Gadens Hårdeste Hævn

Gadens Hårdeste Hævn – et eventyr fortalt på byens vægge, er som noget helt unikt at finde i Næstveds bymidte. Det er et projekt, der har udviklet sig fra at være blot en idé, ord, lyrik og skitser, til et færdigt produkt i byens rum.

Ved den officielle indvielse af Gadens Hårdeste Hævn, 15. september 2013, præsenterede Næstved Ungdomsskole i samarbejde med Steen Koerner Studio et originalt, nyskabende og banebrydende byrumsprojekt, der på vegne af fremtidens voksne, tillod sig at gå forrest i byens gader. Et Hip Hop eventyr fortalt med ord og billeder på byens vægge. Eventyret optræder stadig på en kortlagt rute gennem byen med historiefortælling fortalt via smartphone og illustrerede vægge.

Gadens Hårdeste Hævn er en moderne fortolkning af West Side Story, der handler om en ung mand og kvinde, der forelsker sig på trods af forskelligheder. En historie om gadelivets barske realiteter.

Ved indvielsen høstede projektet stor ros af blandt andre daværende Kulturminister Marianne Jelved, der i sin åbnings-tale understregede en begejstring med formuleringen: “Det er endnu en perle i min samling af bemærkelsesværdig kunst og kultur i Danmark…”

Ved indvielsen udkom eventyret også i bogform, og i februar 2016 blev det til en forrygende danse-forestilling.

Projektet har fået stor opmærksomhed både lokalt og nationalt med en lang række foredrag og guidede ture. Derudover er Gadens Hårdeste Hævn blevet brugt i undervisningssammenhæng på skoler og i byens rum.

Bag projektet står Næstved Ungdomsskole og Big City Brains. Samtlige rim er skrevet af MC Clemens efter historie af Steen Koerner og læses op af Karl Billle. Alle vægge er tegnet og malet af CMP ONE og SWET fra september 2012 til april 2013.

Læs mere om Gadens Hårdeste Hævn her. 

 

Vidste du at… Næstved er den første by i Danmark, der har fortalt en ungdomshistorie malet direkte på byens vægge?

Følg os på Facebook

Så mange oplevelser
har vi på siden lige nu

Husk også byens scener – se eksempelvis…