Aktiviteter - Se seværdigheder

Balancetræning, motion og bevægelse

13. nov - 29. jan

Balancen bliver dårligere når vi bliver ældre, men ved målrettet træning kan du forbedre balancen betydelig. Du behøver ikke at have dårlig balance for at have glæde og gavn af denne træning, da vi kommer hele kroppen igennem med flere træningsmetoder.

Jivamukti Yoga workshop med Tanja Ottesen

17. nov

Jivamukti Yoga er en fysisk udfordrende og mentalt beroligende yoga praksis, der forsøger at åbne op for, og udvide hver elevs spirituelle bevidsthed.

Sveistrup, Spillestedet Vershuset

17. nov

Pågående soul, suveræn funk, dyb troværdig vokal. Albummet ”All In/All Out” er komponeret og skrevet af Jakob selv, i samarbejde med Lars Rahbek Andresen og bandet. Det er denne holdpræstation, der gør at albummet fremstår så dynamisk på den fede måde.

Loppemarked i Sandved

18. nov

Kom til stort loppemarked med et strejf af julemarked.Her er fyldt med alverdens fristelser og basis for spændende fund og gode handler .. ! Det er muligt at købe en eller flere stande incl. borde.

Hr. Skæg

18. nov

Den elskede Hr. Skæg kommer til Næstved den 18. november. Han er klar til at optræde for Næstveds børnefamilier, og i Det Store Skoleshow undersøger han om det virkelig er spild af tid at gå i skole?

Poseidon Strygekvartet

18. nov

Musik af Haydn, Fanny Mendelssohn og Schubert.

Kaldet til Kina

20. nov

Den største samlede gruppe af danskere i Kina før den kommunistiske magtovertagelse i 1949, var 140 missionærer. Der boede og arbejdede de, og nogle blev der i over 50 år. Men hvem var de, og hvordan kom de til Kina, og hvordan var deres liv?

Peer Gynt

20. nov

Henrik Ibsens klassiker med Preben Kristensen som den gamle Peer Gynt. Meget få billetter.

Det Britiske Imperium og den irske borgerkrig – belyst ved kampene i Dublin

21. nov

Irlands selvstændiggørelse ses gerne som en sejr over Det Britiske Imperium, men ønsker man at forstå det irske folks historie kommer man også til at forholde sig til irernes forhold til Det Britiske Imperium.

Kultursuppe med Stand Up

21. nov

KULTURSUPPE med Stand-up leveret af de herrer Valdemar Pustelnik og Jakob Tingleff.

Nikolaj Nørlund

22. nov

Nikolaj Nørlund har gennem hele sin karriere holdt et højt kunstnerisk niveau med en altid udfordrende karakter i sin musik. Han kommer og giver en af sine velkendte intense og smukke koncerter.

Black Friday Lagersalg

23. nov

Black Friday 2018 er lige om hjørnet – og Sundleg.dk i Vinhusgade er selvfølgelig med igen i år med FULDSTÆNDIG vanvittige tilbud.

Operation Weserübung: Hvad gik galt – og for hvem?

23. nov

Den dag i dag er der mange, der ikke kan begribe, at vi var så totalt uforberedte den 9. april 1940. Hvad foregik, der nede ved grænsen, var der ikke indberetninger om de tyske fartøjer, flyvemaskiner og troppetransporter?

Natkirke med Kim Larsens sangskatte

23. nov

Mens Black Friday fylder Næstved City med fortravlede mennesker, kan du tage en pause fra stress og jag med en musikgudstjeneste, hvor Kim Larsens sange vil fylde vores sind med glade minder og give genklang i det skønne kirkerum.

Magtens Korridorer, Grønnegades Kaserne Kulturcenter

23. nov

Et af Danmarks bedste rockbands gæster byen: Glæd dig til en stribe af nye hits sammen med de gamle favoritter, når Magtens Korridorer blæser Næstved bagover.

Næstveds største private loppemarked

24. nov

Fodby Forsamlinghus holder byens største private loppemarked, hvor hele huset bliver smæk fyldt med spændende loppe varer fra mere end 24 private personer fra Næstved og opland.

