikere

7. nov

Troels Trier, Alberte Vinding, Flemming Quist Møller, Lars H.U.G, Johnny Madsen, Randi Laubek, Leif Sylvester – og 13 yderligere kendte navne deltager i en kunstudstilling i Arena Næstved, og slutter af med en unik koncert!

I stråleglans – om de dødelige engle i den amerikanske rustningsindustri

7. nov

Med udgangspunkt i Kate Moore bog "The Radium Girls" dykker vi ned i historien om selvlysende instrumenter og ure til militær udrustning til lands, til vands og i luften.

Forestilling: Haabet

7. nov

"Haabet" er en dramatisering af Mich Vraaes roman om Danmarks rolle i slavehandelen.

Skab livskvalitet og få inspiration til forandring i den 3. alder

8. nov

Vil du øge din evne til at skabe livskvalitet? Er du kommet i den 3. alder - eller savner du inspiration til forandring? Uden for arbejdslivet, børnene har travlt med deres eget liv, måske lidt færre kræfter, end du plejede at have.

Væk dit Hjertemod gennem arm-balancer og legens kraft

8. nov

Denne 3 timers workshop vil tage dig på en rejse, der vil udvide din forståelse af dig selv og hvordan dybt indgroede tankemønstre kan holde dig tilbage fra at træde helt ind i din sandhed.

Ruben Søltoft – Ting fra min mund

8. nov

I efteråret 2018 er komiker Ruben Søltoft klar med sit andet onemanshow. Nu er han på banen igen, og du kan se frem til endnu et indblik i komikerens excentriske verden.

Kähler by Night: Kähler og Reistrups fabulerende verden – motiver og værk

8. nov

Havmåger, ørne, ænder og løver i keramik folder sig ud på den karakteristiske facade på Kählers værksted. Bygningens udsmykninger er resultat af samarbejdet mellem Herman August Kähler og Karl Hansen-Reistrup, der udvikler kunstkeramikken i 1880'erne.

Fra mad til energi

8. nov

Foredrag v/ Humanbiolog og Ernæringsterapeut Pernille Kruse. Mangler du energi i din hverdag, og er du usikker på, hvilken rolle kosten spiller? Så kom med til foredraget "Fra mad til energi".

Luftkrigen og danskerne 1914-18.

9. nov

Som bekendt lykkedes det Danmark under den 1. Verdenskrig at holde sig neutral, men i Sønderjylland fandtes et af tyskernes mest avancerede militæranlæg, der bl.a. blev benyttet til at føre luftkrig mod London.

Bente Kure & Leif Ernstsen

9. nov

Bente Kure og Leif Ernstsen kommer til byen for at levere et forrygende vise-show! Det er vise ord og sprøde kommentarer i et medrivende repertoire, der mest er egne sange og melodier, men også Jeppe Aakjær, Sigfred Pedersen og Halfdan Rasmussen m.fl.

Dan Baird & Homemade Sin (US), Spillestedet Vershuset

9. nov

Rock- og countrylegenden Dan Baird tager sit dreamteam af et rockband, Homemade Sin, med og garanterer en aften med "tre akkorder og en støvsky". Deres megahit ”Keep your hands to yourself” har givet genlyd I hele rockverdenen.

Sebastian med band

10. nov

For første gang siden 2012 samler Sebastian nu et band omkring sig, for at drage på Danmarksturné. Vi glæder os til at opleve ham i Næstved.

Børneforestilling: Den standhaftige tinsoldat

11. nov

Dette er en forestilling uden ord, så her kan alle være med. H.C. Andersens klassiske fortælling om den standhaftige tinsoldat, der drømmer om kærligheden og den skønne danserinde.

Cabarét: Andens verdenskrig

11. nov

Julecabarét fra Café Liva.

Gratis

STORMØDE FOR BYGGE & ANLÆG

12. nov

DSB-værksted til Næstved, Det Ny Holmegaard, udvikling af midtbyen … og meget mere. Inden længe står 2019 for døren, og det betyder også, at Næstved Kommune får et nyt budget for det kommende års anlægs- og renoveringsarbejde.

