Næstved Kunstby

Det er lige her i Næstved. Næstved Ungdomsskole har lokket Graffiti-konger og maler-majestæter fra HELE kloden forbi byens gavle for at Mærke Næstved.

Når man går, cykler eller kører rundt i Næstved by, er det svært ikke at få øje på det farverige street art, der fylder byens kæmpemæssige gavle. Næstved Kunstby udsmykker kedelige og glemte flader i byens rum med national og international kunst.

Projektet begyndte i Næstved Ungdomsskole i 2010 med ”Gadens hårdeste hævn”, men har siden udviklet sig til verdenskunst inden for graffitigenren på markante gavle i Næstved By. Det er street artist William Hjort (med kunstnernavnet Swet), der er curator på projektet, og han har formået at bringe internationale navne til byen. I 2015 er det blandt andet lykkedes at få de brasilianske enæggede tvillinger Gustavo og Otavio Pandolfo (med kunstnernavnet Os Gemeôs) til at udsmykke en gavl midt i byen. Andre markante navne er: Loomit, Aryz, ECB og CMP one. Indtil nu er 20 gavle blevet malet.

Intentionen er med projektets egne ord, ”at give borgerne en international, positiv og uventet kulturel oplevelse, samt vise fremtidens voksne, at de kan få indflydelse og anerkendelse, hvis de gør en forskel.” Jeg synes, intentionen lykkes til fulde. Tilmed giver det farve, kant og profil til en gennemsnitlig provinsby i det midtsjællandske.

Læs mere om Næstved Kunstby her.

Følg os på Facebook

Så mange oplevelser
har vi på siden lige nu

Husk også byens scener – se eksempelvis…