Sommer: Besøg Næstveds fem badestrande

Når der er sol og sommer, findes der næsten ikke noget skønnere end at hoppe i bølgen blå. Pak badetøj, solcreme, tæppe og lommepenge til is og besøg en af Næstved Kommunes fem offentligt tilgængelige strande. Her kontrollerer vi løbende badevandets og strandenes kvalitet. Alle fem strande har fået karakteren “excellent” – eller på dansk “udmærket” – af EU’s badevandsrapport.

Badestrande_Oversigtskort2013

Enø Strand ved Karrebæksminde (Blåt Flag)

Enø Strand

Besøg for eksempel Enø Strand i Karrabæksminde, som må være Sydsjællands absolut bedste badestrand. Den fine sandbund, det blå flag og de børnevenlige dybder gør denne perle til et skønt udflugtsmål for alle, der elsker sol, strand og badning. I højsæsonen er der både livreddere og Røde Kors-frivillige. Børnene finder hurtigt en legekammeret at bygge sandslotte med og synes, at det er evigt sjovt, når Græshoppebroen går op for at lukke skibene ind i kanalen. Der er et godt bredt soppestykke og ingen skarpe sten at slå fusserne på. Friske fisk kan nydes ved de små hyggelige borde ved kanalens bred. Du kan også spise i en af de mange dejlige restauranter og caféer

Vesterhave Strand

Vesterhave Strand

Vil man have Karrebæksmindes charme, men undgå fluepapiret på Enø, så er Vesterhave Strand stedet. Parker Ved Molen, stejlepladsen eller Enø Strand – der er toiletter begge steder. Man kan selvfølgelig også tage cykel, bus eller båden. Vesterhave Strand er bred, og hopper man over vandkanten med sten og tang, er der en fin sandbund. Her må hunde også gerne bade. Stranden er knap 1 km lang og bliver omkranset af en bred strand-eng, hvor havduften blander sig med røllike, perikon og velduftende gulaks. Her er masser af plads til at spille bold eller finde en lille ugeneret plet af slikke sol fra. Du kan også slentre ud på molen, og faktisk se fisk.

Bjørnebæk Strand

Bjørnebæk Strand

På Bjørnebæk Strand kan du få noget nær det totale overblik. Hvis du går ned ad stranden, op i skovbrynet og sætter dig til rette på skrænten, har du det blå hav foran dig og den grønne skyggefulde skov i ryggen – ren idyl. Har du lyst til at være aktiv, er der masser af muligheder. Her er naturlegeplads, madpakkehus, naturbase, to shelters (den ene skal reserveres), borde, bænke og toiletter. Her er badning for både hunde og mennesker og en gryde med græs, der er perfekt til at slikke sol i. Skoven i baggrunden hedder Kristiansholms Plantage, og den har både gamle ege- og bøgetræer og et rigt fugleliv. En del af skoven er reserveret til hundeskov. Bjørnebæk Strand er godt 1,5 km lang og ligger ved Bisserup. Man kan komme dertil fx ved at følge Strandbakken og fortsætte ad grusvejen for enden til højre. Der er parkering lige inden skoven.

Dragsbjerg Strand

Dragsbjerg Strand

Enøs bedste udsigt findes formentlig fra Dragsbjerg strand. I hvert fald kan man se hele vejen til Knudshoved og man kan gå nogle gode gåture langs kysten fra P-pladsen – fx til Enø Overdrevs græssende køer. Få en sludder med en af de lystfiskere, der har luret, hvor meget man egentlig kan få på krogen her. På Dragsbjerg Strand er der en god chance for at blive blæst godt igennem. Og det benytter windsurferne sig tit af. Nyd synet fra de store strandsten, hvil benene og lade roen skylle ind over dig. Har du fået lyst til at besøge Dragsbjerg Strand, så kør forbi fluepapiret på Enø, og fortsæt til du ikke kan komme længere.

Strandgård Strand

Billede af Strandgård Strand i Næstved Kommune
Når folk i stenalderen skulle til stranden, så har den sandsynligvis set ud som Strandgård Strand ved Klinteby. Her er hverken toilet, broer eller flisebelagte stier. Til gengæld er her ingen lyde, der forstyrrer bølgeskvulpene. Det er ren natur. Du kan gå flere kilometer langs stranden, som er meget stenet og en del af Lagunestien, som er en del af Sjællandsleden. Hvis du følger den, kommer du gennem Karrebækstorp Skov og videre til Karrebæksminde. Strandgård Strand er måske den mest hemmelige strand i Næstved Kommune, der er i hvert fald ikke mange andre end fiskere, der finder herhen.

 

Mere info om badestrandene finder du her.

Følg os på Facebook

Så mange oplevelser
har vi på siden lige nu

Husk også byens scener – se eksempelvis…