Foredrag: Danmarks diva Nr. 1: Ghita Nørby

13. nov

Danmarks diva Nr. 1: Ghita Nørby. Der er ingen tvivl om at Ghita Nørby er den til alle tider største kvindelige skuespiller i Danmark. Både på film og teater. I mere end 60 år har Ghita Nørby nu brilleret i en lang række af meget forskellige roller.

Neutralitetens sammenbrud, Besættelse og befrielse

14. nov

Den dag i dag er der mange, der ikke kan begribe, at vi var så totalt uforberedte den 9. april 1940. Hvad foregik, der nede ved grænsen, var der ikke indberetninger om de tyske fartøjer, flyvemaskiner og troppetransporter?

Fyraften på Næstved Museum: Dansk glas – fra mundblæst til maskinblæst glas fra 1825 til 2008

15. nov

Da Holmegaard startede produktionen af glas i 1825 var det udelukkende med mundblæste flasker, vinglas, karafler og vaser. Industrialiseringen medførte mere effektive teknikker til at også at præge glasproduktionen. Hør om Holmegaard Glasværk og andre.

Krigssejlerne – en næsten glemt historie

16. nov

Med den tyske besættelse af Danmark d. 9. april 1940 blev omkring halvdelen af handelsflådens danske søfolk bragt i et svært dilemma. De danske rederiers besked lød på, at skibene skulle søge mod neutral havn.

Safri Duo, Spillestedet Vershuset

16. nov

Til efteråret kan man opleve Safri Duo på en måde som publikum aldrig har haft mulighed før. En koncert hvor Morten og Uffe også fortæller historien om Safri Duo, en af Danmarks største musikeksportsucceser nogensinde.

Sveistrup, Spillestedet Vershuset

17. nov

Pågående soul, suveræn funk, dyb troværdig vokal. Albummet ”All In/All Out” er komponeret og skrevet af Jakob selv, i samarbejde med Lars Rahbek Andresen og bandet. Det er denne holdpræstation, der gør at albummet fremstår så dynamisk på den fede måde.

Hr. Skæg

18. nov

Den elskede Hr. Skæg kommer til Næstved den 18. november. Han er klar til at optræde for Næstveds børnefamilier, og i Det Store Skoleshow undersøger han om det virkelig er spild af tid at gå i skole?

Poseidon Strygekvartet

18. nov

Musik af Haydn, Fanny Mendelssohn og Schubert.

Peer Gynt

20. nov

Henrik Ibsens klassiker med Preben Kristensen som den gamle Peer Gynt. Meget få billetter.

Det Britiske Imperium og den irske borgerkrig – belyst ved kampene i Dublin

21. nov

Irlands selvstændiggørelse ses gerne som en sejr over Det Britiske Imperium, men ønsker man at forstå det irske folks historie kommer man også til at forholde sig til irernes forhold til Det Britiske Imperium.

Nikolaj Nørlund

22. nov

Nikolaj Nørlund har gennem hele sin karriere holdt et højt kunstnerisk niveau med en altid udfordrende karakter i sin musik. Han kommer og giver en af sine velkendte intense og smukke koncerter.

Victor Lander Flygter Hjemmefra Stand Up Comedy Tour 2018

22. nov

Hvis livet var let, ville det ikke være sjovt at leve. De ord ligger Victor Lander en dyd i. At kunne se det sjove i en urimelig situation er en nødvendighed. Det er som cola til pizza: En nødvendighed.

Magtens Korridorer, Grønnegades Kaserne Kulturcenter

23. nov

Et af Danmarks bedste rockbands gæster byen: Glæd dig til en stribe af nye hits sammen med de gamle favoritter, når Magtens Korridorer blæser Næstved bagover.

