Brød, bog og bio i Næstved

  • Start dato:
    16. september 2019
  • Tidspunkt:
    17:15 - 21:30
  • Hjemmeside:
  • Sted:
    Nordisk Film Biografer, Næstved, Fabriksvej 1, 4700 Næstved

Nordisk Film Biografer Næstved og Næstved Bibliotek inviterer til kulturel aften i biografen. Vi starter med at høre om bogen “Ser du månen, Daniel” skrevet af Puk Damsgård over en kop kaffe/te, før vi ser helaftensfilmen af samme navn. Bagefter spiser vi tapas i biografens lounge, mens vi taler om filmen af samme navn. Den er, sammen med “Dronningen” og “Før Frosten”, blevet valgt som en af de film, der skal dyste om at blive indstillet som det danske bud på en Oscar-nominering til bedste internationale film.
“Brød, Bog og Bio” startede i foråret i Næstved, men selve konceptet, med at spise sammen og høre om bogen bag filmen, før man ser den i biografen, er ikke nyt. I Glumsø har det siden 2016 kørt under navnet “Bøf, Bog og Bif”, som et samarbejde mellem Café Rejseladen, Glumsø Bio og Glumsø Bibliotek. I Næstved samarbejder Næstved Bibliotek med Nordisk Film biograf om “Brød, Bog og Bio”.

Bogen “Ser du månen, Daniel” (2015) af Puk Damsgård er et meget følelsesladet og barsk  gidsel- og familiedrama.

Den fortæller historien om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Hovedpersonen er den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien sammen med flere andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley. I filmen følger vi Daniels kamp for overlevelse i fangenskab, hans venskab med James og hvordan hans familie hjemme i Danmark håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der kommer til at spille en afgørende rolle i forbindelse med befrielsen af Daniel.

Biblioteket bestiller bogen hjem i god tid. Den kan afhentes og lånes på Næstved Bibliotek i Info-skranken.

Aftenens program i biografen:

Fra kl. 17.15-17.30 – velkomst i loungen – oplæg om bogen bag filmen over en kop kaffe/ te og en småkage.

Fra kl. 17.45-ca. 20.20 – vi ser filmen Ser du månen, Daniel

Fra kl. 20.30-ca. 21.30 – vi spiser i loungen, mens vi taler om filmen.

Menu: Tapas.

Drikkevarer: Der er kildevand på bordene. Ekstra drikkevarer kan købes.

Praktisk information

Samlet pris for kaffe, spisning og biograf: 200 kr. Prisen er baseret på tilmelding før arrangementet. Billetter købt over nettet kan vises via tilsendt mail eller billet i NFB’s app.

Køb billetter her.

Følg os på Facebook

Følg os på Instagram

Så mange oplevelser
har vi på siden lige nu

Husk også byens mange seværdigheder i bylivet

Husk også byens scener – se eksempelvis…