Munkebakken

  • Sted:
    Munkebakken, 4700 Næstved

En af byens smukkeste udsigter finder du på Munkebakken, som er en af Næstveds byparker. Munkebakken ligger i hjertet af Næstved, lige overfor banegården. Der er gode parkeringsmuligheder i parkeringshuset på Kählersvej. På Munkebakken er der borde og bænke med mulighed for at nyde den medbragte mad. Derudover rummer Munkebakken et lille amfiteater, en legeplads, et udkigstårn og bl.a. mindestenen for Peder Bodilsen, som stiftede Skovklosteret i 1135. Munkebakken er ca. 2 ha og er på det højeste punkt 48 meter over havet.

Tidligere var der en elmeallé på Munkebakken, men elmetræerne overlevede ikke elmesygen og senere opstod idéen med at udskære skulpturer af de døde træer. Jens Andersen har udskåret munkene af døde elmetræer i 1998. For hver af munkene har Jens Andersen haft forskellige munkeordner fra Næstved som forbilleder.

Munkene på Munkebakken havde en begrænset levetid, og derfor besluttede Næstved Byråd i 2004 at sikre skulpturerne ved at få lavet aftryk til forme med henblik på at udføre bronzeafstøbninger. At få udført bronzeafstøbningerne var en stor udgift og derfor opstod idéen om et sponsorprojekt.
Sponsorprojektet var et samarbejdsprojekt mellem Næstved Egnens Udviklingsselskab og Næstved Kommune. Næstved Kommune og sponsoren delte udgiften og betalte hver 50.000 kr. Sponsoren fik til gengæld den originale træmunk. Samtidigt fik sponsoren opsat en metalplade med indgravering af firmanavn og årstal. Projektet har været en stor succes og alle munkene er blevet sponseret.

Her kan du se en lille film, der fortæller historien om, hvordan de døde elmetræer blev til munkene på Munkebakken.

 

Følg os på Facebook

Så mange oplevelser
har vi på siden lige nu

Husk også byens scener – se eksempelvis…