Ida Nielsen & Band, Spillestedet Vershuset

24. nov

Musikken beskrives bedst som et mix af oldschool funk blandet med hiphop, reggae og verdensmusik. Det er solide grooves, tossede indfald, iørefaldende melodier, spillet med både attitude og sjæl.

Børneforestilling: Ecentyrlig klang

25. nov

Benjamin Barfod og Steffen Sommerstedt har skabt en musikalsk og eventyrlig forestilling. En helt særlig lyd...en helt eventyrlig klang ..... sætter gang i en fortælling!

Søndags Cafe – Musikalsk hygge med Henrik Lundby

25. nov

Kom og oplev et par muntre timer med Seniorsang fra den røde sangbog.

Foredrag: En moderne verdensstjerne: Sofie Gråbøl

27. nov

For første gang siden Die Asta har folk i hele verden faldet i svimer over en dansk skuespillerinde og som med 1940ernes og 1950ernes stjerner har de forsøgt at efterligne hende i hele verden - med en islandsk sweater.

Mød Sara Omar

27. nov

Sara Omar, forfatteren bag den meget omtalte bog ”Dødevaskeren”, er gæst på Næstved Bibliotek, hvor hun fortæller om romanen og baggrunden for den.

Er vi midt i en ny kold krig version 2.0?

27. nov

Foredrag v/ Bo Leimand. Der er sket en udvikling fra Putins engagement i Georgien, på Krim og i Syrien, der har ændret det sikkerhedspolitiske billede, så Danmark nu har udstationeret styrker i de baltiske lande. Og så er kom cyberkrigen mm.

“Second to none” – en småstats militære efterretningstjeneste og Danmarks forhold til De Allierede

28. nov

Den danske militære efterretningstjeneste sad godt nok ved befrielsen i Stockholm, men med et godt agentnet, effektive kurérvirksomhed, krigserfaringer og gode internationale kontakter, så man havde nået et højdepunkt i sit virke.

Foredrag: Antiinflammatorisk kost – Hvordan fungerer din fordøjelse

29. nov

Foredrag v/Humanbiolog og Ernæringsterapeut Pernille Kruse. Antiinflammatorisk kost - Hvordan fungerer din fordøjelse

Taylor

29. nov

James Taylor by Kaspersen, Vuust & Fogh. James Taylor har med sange som “Shower the People”, “Fire and Rain” og ikke mindst fortolkningen af Carole Kings “You’ve got a friend” placeret sig blandt de helt store amerikanske sangskrivere.

Dukketeaterforestilling: Petruskas julehjerte

2. dec

Petruskas julehjerte er en hjertevarm og magisk dukketeaterforestilling godt krydret med skøn musik, en stor skefuld skæv humor og masser af julehjerte.

Gratis

Jul i Grønnegade

7. dec - 9. dec

Kulturcenteret omdannes til en stemningsfuld julekulisse med markeder og aktiviteter. Her kan du finde årets julegave, jeres juletræ, nyde et glas gløgg, en æbleskrive eller pandekage mens I venter på en tur med bumleekspressen eller hestevognen.

Amaze

7. dec

Jazzsangeren Veronica Mortensen, operasangeren Andrea Pellegrini og soulsangeren Christina Boelskifte har dannet en spektakulær ny trio, hvor de deler ud af hver deres musikalske speciale til ære for publikum i den søde Juletid. .

Julie Berthelsen – Nordstjerne

9. dec

Julie byder indenfor til en julekoncert, hvor vi skal nyde julestemningen og varmen omkring julen fra Danmark, Grønland og resten af verden.

Foredrag: Hyldest til den danske comedienne

11. dec

Et foredrag, der ikke går i dybden med de forskellige skuespilleres baggrund. Men med et potpourri af skønne morsomme scener med fabelagtige danske comediennes.

Messias i Sct. Peders Kirke

11. dec

Traditionen tro præsenterer NEMF Camerata Øresunds slanke version af Händels Messias med bare 12 sangere under ledelse af violinist Peter Spissky.

