Billeder i lys

  • Sted:
    Grafik Galleriet, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved

Billederne kan være forholdsvis svært tilgængelige i al deres enkelhed. Inspirationen er størrelser, linjer, komposition, farvesammensætninger samt sidst, men vigtigst, rummelige oplevelser.

Meningen er at formidle disse synsoplevelser, der er inspiration i sig selv, og mindst lige så nødvendigt er det, ved hjælp af synsoplevelsernes bearbejdning, at fortælle livets store spørgsmål.
Inspirationen til de ni billeder i lys med glidende farveovergange fra varm violet til varm mosgrøn kommer fra planter, bær og mosser fra skovbunden fra mange ture i skoven. Dødens “drømmeløse søvn” begyndende med mørkegrå, der går over i endnu mere mørkegrå lige før den er sort, som den er det udenfor billedet under jorden. Isabellafarvet der fra gyldent-gråt og ender i mørk blåviolet, inspireret af min kat. Den gule farves lysende styrke, der som solen overstråler alt.

Farveparrene er tilpasset hinanden, så billedfladens gradvise skift fra den ene farve over til den anden farve i den modsatte ende af billedet giver hele billedfladen koloristisk mening.
I modsætning til mine tidligere arbejdsprocesser, er idéen kommet hurtigt og ganske af sig selv.

Billederne er printet som smyk på en film ovenpå opalplader, der er monteret i lyskasser med lysdioder, der gennemlyser motivet.
Realiseringen af de ni billeder i lys er støttet af : Stevns kommunes kulturpulje, Knud Højgaards Fond og Grosserer L.F Foghts Fond i Danmark
Statens Kunstfond Projektsstøtteudvalg for billedkunst har ligeledes støttet projektet, men har forlangt bevillingen tilbage betalt, da arbejdet med at nå i mål har krævet uventet mange tidskrævende forsøg på at finde den rette arbejdsmetode.

Lysfirmaet Evoled og Claus skilte & Reklame i Næstved har ydet en imponerende arbejdsinsats undervejs.

Følg os på Facebook

Så mange oplevelser
har vi på siden lige nu

Husk også byens mange udstillinger

Husk også byens scener – se eksempelvis…