Julemarked på Søvang

24. nov

Der afholdes julemarked på aktivitetscentret Søvang lørdag d. 24.11. kl. 10-14. Kom og kig på alle vores hjemmelavede ting, se om du er heldig i tombolaen, og køb juleting og dekorationer.

Gefion brass band koncert

24. nov

Det er blevet tid til vores efterårskoncert, som i år også får et twist af jul. Så kom til en uforglemmelig og hyggelig eftermiddag, i selskab med god musik og smil.

Ida Nielsen & Band, Spillestedet Vershuset

24. nov

Musikken beskrives bedst som et mix af oldschool funk blandet med hiphop, reggae og verdensmusik. Det er solide grooves, tossede indfald, iørefaldende melodier, spillet med både attitude og sjæl.

Børneforestilling: Ecentyrlig klang

25. nov

Benjamin Barfod og Steffen Sommerstedt har skabt en musikalsk og eventyrlig forestilling. En helt særlig lyd...en helt eventyrlig klang ..... sætter gang i en fortælling!

Gratis

Marjatta Julebasar 2018

25. nov

Marjatta slår dørene op og inviterer til julebasar. Kom og se flotte kunsthåndværker produceret i værkstederne eller produkter fra gartneri og gården. Nyd en kop kaffe eller gløgg, mens børnene morer sig med f.eks. nisseværksted eller dukketeater.

Gratis

Byttemarked i PlusButikken Næstved

25. nov

Så er det tid til byttemarked igen - hvor konceptet er ”giv hvad du har - tag hvad du kan bruge”. Det betyder i praksis, at du, som deltager i et byttemarked, medbringer noget, du gerne vil af med, og bytter det til noget andet.

Søndags Cafe – Musikalsk hygge med Henrik Lundby

25. nov

Kom og oplev et par muntre timer med Seniorsang fra den røde sangbog.

Julekoncert med Caroline Henderson

25. nov

Der er Julekoncert i Sct. Peders kirke med Caroline Henderson. Succesen gentages fra sidste år, og publikum kan forvente en fantastisk, stemningsfuld koncert med både gamle klassikere og julesange på repertoiret.

Lovgivning, retstilstand og modstand imod kongemagten

26. nov

Kongemagten ønskede at stabilisere samfundslivet gennem lovgivning. Retssager blev afgjort ved edsaflæggelse og kirken kæmpede for at få det ændret til vidneførelse. Straffeformerne var brutale. Rigsrådet dannedes med bl.a. ansvar for kongevalg.

Foredrag: En moderne verdensstjerne: Sofie Gråbøl

27. nov

For første gang siden Die Asta har folk i hele verden faldet i svimer over en dansk skuespillerinde og som med 1940ernes og 1950ernes stjerner har de forsøgt at efterligne hende i hele verden - med en islandsk sweater.

Gratis

Juleworkshop – lav julepynt af genbrugsmaterialer

27. nov

Kom og vær med i AffaldPlus’, gratis juleworkshop den 27. november, hvor vi omdanner genbrugsmaterialer til julepynt og små julegaver! Workshoppens fokus er at skabe nye ting ud af genbrugelige materialer. Vi vil nemlig gerne vise, at man kan slå to fluer med ét smæk! Ved at bruge fx syltetøjsglas,...

Mød Sara Omar

27. nov

Sara Omar, forfatteren bag den meget omtalte bog ”Dødevaskeren”, er gæst på Næstved Bibliotek, hvor hun fortæller om romanen og baggrunden for den.

Er vi midt i en ny kold krig version 2.0?

27. nov

Foredrag v/ Bo Leimand. Der er sket en udvikling fra Putins engagement i Georgien, på Krim og i Syrien, der har ændret det sikkerhedspolitiske billede, så Danmark nu har udstationeret styrker i de baltiske lande. Og så er kom cyberkrigen mm.

“Second to none” – en småstats militære efterretningstjeneste og Danmarks forhold til De Allierede

28. nov

Den danske militære efterretningstjeneste sad godt nok ved befrielsen i Stockholm, men med et godt agentnet, effektive kurérvirksomhed, krigserfaringer og gode internationale kontakter, så man havde nået et højdepunkt i sit virke.

Digitalisering i Bygge/Anlæg

29. nov

Den 29. november 2018 fra kl. 15.30-17.30 inviteres du til eftermiddagsmøde om digitalisering i byggebranchen. Mødet er for dig, der ønsker at rykke din virksomhed digitalt, men er i tvivl om, hvad der skal til.