Den Kolde Krig, Kejsergade-sagen og 11. september 2001

12. dec

Danmarks optagelse i NATO, implementeringen af NATO-standarder og den stærkt øgede overvågning af Østersøen og den sovjetiske flåde samt såvel Sovjetunionen som Warszawapagtens medlemslande stillede store krav til efterretningsvirksomheden.

Søndags cafe – Julekoncert Næstved Harmonikaklub

16. dec

Kom til en hyggelig eftermiddag selskab med Næstved Harmonikaklub. Repetoiret er stort, det strækker sig over svenske harmonikavalse, tyske schlagere, danske sange og meget meget mere.

Julekoncert

16. dec

Jesper Lundgaard er garant for sang af højeste kvalitet, og med sin smukke stemme, smil og livsglæde indtager han sammen med et kor og sit 4-mands orkester igen i år Ny Ridehus – og denne gang er hans julegæst Lene Siel.

Et undertrykt folk har altid ret? Om nationalistisk terrorisme.

19. dec

Den sorte befolknings frihedskamp mod apartheid-styret i Sydafrika vakte megen sympati i den vestlige verden, hvorimod bl.a. IRA i Nordirland, ETA i Spanien og PKK i Tyrkiet har fået etiketten terrorisme.

Pude min

6. jan

Musikalsk og humoristisk fortælling om den ensomme Helle, der får uventet besøg. Med Børneteaterbrunch.

DANSK SLAGER PARADE 2019

12. jan

Medvirkende: Bjørn Tidmand, Bjarne Lisby, Pernille Schrøder, Anne Kari Broberg, Louise Espersen, Karin Strand-Holm, Klaus & Servants.

Næssis Nytårskoncert

13. jan

Årets mest traditionsrige koncert for Næstveds børnefamilier, hvor Næssi både fisker, bygger, maler, bager og meget mere. Kom og dans sammen med Næssi, Ulla Abdullas Cocobongoband og 500 andre glade børn og voksne.

Sigurds Danmarkshistorie

19. jan

Sigurd fortæller sin Danmarkshistorie - i samarbejde med Det Kgl. Teater.

Teaterforestilling: Doktor Carl von Cosels hemmelige liv

24. jan

En musikalsk og grotesk historie fra det virkelige liv.

Sonja Hald

26. jan

Klæk’ sagde det, da Sonja Hald fulgte op på 'Vækstplanen' med deres andet album den 25. februar 2017. Det er nu slaget skal stå og det er ikke for tøsedrenge.

Sanne Salomonsen, Spillestedet Vershuset

26. jan

I 2017 spillede Sanne Salomonsen blandt andet Smuk Fest foran et hav af mennesker, og samme år udgav hun albummet Baby Blue. I år er hun på alles læber med sin tv-optræden hver fredag i X-faktor.

Duo B!z’art – klaver for fire hænder

27. jan

To pianister - fire hænder - et klaver!

DUO B!Z’ART

27. jan

Den internationalt anerkendte duo b!z'art byder på klassisk klaverspil i verdensklasse. De to musikere André Roe og Geoffrey Baptiste har forbløffet og overrasket verden over med deres utraditionelle greb om den klassiske musik.

Selvværdet betyder meget – hvordan kan det blive bedre?

31. jan

Foredrag v/ Psykolog Athina Delskov. Selvværdet betyder meget, hvordan kan det blive bedre? Mange sidder mere eller mindre fast i gamle mønstre og manglende tro på sig selv. Det kan f.eks. være kompetencer, der aldrig blev udviklet.

Brian Downey’s ALIVE AND DANGEROUS

31. jan

Brian Downey har fundet sammen med guitaristen Brian Grace fra hjembyen Dublin i Irland. Grace har tidligere spillet med bl.a Brush Shields (Skid Row) og Andrew Strong (The Commitments). Han betegnes som én af Irlands bedste guitarister.

