Gavnø Slot

Et væld af farverige blomster så langt øjet rækker. Ældgamle og tårnhøje træer, der spejler sig i den smukke fjord. Aktiviteter for store som små, unge og gamle. Gavnø Slot er et idyllisk eventyr om en baron og en baronesse. Det er levende Danmarkshistorie, og det er et mekka af oplevelser for hele familien: Danmarks største tulipanfestival for de blomsterglade, Danmarks eneste slotsbryggeri for de tørstige, en trætopbane for vovehalse, et sørøverland for små sørøvere, bjerggeder for de dyrevenlige og en fuldstændig fantastisk slotspark for de naturglade.

Ud over de mange oplevelsesmuligheder er det også tydeligt, at baron Otto Reedtz-Thott og baronesse Helle Reedtz-Thott værner om stedets historie. Gavnø nævnes for første gang i 1205 som Sct. Peders kloster. I 1402 stiftede Erik af Pommern på Margrethe 1’s initiativ et nonnekloster på stedet.

I dag er Gavnø Slot et af Danmarks smukkeste rokokoslotte, der har været familien Reedtz-Thotts hjem i over 300 år. Slottet er en vigtig del af dansk kulturarv, og væggene afslører utallige fortællinger om krig og kærlighed. Gavnø Slot er kort fortalt slottet for de eventyrlystne.

Læs mere om Gavnø Slot her.

VIDSTE DU AT…

… Gavnø Slot har Nordens største private malerisamling på godt 1.000 malerier?

… At der findes omkring en halv million blomsterløg i Gavnø Slotspark?

… Man kan sejle til Gavnø Slot med Rundfart Friheden?

Følg os på Facebook

Så mange oplevelser
har vi på siden lige nu

Husk byens mange seværdigheder – eksempelvis…

Husk også byens mange andre seværdigheder – eksempelvis…

Husk også byens scener – se eksempelvis…