Foredrag: Antiinflammatorisk kost – Hvordan fungerer din fordøjelse

29. nov

Foredrag v/Humanbiolog og Ernæringsterapeut Pernille Kruse. Antiinflammatorisk kost - Hvordan fungerer din fordøjelse

Taylor

29. nov

James Taylor by Kaspersen, Vuust & Fogh. James Taylor har med sange som “Shower the People”, “Fire and Rain” og ikke mindst fortolkningen af Carole Kings “You’ve got a friend” placeret sig blandt de helt store amerikanske sangskrivere.

Quisling-styre i Danmark?

30. nov

- om Knud Højgaard, Højgaardkredsen og hofjægermesteren på Broholm. Politikerlede og antiparlamentariske aktiviteter blev også en del af den første tid efter tyskernes besættelse. Hvad der fik tyskerne til at afstå fra en "Quisling-model" i Danmark.

Petruskas Julehjerte

30. nov

Dansk Rakkerpak & Faster Cool præsenterer:"Petruska Julehjerte. Oplev et herligt brunt og brændt juleeventyr om en rødkindet bagerjomfru og hendes kærlige kagekunde, afsløringen af en sulten rotte og ikke mindst en lille nisses jule-mirakler.

ParYoga – Byd din partner op til yoga

30. nov

Inviter din mand eller kvinde til 1,5 times lækker ParYoga og kom nærmere hinanden.

Jule-dukketeater på Korskilde Bibliotek

1. dec

Mester Jakel dukketater for hele familien på Korskilde Bibliotek lørdag d. 1 december kl. 11.00. Kom og oplev et Mester Jakel dukketeater fremført af de erfarne dukkeførere Leif og John.

Faster Cools Julevinduer

1. dec - 31. dec

Faster Cools julevinduer åbnes ved en lille ceremoni lørdag d. 1. december kl. 16.30 og bagefter byder Dansk Rakkerpak & Faster Cool på lidt varmt at drikke.

Petruskas Julehjerte

1. dec

Petruska har travlt med de sidste gøremål i sit duftende bageri, da en spændende fremmed bestiller et honninghjerte..

Gratis

Peters Jul – første advent

2. dec - 9. dec

Oplev den klassiske historie om Peters Jul som en hyggelig adventskalender for børn og deres voksne. Peters Jul er en juletradition i mange hjem - nu fortælles den som radioteater med lokale Næstved-skuespillere.

Gratis

Julemandens ankomst / Juletræstænding

2. dec

Søndag den 2. december kan børn og barnlige sjæle være med til at byde julemanden velkommen og sammen med ham og borgmesteren tænde juletræet på Axeltorv.

Gratis

Julemarked i Herlufmagle hallen

2. dec

Herlufmagle hallen afholder traditionen tro julemarked den 1. søndag i advent, som i år er den 2. dec. med masser af aktiviteter for børn og juleværksteder med juleklip, julebag og juledekorationer.

Dukketeaterforestilling: Petruskas julehjerte

2. dec

Petruskas julehjerte er en hjertevarm og magisk dukketeaterforestilling godt krydret med skøn musik, en stor skefuld skæv humor og masser af julehjerte.

HGATMs Serieløb – Juleløbet

2. dec

HGATM arrangerer 2. serieløb i rækken af 5 som Juleløbet. Der er 3 distancer: 3.6 km 5.9 km og 10 km. Alle ruter lagt i den smukke Herlufsholm Skov. De to korte ruter kan tages som Walks.

Julekoncert med kammerkoret Cantemus i Hammer kirke

6. dec

Der er alle gode muligheder for at komme i fremragende julestemning ved Cantemus’ julekoncert i Hammer Kirke.

Vilhelm Buhl – Staunings arvtager – og befrielsesregeringens statsminister

7. dec

Vi fordyber os i det politiske spil, socialdemokratiets flertydige rolle, og modstandsbevægelsens politiske spil, der skulle bane vejen for et nyt og andet Danmark, når landet atter blev frit.