Oysterband (UK)

1. feb

Oysterband spiller levende folk-rock, og det har de gjort siden midt i 80'erne. Selv om musikken ikke er traditionel engelsk folkemusik, skinner kærligheden til "rødderne" igennem.

Forestilling: Emil fra Lønneberg

2. feb

”EEEEMIL”, råber Anton Svendsen, så det runger i hele Katholt. Nu er Emil fra Lønneberg igen kommet galt afsted.

Børneforestilling: Mirakolinas fodbad

3. feb

Teater, vand, animation og magi for børn i alderen 2-7 år og deres voksne. Mirakolinas Fodbad er en livsbekræftende forestilling om, hvad stædig generøsitet og perlehumør kan føre med sig.

Livet – hvor svært kan det være?

7. feb

Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard oplever deres venskab - baglæns.

Teitur Solo

8. feb

Flere kender sangene ”I Was Just Thinking”, ”Josephine” og ”You’re The Ocean” som i dag frem står lige smukke og nutidige. Siden er der udkommet ni studiealbum, og endnu flere hits. Det nye album "I Want To Be Kind" kredser om at finde sin ro, sit hjem.

Laura Illeborg

9. feb

Tilbage i en ny LIVE konstellation med sin gamle makker Niels Dahl (Vildnis) på kontrabas og en af landets bedste guitarister, selveste Knud ”er Gud” Møller (Johnny Madsen) - som også har produceret den nye plade.

Bjarke Falgrem og Paolo Russo

10. feb

Violin og klaver/accordeon i sublimt sammenspil.

King Lear

18. feb

King Lear er tragedien om magt og begær, om sandhed over for løgn, om kærlighedens væsen - grådighed, vanvid, forfængelighed og foragt, om ordets magt og handlingens konsekvenser.

TV-2

20. feb

For først gang i snart to årtier, drager TV-2 ud på en koncertturné, hvor publikum sidder ned. Den 20. februar 2019 spiller de for deres fans i Ny Ridehus på Sydsjællands største kulturcenter.

Børn i skilsmisser v/psykolog Athina Delskov

21. feb

Hvilke udfordringer er der for børnene, når forældrene vælger at bryde hjemmet op og lade sig skille? Er I som forældre klædt på til at se situationen gennem børnenes øjne og følelser - og tage højde for dem?

Børn i skilsmisser v/psykolog Athina Delskov

21. feb

Hvilke udfordringer er der for børnene, når forældrene vælger at bryde hjemmet op og lade sig skille? Er I som forældre klædt på til at se situationen gennem børnenes øjne og følelser - og tage højde for dem?

SANNE SØNDERGAARD

21. feb

Som de fleste kvinder har Sanne Søndergaard et anstrengt forhold til kontrol. For lidt kontrol er lig med katastrofer og kønssygdomme. Men for meget kontrol betyder, at folk ser dig som en pernitten perfektionist, en sygelig 12-talspige, en emsig kælling.

Karl William – Livet, faldet og alt det andet

22. feb

Nyt album ude den 5 oktober! I kan forvente et set-up, der matcher pladens univers, da det er de samme mennesker på scenen, som har været til stede i studiet.

Næssis Musikklub: Sax Kontra Bas

24. feb

Der er musikalsk mobning på programmet, når duoen Sax Kontra Bas går på scenen. Den blærede bassist driller saxofonisten, fordi hans instrument er beskidt og skrammet, men hver gang den bliver vasket, bliver den en anelse mindre.

Teater: 5 Soldiers

24. feb

Følg 5 soldaters relationer og følelsesliv under eksercitstræning inden de kastes ned i den afghanske kampzone, dramatisk kæmpende mod den usynlige fjende og ”back home” til rehabilitering.

Krash & Chopin danser

27. feb

Krash & Chopin danser, er en dobbeltforestilling med afsæt i to vidt forskellige musiktraditioner, skabt af koreograf: Reumertvinderen Tim Rushton og koreograf Alessandro Sousa Pereira.

