Tine Kragh i Kunstforeningen

Oplev Tine Kraghs smukke malerier i Næstved Kunstforening. Hun fortæller her om sine billeder:

I mine billeder skaber jeg et rum, man kan opholde sig i, et fredeligt og forhåbentlig smukt rum, hvor der ikke er en færdig fortalt historie. Her kan man gå ned i sit eget dyb, stå stille, være sig selv og måske få et glimt af klarhed. Jeg maler billeder, hvor der er rum til eftertænksomhed og eftertanke. Billederne er ikke narrative med færdige historier. Her er plads til, at man har sin egen fortælling.

Nogen har sammenlignet mig med en arkæolog, der graver sig frem i billederne, det er ikke helt forkert. Jeg arbejder mig ind i billedet, graver og mærker lykken, når man finder noget i et billede, man slet ikke forventede at finde.

Mine billeder er æstetiske, men ikke kun smukke og dekorative. Jeg ønsker, de rummer en dybde og stræber efter at finde det poetiske, det skønne i billedet, som skaber ro, fred og eftertænksomhed. Jeg deler ikke avantgardens opfattelse af kunst, at den skal provokere eller rykke grænser. Skønheden kan, hvis den er vellykket, virke berigende, helende i en omskiftelig verden, fuld af voldsomme ting, der fjerner os fra skønheden.

I mine billeder arbejder jeg med den hvide farve som lys og med de forskellige hvidheder – farven hvid er ikke kun én, man må se nuancerne. Endvidere arbejder jeg meget med overfladen og dyrker de mange lag, erfaringernes lag, og overfladen fremstilles nogle gange meget mat og andre gange med den helt blanke fernis. Dette betyder, at billederne skifter overflade og porøsitet, hvilket afgør billedets porøsitet, åbenhed og lukkethed. Billederne ændrer også karakter i forhold til konteksten – og påvirkes, især af det lys, man ser dem i.