Gratis

Jul i Grønnegade

7. dec - 9. dec

Kulturcenteret omdannes til en stemningsfuld julekulisse med markeder og aktiviteter. Her kan du finde årets julegave, jeres juletræ, nyde et glas gløgg, en æbleskrive eller pandekage mens I venter på en tur med bumleekspressen eller hestevognen.

Mød den danske ambassadør i Norge

7. dec

Overvejer du, om din virksomhed skal ind på det norske marked? Så har du denne dag en enestående chance for at komme og høre om mulighederne, når Danmarks ambassadør i Norge, Jarl Frijs-Madsen, gæster Næstved Erhverv.

Amaze

7. dec

Jazzsangeren Veronica Mortensen, operasangeren Andrea Pellegrini og soulsangeren Christina Boelskifte har dannet en spektakulær ny trio, hvor de deler ud af hver deres musikalske speciale til ære for publikum i den søde Juletid. .

Kulturjulefrokost m. Schwansen Sänger Knaben

8. dec

KULTURJULEFROKOST er en direkte forlængelse af DANSK RAKKERPAK & FASTER COOLs sagnomspundne KULTURSUPPE-koncept.

Gratis

Peters Jul – anden advent

9. dec - 16. dec

Oplev den klassiske historie om Peters Jul som en hyggelig adventskalender for børn og deres voksne. Peters Jul er en juletradition i mange hjem - nu fortælles den som radioteater.

Odd Fellow-logernes julekoncert 2018

9. dec

Odd Fellow-logernes julekoncert 2018 til fordel for menighedsplejerne i Næstved.

Julie Berthelsen – Nordstjerne

9. dec

Julie byder indenfor til en julekoncert, hvor vi skal nyde julestemningen og varmen omkring julen fra Danmark, Grønland og resten af verden.

Gratis

“Ind under jul” koncert 2018

10. dec

Ved svaleredeorglet sidder Christian Kampmann Larsen. Han spiller Julemusik fra renæssancen.

Foredrag: Hyldest til den danske comedienne

11. dec

Et foredrag, der ikke går i dybden med de forskellige skuespilleres baggrund. Men med et potpourri af skønne morsomme scener med fabelagtige danske comediennes.

Messias i Sct. Peders Kirke

11. dec

Traditionen tro præsenterer NEMF Camerata Øresunds slanke version af Händels Messias med bare 12 sangere under ledelse af violinist Peter Spissky.

Gratis

“Ind under jul” koncert 2018

12. dec

I december afholdes som sædvanlig de tre "Ind under jul" koncerter. Denne gang er det Herlufsholm Kirkes Kammerkor og Sct. Peders Kirkes Kammerkor under ledelse af Karsten Gyldendorf. Ved orglet sidder Marie Ottar. Det er bl.a. kormusik fra England.

Den Kolde Krig, Kejsergade-sagen og 11. september 2001

12. dec

Danmarks optagelse i NATO, implementeringen af NATO-standarder og den stærkt øgede overvågning af Østersøen og den sovjetiske flåde samt såvel Sovjetunionen som Warszawapagtens medlemslande stillede store krav til efterretningsvirksomheden.

Oktober -43: Tage Voersaa Nielsen og Café Mokka

14. dec

Tiden efter august -43 bragte krigen tættere på Danmark. Samarbejdspolitikken var brudt sammen for regeringen, den danske hær og flåde var opløst, og besættelsesmagten - godt hjulpet af danske medløbere - jagtede danske modstandfolk med et vist held.

Gratis

“Ind under jul” koncert 2018

14. dec

Den sidste koncert i rækken: Børnekorene: "Spilop-koret" og "Young Choir" under ledelse af dirigent Anna-Sofie Larsen, Sct. Peders Kirkes Pigekor under ledelse af Jens Ramsoing og Christian Kampmann Larsen med korværker, der relaterer sig til julen m.fl

Gratis

Peters Jul – tredje advent

16. dec - 23. dec

Oplev den klassiske historie om Peters Jul som en hyggelig adventskalender for børn og deres voksne. Peters Jul er en juletradition i mange hjem - nu fortælles den som radioteater.

Søndags cafe – Julekoncert Næstved Harmonikaklub

16. dec

Kom til en hyggelig eftermiddag selskab med Næstved Harmonikaklub. Repetoiret er stort, det strækker sig over svenske harmonikavalse, tyske schlagere, danske sange og meget meget mere.

