Næstved Metalfest 2020

  • Start dato:
    4. september 2020
  • Slut dato:
    5. september 2020
  • Sted:
    Kongebryg, Kasernevej 21, 4700 Næstved

Næstved Metalfest åbnede dørene for første gang i 2019, hvor festivalen kunne præsentere 8 bands på det kombinerede bryghus/spillested Kongebryg. Scenen var sat med legendariske Illdisposed som headliner og bl.a. Thorium, Detest og Blood Eagle. Festivalen var bragende udsolgt på forhånd, hvilket vidnede om at Sydsjælland i den grad havde haft brug for deres egen metalfestival.

Billetsalget til Næstved Metalfest 2020 var allerede skudt godt i gang med franske Dagoba headliner, og denne gang udvidet til en 2-dages festival i slutningen af august. Desværre kom der en corona-virus i vejen, så hele planlægningen og markedsføringen måtte sættes på pause, til stor ærgrelse for arrangørerne.

Og dermed blev festivalen rykket til første weekend i september – desværre kunne den oprindelige franske headliner Dagoba ikke der, men Næstved Metalfest håber at kunne præsentere dem til næste år. Til gengæld er en ny headliner fundet i danske BAEST, der uden tvivl er det mest omtalte danske metalband for tiden. Med international kontrakt, Gaffa forside, optræden i Go Morgen Danmark, egen DR3 programserie og meget andet er den danske death metal sensation nærmest blevet mainstream. Og så er det såmænd første gang BAEST spiller på Sydsjælland.

Udover BAEST, optræder også store danske metalnavne som DAWN OF DEMISE, HATESPHERE og WITHERING SURFACE. Sidstnævnte blev i sin tid dannet i Næstved, og udgiver i disse dage deres comeback album ”Meet Your Maker” – 15 år efter de blev opløst. Dermed bliver deres optræden i den gamle hjemby deres første koncert efter gendannelsen – en optræden der uden tvivl vil blive set frem til af mange.

Derudover kan Næstved Metalfest også præsentere MURDER AMONG KINGS, PECTORA, WAYWARD DAWN, ETHEREAL KINGDOMS, BLACK SWAMP WATER, ROT AWAY, CHRONICLE, PITCHBLACK, LAMENTARI og ALTERFACT.

I år er Næstved Metalfest udvidet til en 2 dages udendørs festival – men stadigvæk på Kongebrygs areal – og der vil selvfølgelig være masser af godt øl, madboder, merchboder og meget andet.

Samtidig vil festivalen være den første danske Open Air metal festival siden corona-nedlukningen af landet – så der er lagt i ovnen til et brag af en metalfestival i Næstved!