Fodsporet

  • Tidspunkt:
    00:00

Der er noget helt særligt ved naturen i Næstved. Der er så meget af den – og så er den afvekslende. Det ser man tydeligt, når man går ad det gamle jernbanespor mellem Næstved og Slagelse. Der kommer ikke længere tog, for jernbanesporet er forvandlet til en 2,5 meter brev, asfalteret natursti.

Fodsporet er navnet på naturstien, der er anlagt på den gamle jernbanestrækning mellem Næstved og Slagelse.

Stien er en helt enestående korridor gennem det sjællandske landskab og byder på en unik mulighed for sund motion og gode naturoplevelser for store og små, fodgængere, stavgængere, løbere, cyklister, skateboardere, rulleskøjteløbere osv.

To steder på strækningen er der et ridespor, så de hesteglade også kan opleve den smukke natur langs den gamle bane. Knallerter, biler og andre motorkøretøjer er ikke tilladt på stien, hvilket gør den til et oplagt udflugtsmål for familier med mindre børn på egen cykel.

Når du tager på tur på Fodsporet, så husk din smartphone. Flere steder undervejs er der nemlig opsat QR-koder, som du kan scanne med din smartphone, og efterfølgende se små klip om bl.a. naturen langs sporret, eller du kan prøve et af de interaktive spil.

Langs Fodsporet er der naturlegepladser, shelters og træningsudstyr af træ.

Følg os på Facebook

Så mange oplevelser
har vi på siden lige nu

Husk også byens mange seværdigheder i naturen

Husk også byens scener – se eksempelvis…