Peter Bach Nicolaisen: CHEAP THRILLS på NU galleri

 • Start dato:
  12. oktober 2019
 • Slut dato:
  9. november 2019
 • Tidspunkt:
  14:00 - 17:00
 • Hjemmeside:
 • Sted:
  Maglemølle 83, 1. sal, 4700 Næstved

NU galleri byder alle velkommen til åbning af udstilling og koncert med Peter Bach Nicolaisen
Ferniseringen er fra 14-17, og klokken 16 giver Peter/ STORMHAT koncert.
Undervejs vil der blive serveret mad og drikke.

Det er med stor glæde at NU Galleri kan præsentere Peter Bach Nicolaisen, der afholder en af sine yderst sjældne kunstudstillinger.

Det er øjeblikkets intensitet og letheden ved farver og former, der kendetegner Nicolaisen’s malerier. Måske kan de siges at spille lidt op til fordommen om at abstrakt kunst kan se så “enkelt” ud, at det kunne være lavet af et barn. Kunstneren vender denne fordom om til en positiv bedømmelse af sine billeders tilblivelsesproces og en grundlæggende tro på at kunstprocessen ikke behøver at være fortænkt, pinagtig og svær. Det er slet ikke, fordi Nicolaisens arbejde med maleriet er “let”, men når det lykkes ham at gå med billedet, er der en lethed og umiddelbarhed i farver, strøg, sprays, former, pauser: Man mærker, at processerne giver kunstneren et kick at arbejde med. Peter Bach Nicolaisens malerier er som et flygtigt sus, et øjebliks high.
Denne leg med maleriets sprog giver nogle fantastiske resultater. Peter Bach Nicolaisens malerier er poppede, friske, trendy og sikkert og overlegent udført. Så denne udstilling bliver måske den første, hvor maleriet bare er i pagt med sig selv og ikke udkæmper en drabelig kamp med og mod æstetik, teknik, kunsthistorie og konceptuelt indhold.

Peter Bach Nicolaisens primære interesse er ikke at promovere sig selv og udstille sine værker. Derfor hører det til sjældenhederne at man kan se kunstnerens værker, hvilket vi snart kan glæde os til hos NU i Næstved.
Peter Bach Nicolaisen er måske bedre kendt som musikeren/lydkunstneren STORMHAT.
STORMHAT’s Lo-Fi blanding af organiske og syntetiske teksturer og klange iblandet feltoptagelser har fået internationalt ry og publikum. Så også ud fra dette perspektiv er det et kup at man på NU Galleri kan opleve STORMHAT spille en lille koncert i forbindelse med ferniseringen.

Peter Bach Nicolaisen har en P.h.D. i kunstteori fra Kunstakademiet i København, og har igennem mange år været en indflydelsesrig kunstlærer på en af Danmarks bedste kunsthøjskoler, Krabbesholm ved Skive, hvor han også bor. Her har Peter Bach Nicolaisen været den inspirerende kraft bag mange unge kunststuderende, der har videreført deres karriere på landets akademier og blevet succesfulde kunstnere i dansk og international kontekst.

 

Følg os på Facebook

Følg os på Instagram

Så mange oplevelser
har vi på siden lige nu

Husk også byens scener – se eksempelvis…