Faster Cools Juletræsfest

16. dec

Et overflødighedshorn af en juletræsfest for hele familien! Oplev et festfyrværkeri af god underholdning, dejlig musik, magisk julestemning, julegodter og besøg af selveste Julemanden.

Julekoncert med Jesper Lundgaard og Lene Siel

16. dec

Jesper Lundgaard er garant for sang af højeste kvalitet, og med sin smukke stemme, smil og livsglæde indtager han sammen med et kor og sit 4-mands orkester igen i år Ny Ridehus – og denne gang er hans julegæst Lene Siel.

Et undertrykt folk har altid ret? Om nationalistisk terrorisme.

19. dec

Den sorte befolknings frihedskamp mod apartheid-styret i Sydafrika vakte megen sympati i den vestlige verden, hvorimod bl.a. IRA i Nordirland, ETA i Spanien og PKK i Tyrkiet har fået etiketten terrorisme.

Partisanski eller Home Guard?

21. dec

Denne gang vil vi se nærmere på afviklingen af modstandsbevægelsen, oprettelsen af hjemmeværnsforeningerne og dannelsen af det statslige Hjemmeværn i 1949.

Gratis

Peters Jul – fjerde advent

23. dec - 30. dec

Oplev den klassiske historie om Peters Jul som en hyggelig adventskalender for børn og deres voksne. Peters Jul er en juletradition i mange hjem - nu fortælles den som radioteater.

Pude min

6. jan

Musikalsk og humoristisk fortælling om den ensomme Helle, der får uventet besøg. Med Børneteaterbrunch.

DANSK SLAGER PARADE 2019

12. jan

Medvirkende: Bjørn Tidmand, Bjarne Lisby, Pernille Schrøder, Anne Kari Broberg, Louise Espersen, Karin Strand-Holm, Klaus & Servants.

Næssis Nytårskoncert

13. jan

Årets mest traditionsrige koncert for Næstveds børnefamilier, hvor Næssi både fisker, bygger, maler, bager og meget mere. Kom og dans sammen med Næssi, Ulla Abdullas Cocobongoband og 500 andre glade børn og voksne.

København – og truslen om storbyens bombning

16. jan

Vi ser nærmere på forkellige europæiske landes tiltag - og Danmarks civile luftværn. Som bekendt blev danskerne besat af den tyske værnemagt, men hvilken betydning fik det for København og dens forsvar mod bombeangreb.

Sigurds Danmarkshistorie

19. jan

Sigurd fortæller sin Danmarkshistorie - i samarbejde med Det Kgl. Teater.

Krudt og kugler i Kina

22. jan

I 1921 fik det danske firma Nielsen & Winther en millionordre på maskiner til våbenproduktion. Køberen var Kinas mest magtfulde krigsherre Zhang Zuolin, kendt som Mukdentigeren. Den danske ingeniør Robert A. Christensen fik opgaven, men hvordan gik det?

Svensk efterretningstjenestes historie.

23. jan

Allerede under Chr. 4. havde svenskerne en agent i Helsingør ved Øresund, og denne gang vil vi se nærmere på de svenske tiltag indenfor indsamling af efterretninger og overvågning af svenske og udlændinge.

Teaterforestilling: Doktor Carl von Cosels hemmelige liv

24. jan

En musikalsk og grotesk historie fra det virkelige liv.

Gaskrigens historie – hvem er fjenden?

25. jan

I 1899 havde man på Haag-konferencen forbudt anvendelsen af giftgas, og ingen af de krigsførende lande, havde ved krigsudbruddet i august 1914 gift-gas til kampbrug. Men under den 1. verdenskrig valgte Tyskland som den første nation at benytte klorgas.

Næstved Revyen 2019

25. jan

"Vi finder nok på noget!" er titlen på 2019-udgaven af Næstved Revyen, som endnu en gang spiller op til tant og fjas med en snert af alvor og eftertanke ...

Thøger Dixgaard, Spillestedet Vershuset

25. jan

Thøger Dixgaard har de seneste fire år markeret sig som en del af toppen på den danske popscene med landeplager som bl.a. ’Blød Indeni’, ’Tø Mig Op’ og ’Former.

