Brød, bog og bio i Nordisk Film Biografer – AFLYST

  • Start dato:
    30. marts 2020
  • Tidspunkt:
    17:15
  • Hjemmeside:
  • Sted:
    Nordisk Film Biografer, Fabriksvej 1, 4700 Næstved

Mandag den 30. marts fra kl. 17.15-ca. 21.00 inviterer Nordisk Film Biografer, Næstved og Næstved Bibliotek til en spændende kulturel aften i biografen på Fabriksvej 1 i Næstved.

Hør om bogen Pigebørn skrevet af Louisa May Alcott over en kop kaffe/te, før vi ser filmen Little Women. Bagefter spiser vi en let anretning i biografens lounge, mens vi taler om filmen.

”Brød, Bog og Bio”, som startede i foråret 2019 i Næstved, er et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Nordisk Film Biografer, Næstved. Denne gang skal vi se filmen, Little Women med Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh og Eliza Scanlen i rollerne som Jo, Meg, Amy og Beth March. Timothee Chalamet er deres nabo Laurie. Og Meryl Streep spiller rollen som Tante March.

En ægte klassiker

Little Women (Pigebørn) af Louisa May Alcott, som første gang udkom i 1868, er blevet genudgivet flere gange, senest i 2019. Bogen handler om fire søstre, som lever under den amerikanske borgerkrig. I nabohuset bor den jævnaldrende Timothee. Vi følger de fem unge over et år. Bogen skildrer et tidsbillede med hyppige moraler og er en klassiker fra en forfatter, der demonstrerede en tidlig feminisme.

Om at leve livet på sin egen måde

Little Women er en amerikansk drama-film instrueret af Greta Gerwig, som baserer sig både på den klassiske roman af samme navn (på dansk: Pigebørn) og andre værker af Louisa May Alcott. Gerwigs versionaf den elskede fortælling om March-søstrene, der bl.a. var Oscar-nomineret i år, er både tidløs og nutidig. Det er historien om fire unge kvinder, der hver især er fast besluttede på at leve livet på deres egen måde. Romanen er blevet omdannet til film hele seks gange, senest udkom 1994-versionen med bl.a. Susan Sarandon.

Find bogen på eReolen

Da vi kun kan skaffe et begrænset antal eksemplarer af bogen, har vi valgt at henvise til eReolen, hvor du kan streame eller downloade e-bøger og lydbøger. eReolen findes også som app, så du kan have bøgerne på din telefon eller tablet. Er du ikke oprettet som låner, kan du nemt blive det. Gå ind på www.naesbib.dk og vælg E-materialer. Gå ind på eReolen og vælg Se online. Log ind med CPR-nummer og din 4-cifrede pinkode til biblioteket samt vælg bibliotek (Næstved). Her kan du søge på titlen. Herefter kan du vælge, om det skal være som e-bog eller lydbog og downloade den. Du har bogen 1 måned, herefter forsvinder den. Har du spørgsmål kan du henvende dig på biblioteket.

Aftenens program i biografen
Fra kl. 17.15-17.30 – velkomst i loungen – oplæg om bogen bag filmen over en kop kaffe/ te og en småkage.
Fra kl. 17.45-ca. 19.50 – vi ser filmen Little Women
Fra kl. 20.00-ca. 21.00 – vi spiser i loungen, mens vi taler om filmen
Menu: En let anretning
Drikkevarer: der er kildevand på bordene. Ekstra drikkevarer kan købes.
Samlet pris for kaffe, spisning og biograf: 200 kr. Prisen er baseret på tilmelding før arrangementet. Billetter købt over nettet kan vises via tilsendt mail eller billet i NFB’s app.

Praktisk info

Billetter købes på: https://www.nfbio.dk/biografer/næstved/news/22604
Sidste frist for tilmelding: onsdag den 25. marts