Næssi – børnekultur i Næstved

Børnekulturhuset i Næstved

I hjertet af Næstved på Grønnegades Kaserne Kulturcenter ligger Børnekulturhuset. Herfra arrangerer børnekulturkonsulent Katrine Gjesing hvert år et hav af børnekulturoplevelser for børn i Næstved i alderen 0-12 år og deres voksne.

Med fokus på leg, kreativitet, opfindsomhed og fantasi inviterer Børnekulturhuset til en masse forskellige aktiviteter, som for eksempel teater, kunstworkshops, børneyoga og meget mere.

Der arbejdes også tæt sammen med personale fra daginstitutioner og skoler når der arrangeres forskellige kurser og workshops for lærere og pædagoger med kyndige undervisere, som elsker at lære fra sig om alt fra maskebygning til musik.

Børnekulturfestival

Hvert år i midten maj fejres børnekulturens mangfoldighed under Børnekulturfestivalen. Her får børn fra vuggestuer, daginstitutioner, skoler og SFO’er mulighed for at få et afbræk fra hverdagen og rejse ind i børnekulturens sjove og kreative verden. Børnenes lærere og pædagoger ved, at de skal være hurtigt ude med tilmeldingerne, da de mange populære arrangementer hurtigt bliver fyldt op.

Børnekulturfestivalen sluttes hvert år med Familielørdag, hvor Grønnegades Kaserne Kulturcenter forvandles til et mekka af spændende børnekulturoplevelser for Næstveds børnefamilier. Her er der altid gratis adgang og det kræver ingen tilmelding.

I 2020 løber Børnekulturfestivalen fra den 11.-16. maj.

Næssi

Næstveds grønne yndlings-drage Næssi er yderst populær blandt Næstveds børn. Han bor i en hule under Sjølundstårnet, hvor han sover sin drage-søvn, når han ikke er ude og hilse på Næstveds glade børn eller giver koncert sammen med sine gode venner fra Ulla Abdullas Cocobongoband. Han bor samtidig i rigtige mange børns hjem i form af de populære Næssi-bamser, som kan købes på biblioteket eller på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Læs mere om børnekulturen i Næstved på www.naessi.dk. Her kan du finde programmer for de kommende arrangementer, samt lære mere om Næssis historie, høre hans sange og læse om Næssi-app’en.

Følg os på Facebook

Så mange oplevelser
har vi på siden lige nu

Husk også byens scener – se eksempelvis…

Husk også byens mange seværdigheder til børn