Næstved Revyen 2019

26. jan

"Vi finder nok på noget!" er titlen på 2019-udgaven af Næstved Revyen, som endnu en gang spiller op til tant og fjas med en snert af alvor og eftertanke ...

Sonja Hald

26. jan

Klæk’ sagde det, da Sonja Hald fulgte op på 'Vækstplanen' med deres andet album den 25. februar 2017. Det er nu slaget skal stå og det er ikke for tøsedrenge.

Sanne Salomonsen, Spillestedet Vershuset

26. jan

I 2017 spillede Sanne Salomonsen blandt andet Smuk Fest foran et hav af mennesker, og samme år udgav hun albummet Baby Blue. I år er hun på alles læber med sin tv-optræden hver fredag i X-faktor.

Duo B!z’art – klaver for fire hænder

27. jan

To pianister - fire hænder - et klaver!

DUO B!Z’ART

27. jan

Den internationalt anerkendte duo b!z'art byder på klassisk klaverspil i verdensklasse. De to musikere André Roe og Geoffrey Baptiste har forbløffet og overrasket verden over med deres utraditionelle greb om den klassiske musik.

Livet som bonde, borger og ridder

28. jan

I tidlig middelalder var det danske landbrug inde i en opgangstid, byerne voksede, og infrastruktur kom til at sigte imod havet og handelen på Østersøen. Men stridigheder mellem grene af kongeslægten bragte landet midlertidigt til politisk sammenbrud.

DDR – om VEB, Trabi og Stasi

30. jan

Det er allerede en menneskealder siden Muren faldt og hurtigt blev DDR smidt på historiens mødding. Mange ældre østtyskere har fortsat en klar erindring om DDR-tiden, men flere og flere vokser op uden at have oplevet det østtyske regime.

Selvværdet betyder meget – hvordan kan det blive bedre?

31. jan

Foredrag v/ Psykolog Athina Delskov. Selvværdet betyder meget, hvordan kan det blive bedre? Mange sidder mere eller mindre fast i gamle mønstre og manglende tro på sig selv. Det kan f.eks. være kompetencer, der aldrig blev udviklet.

Brian Downey’s ALIVE AND DANGEROUS

31. jan

Brian Downey har fundet sammen med guitaristen Brian Grace fra hjembyen Dublin i Irland. Grace har tidligere spillet med bl.a Brush Shields (Skid Row) og Andrew Strong (The Commitments). Han betegnes som én af Irlands bedste guitarister.

Komintern i København – eksperter i illegale virksomheder?

1. feb

Mellemkrigstidens København kom på mange punkter til at forudskikke den kommunistiske undergrundsvirksomhed efter DKP blev forbudt i sommeren 1941, og uddannelsen i våben og sprængstoffer i den tidlige, væbnede modstandskamp.

Næstved Revyen 2019

1. feb

"Vi finder nok på noget!" er titlen på 2019-udgaven af Næstved Revyen, som endnu en gang spiller op til tant og fjas med en snert af alvor og eftertanke ...

Oysterband (UK)

1. feb

Oysterband spiller levende folk-rock, og det har de gjort siden midt i 80'erne. Selv om musikken ikke er traditionel engelsk folkemusik, skinner kærligheden til "rødderne" igennem.

Forkæl dig selv – DETOX

2. feb

Skyd det nye år i gang med en lækker forkælelsesdag med fokus på detox. 4 timers kombineret yoga, ernæringsterapi og faceyoga. Du er i centrum, og vi har sammensat det bedste fra hver vores univers, for at skabe den skønneste forkælelsesdag for dig.

Forestilling: Emil fra Lønneberg

2. feb

”EEEEMIL”, råber Anton Svendsen, så det runger i hele Katholt. Nu er Emil fra Lønneberg igen kommet galt afsted.

Næstved Revyen 2019

2. feb

"Vi finder nok på noget!" er titlen på 2019-udgaven af Næstved Revyen, som endnu en gang spiller op til tant og fjas med en snert af alvor og eftertanke ...

Børneforestilling: Mirakolinas fodbad

3. feb

Teater, vand, animation og magi for børn i alderen 2-7 år og deres voksne. Mirakolinas Fodbad er en livsbekræftende forestilling om, hvad stædig generøsitet og perlehumør kan føre med sig.

