Mød forfatter Iben Mondrup online

  • Start dato:
    27. maj 2020
  • Tidspunkt:
    12:00 - 21:00
  • Hjemmeside:
  • Sted:
    Hjemme hos dig selv

Næstved Bibliotek afholder forfatterforedrag online med den populære forfatter Iben Mondrup, der er på bestsellerlisterne med sin nye roman Tabita.

Alle de fem biblioteker i Næstved Kommune har været lukket under regeringens nedlukning pga. corona og medarbejderne har arbejdet hjemmefra. Sådan fortsætter det også i høj grad, selvom der fra mandag den 18. maj åbnes op for udlån og aflevering igen.

På litteraturområdet har der været tryk på den digitale formidling, men da det ikke ser ud til at bibliotekerne får lov til at afholde fysiske arrangementer på bibliotekerne lige foreløbig, må bibliotekets kulturformidlere og bibliotekarer tænke i alternative måder at lade læsere møde forfattere.

Derfor arrangeres nu et online møde med en af de mest læste og bedst anmeldte forfattere dette forår, nemlig Iben Mondrup, der med romanen Tabita virkelig har fået sit folkelige gennembrud. Lige for tiden er det den næstmest solgte danske roman.

Iben Mondrup er en garvet foredragsholder, som sætter dialogen med sit publikum højt. Hun er ikke bleg for at bruge sin egen livshistorie i sine foredrag, og det gør hendes optrædener nærværende og levende. Og selvom der ikke i foredraget, som er en særligt fremstillet film til Næstved Bibliotek, vil være mulighed for dialog, så vil der onsdag den 27. maj kl. 20 være mulighed for at møde Iben Mondrup online på Facebook i litteraturgruppen: ”Litteraturklubben Næstved og omegn” efter at man har set filmen.

Så hvis man vil stille spørgsmål til og høre svar fra Iben Mondrup, skal man bede om medlemskab af ”Litteraturklubben Næstved og omegn”. Og så skal man gå ind i gruppen klokken 20 den 27. maj for at møde hende.

Filmen med Iben Mondrup, der er lavet helt særligt til Næstved Bibliotek, kan ses på bibliotekets hjemmeside fra klokken 12 – også onsdag den 27. maj. I filmen, der vil have særligt fokus på romanen Tabita, fortæller Iben om tilblivelsen, om hvorfor det var vigtigt for hende at skrive den, om romanens virkemidler og naturligvis vil emner som magtforhold, adoption og forskelle mellem Grønland og Danmark være noget hun kommer ind på.

Eftersom biblioteket efter en lang periode først nu igen åbner for reservering og udlån, er det meget svært at nå at få fat i Tabita inden foredraget, men den kan købes lokalt i Næstved i Langes Boghandel med rabat til kun 200 kr. Biblioteket satser dog også på at mange allerede har læst den, eller at man bliver nysgerrig på at læse den ved at høre Iben Mondrup fortælle om den.

Der er desuden allerede lavet en aftale med Iben Mondrup om at holde foredrag til bibliotekets litteraturfestival Næver Ending Stories, som efter planen skal afholdes i slutningen af august, men det hænger selvfølgelig i en tynd tråd pga. forbuddet mod store forsamlinger, som løber august med. Og hvis festivalen aflyses vil Iben Mondrup sandsynligvis kunne opleves fysisk på Næstved Bibliotek i løbet af efteråret.

Praktisk info

Tid og sted
Filmen: ”Iben Mondrup om Tabita” kan ses fra klokken 12.00, onsdag den 27. maj på Næstved Bibliotek og Borgerservices hjemmeside: www.naesbib.dk
Mød Iben Mondrup online klokken 20.00 i Facebookgruppen: ”Litteraturklubben Næstved og omegn”.
Pris og tilmelding
Gratis. Du skal blot anmode om medlemskab af ”Litteraturklubben Næstved og omegn” for at skrive med Iben Mondrup om Tabita.