Dansk Rakkerpak & Faster Cool – Næstveds Internationale Egnsteater

Som egnsteater i Næstved Kommune – og med en go’ base på Grønnegades Kaserne Kulturcenter – har Dansk Rakkerpak & Faster Cool siden den 1. Januar 2017 fået fast grund under fødderne imellem teatrets turnévirksomhed.

Her har de fået kontor, værksted og adgang til egen teatersal, hvor de både kan lave kulturelle aktiviteter og producere forestillinger, der kan spilles ude som inde – samt rettes til specifikke målgrupper – lokalt, nationalt og internationalt.

• Teater for alle aldre, indendørs og udendørs
• Gadeteater, dukke – og animation, børne – og voksenteater
• Kultursuppe, café arrangementer og gæstespil
• STREET CUT – Næstveds internationale gadeteaterfestival
• Turné, festivaler, happenings og mobile events
• Specialdesignede kulturoplevelser og workshops
• Samarbejde lokalt, nationalt og internationalt

TO TEATRE – ÉN TANKE!
Ved egnsteatrets åbning i januar 2017 blev Dansk Rakkerpak og Faster Cool officielt fusioneret i form af en bryllupsceremoni… Efter denne fusion kan egnsteatret nu tilbyde højkvalitative teaterforestillinger for hele publikumsspektret fra 1½ til 100 år.

FASTER COOL: hjerteligt teater for de mindste og deres voksne …
Med den mangearmede blæksprutte Camille i Dali som omdrejningspunkt tager Faster Cools forestillinger – med humor, sanselighed, musik og poesi – kunstnerisk udgangspunkt i sit publikums ståsted: Dét at være ny i livet og lære hver eneste dag, at gå verden i møde med leg, lyst og hjertet forrest.

Faster Cool har specialiseret sig i totaloplevelser for det yngste teaterpublikum og lægger stor vægt på pædagogiske materialer, der folder oplevelsen ud på ny og giver grobund for læring og endnu flere gode oplevelser efter tæppefald.

DANSK RAKKERPAK: Rødderne solidt plantet i den folkelige teatertradition
I 1994 dannede Niels Peter Kløft og Niels Grønne teatret Dansk Rakkerpak med det formål at producere såvel stationære som turnerende teaterforestillinger for børn, unge, voksne og familier til fremvisning i ind- og udland.

Gennem årene har Dansk Rakkerpak udviklet en komisk, fysisk nonverbal spillestil – en universel kommunikationsform, hvor publikum uanset alder, intellekt, sprog og nationalitet kan mødes og le og græde af de samme ting.

Dansk Rakkerpaks forestillinger tager ofte udgangspunkt i kontroversielle emner!
Med den timede, handlingsmættede og klichéfyldte spillestil kan Dansk Rakkerpak sætte enhver problematik i humoristisk relief. Uden at miste alvoren.

Udover de ”traditionelle” teaterforestillinger har Dansk Rakkerpak specialiseret sig i at skabe happenings og mobile events, der kan bevæge sig gennem en gågade, over et torv, eller rundt i et boligområde og dermed ses og nydes af rigtigt mange.

Følg os på Facebook

Så mange oplevelser
har vi på siden lige nu