Dodo & The Dodo’s Akustisk

2. mar

De 5 originale bandmedlemmer vil spille det kæmpestore bagkatalog med sange som "Sømand Af Verden", "Vågner i Natten" og "Giv Mig Skibene tilbage" i nye akustiske arrangementer.

Helmut Lotti

2. mar

Den internationale crooner Helmut Lotti kommer til Danmark! Og du kan opleve ham i Arena Næstved.

Teaterforestilling: Bustin Jieber har brug for en pause

3. mar

Ungdomsforestilling om sociale medier - med børneteaterbrunch

Glemmer du

3. mar

Café Liva-cabarét, hvor 68-generationen møder Nå-generationen.

Concerto Copenhagen – i Næstved

7. mar

Strygeoktetter af Niels W. Gade og Felix Mendelssohn. Ledelse: Peter Hanson. I samarbejde med NEMF og Skt. Jørgens Kirke

Mac-K & Company i Ny Ridehus

9. mar

MAC-K & COMPANY har i mere end 15 år spillet for fulde huse og underholdt et tryllebundet publikum med både klassikere fra den Irske og Skotske folkemusik samt egne værker inspireret af den samme musiktradition.

Neighbours & Friends

10. mar

Neighbours & Friends har afprøvet de akustiske muligheder ved flere koncerter i Mariehaven, og publikum har været ret begejstrede. Derfor turnerer de rundt i landet, håber på stor rykind, også i Næstved.

Teaterfirestilling: Kunsten at dø

12. mar

90 min. i to klovnes liv: Dødkomisk, i verdensklasse.

PRINCE TRIBUTE

14. mar

The Purple Xperience er et band uden lige. Fem mand høj, og fra Princes fødeby Minneapolis i Minnesota. Dr. Fink og Marshall Charloff har skabt den bedste og mest autentiske gengivelse af Prince og The Revolution. De kommer nu klar til Skandinavien.

Folkeklubben

16. mar

Når Folkeklubben i foråret 2019 over 18 koncerter drager på forårsturné, er det med en hel stribe nye sange i ryggen. Om de kommende koncerter siger bandet: ”Vi går efter at skabe et poetisk rockbrag af en aften!

Børneforestilling: Knud Romers ABC

17. mar

En smuk koreograferet scenisk sangleg, hvor du kan lade sanserne boltre sig i en underfundig og lærerig bogstavssafari, der rusker alfabetet rundt og sammensætter det på ny i en kakofoni af farverige billeder, musik og dans.

Tvind – the musical

19. mar

En fortælling om forandringen fra dengang, hvor fællesskabet fyldte for meget, til nu, hvor fællesskabet fylder for lidt. For 50 år siden købte en flok unge mennesker en gammel bus. De ville ændre verden, og spørgsmålet er om det lykkedes?

Mark Le Fevre BØVL

20. mar

Comedy tour 2019 – One-man showet, som tilmed er Marks debut, bliver en vidunderlig blanding af personlige historier og skarpe jokes, der vil få folk til at være flade af grin - og for en aften glemme alt om små og store problemer.

Pop-legende besøger Næstved igen

21. mar

Til næste år kommer Anne Linnet igen til Næstved som en del af sin store jubilæumsturné for det legendariske gennembrudsalbum "Jeg er jo lige her". Sæt et stort kryds i musikkalenderen den 21. marts 2019.

Other Roads(SCO/UK)

23. mar

Other Roads blev dannet i 2009 og hører i dag til blandt de bedste moderne engelske folkbands. Repertoiret er en blanding af egne kompositioner og velvalgte covers, lige fra smukke, følsomme ballader til foot-stomping celtic fiddle tunes.

Nephew i Arena Næstved

23. mar

Syng med på både nye og gamle gigant-hits, når Nephew gæster Arena Næstved i foråret 2019.

Teaterforestilling: Den lille Prins

24. mar

Den kendte og elskede historie om den lille prins, der lærer om venskabets betydning.

Sunding, Winding og Carl Nielsen

24. mar

Melodierne er alle af Carl Nielsen. De bliver spillet i stil med den svenske jazzpianist Jan Johanson - og alligevel typisk dansk!

Forestilling: Dæmoner

28. mar

Dæmoner er noget så sjældent som en moderne klassiker. Et stykke der taler til vores nutid fra en anden tid og lader os se os selv i afstandens ubærligt skarpe lys.

Jacob Dinesen

29. mar

I 2017 erobrede den kun 22-årige Jacob Dinesen de danske spillesteder - med en kæmpe fanskare til følge. Men i 2019 er Jacob og hans band igen at finde ude på spillestederne - også med nye sange fra hans kommende album.

Børneforestilling: Små blå sko

31. mar

Når Riddersalen kommer på besøg, er der garanti for en for fantasifuld, magisk og rigtig hyggelig oplevelse for de små og deres voksne.

Caféforestilling: Svend, Knud og Valdemar

31. mar

Musikalsk og morsom caféforestilling

Arier fra den klassiske opera

7. apr

Elever fra Det Kgl. Teaters Operaakademi.

Teater: RANDOM

10. apr

I RANDOM favnes tilværelsens kaos i en udgakket musikalsk teaterkollage, hvor der leges med menneskets tilbøjelighed til at forsøge at skabe mening i det tilsyneladende meningsløse.

Caféforestilling: Svend, Knud og Valdemar

27. apr

Musikalsk og morsom caféforestilling.

Børneforestilling: Hesten

28. apr

Drengen Alberts elsker sin hest, Joey. Men da krigen kommer, tvinges hans far til at sælge den til hæren.

Gary Snider med kor.

28. apr

Gary Snider har i det sidste par år begejstret Leonard Cohen fans med sine personlige og autentiske fortolkninger af Cohens fantastiske sange. Musikken krydres med forklaring af teksterne og deres baggrund.

Hvam og Øgendahl – Det gode selskab

4. maj

Hvam og Øgendahl - Klovnen fra Viborg og den væksthæmmede fra Falster. Men minus og minus giver som bekendt plus. Sammen tager de ud på en stand-up comedy tur drevet af begejstring, frygt, raseri og 100% videnskabelig uredelighed.

Die Herren i herlufsholm kirke

29. maj

Kirke koncert med Die Herren i Herlufsholm kirke til fordel for bla Svovlstikkerne.

Dario Campeotto 60 års jubilæum

28. sep

Gennem de sidste 60 år har Dario Campeotto bevæget sig i utrolig mange sammenhænge: Musicals, film, revyer, kabaret, tv-optræden og et utal af optrædener rundt i landet. Nå ja, så var der naturligvis også det absolutte gennembrud med ”Angelique” i 1961.

Lyset over Skagen

5. okt

Arena Næstved og Næstved Teater byder en sommerdrøm af en musical velkommen til byen. Forestillingen handler om de berømte Skagensmalere, deres liv og kunst i kunstnerkolonien for godt 100 år siden.

City Singler – gammel vin på nye tasker

8. nov

Så er de dejlige damer i City Singler klar igen! Med fire successhows bag sig åbner de nu op for deres femte show, som samtidig er deres 10-års-jubilæumsshow.

Seværdigheder

Du har idéen – www.SkabNaestved.dk giver dig overblikket

En ny hjemmeside har set dagens lys. Www.SkabNaestved.dk er en ny online projektguide, som skal gøre det så nemt som muligt at få ting til at ske i Næstved.

Læs mere

Overnatning

Se hvor du kan overnatte i Næstved Kommune

Læs mere

Spisesteder

Se Næstveds mange spisesteder her.

Læs mere

Shopping

En hyggelig bymidte med historisk charme danner rammen om et livligt handelsliv i Næstved.

Læs mere

Følg os på Facebook

Følg os på Instagram

Så mange oplevelser
har vi på siden lige nu

Husk også byens mange seværdigheder i bylivet