Næstved Revyen 2019

3. feb

"Vi finder nok på noget!" er titlen på 2019-udgaven af Næstved Revyen, som endnu en gang spiller op til tant og fjas med en snert af alvor og eftertanke ...

Norsk efterretningstjenestes historie siden 1905

6. feb

Vi dykker ned i aktiviteterne før, under og efter den 2. verdenskrig, hører om POT (Politiets Overvakningsteneste) og E-staben samt de organisatoriske ændringer i forbindelse med Norges medlemskab af NATO og Norges situation under Den kolde krig.

Livet – hvor svært kan det være?

7. feb

Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard oplever deres venskab - baglæns.

Arne Børge Sejr – om Studenternes Efterretningstjeneste, Niels Frommelt og antikommunismen

8. feb

De færreste kender nok "10 Bud For Danskere" og journalisten Arne Børge Sejr (1922-1998), der i 1941 var hovedmanden bag etableringen af Studenternes Efterretningstjeneste.

Næstved Revyen 2019

8. feb

"Vi finder nok på noget!" er titlen på 2019-udgaven af Næstved Revyen, som endnu en gang spiller op til tant og fjas med en snert af alvor og eftertanke ...

Teitur Solo

8. feb

Flere kender sangene ”I Was Just Thinking”, ”Josephine” og ”You’re The Ocean” som i dag frem står lige smukke og nutidige. Siden er der udkommet ni studiealbum, og endnu flere hits. Det nye album "I Want To Be Kind" kredser om at finde sin ro, sit hjem.

Patrick Dorgan, Spillestedet Vershuset

8. feb

Patrick Dorgan slog for alvor igennem på den danske musikscene, da han med sange som ’On The Way Down’ og ’Marilyn’, blev årets absolutte radiohit i 2015 og brød lydmuren med sit forrygende sangtalent.

Næstved Revyen 2019

9. feb

"Vi finder nok på noget!" er titlen på 2019-udgaven af Næstved Revyen, som endnu en gang spiller op til tant og fjas med en snert af alvor og eftertanke ...

Laura Illeborg

9. feb

Tilbage i en ny LIVE konstellation med sin gamle makker Niels Dahl (Vildnis) på kontrabas og en af landets bedste guitarister, selveste Knud ”er Gud” Møller (Johnny Madsen) - som også har produceret den nye plade.

Næstved Revyen 2019

10. feb

"Vi finder nok på noget!" er titlen på 2019-udgaven af Næstved Revyen, som endnu en gang spiller op til tant og fjas med en snert af alvor og eftertanke ...

Bjarke Falgrem og Paolo Russo

10. feb

Violin og klaver/accordeon i sublimt sammenspil.

Rasmus Walter, Spillestedet Vershuset

14. feb

Når Rasmus Walter går på scenen i februar 2019, bliver det hans første solotour nogensinde.

King Lear

18. feb

King Lear er tragedien om magt og begær, om sandhed over for løgn, om kærlighedens væsen - grådighed, vanvid, forfængelighed og foragt, om ordets magt og handlingens konsekvenser.

Den tyske mangfoldighed – tysklandenes efterretningstjeneste i 1900-tallet

20. feb

Vi følger aktiviteterne gennem 2. verdenskrig, hvor især indhentningen af efterretninger fra Østeuropa skulle få stor værdi, da jerntæppet gik ned, og den kolde krig gav fornyet behov for viden om Stalins våben, planer og forholdene i Sovjetunionen.

TV-2

20. feb

For først gang i snart to årtier, drager TV-2 ud på en koncertturné, hvor publikum sidder ned. Den 20. februar 2019 spiller de for deres fans i Ny Ridehus på Sydsjællands største kulturcenter.

Børn i skilsmisser v/psykolog Athina Delskov

21. feb

Hvilke udfordringer er der for børnene, når forældrene vælger at bryde hjemmet op og lade sig skille? Er I som forældre klædt på til at se situationen gennem børnenes øjne og følelser - og tage højde for dem?

Børn i skilsmisser v/psykolog Athina Delskov

21. feb

Hvilke udfordringer er der for børnene, når forældrene vælger at bryde hjemmet op og lade sig skille? Er I som forældre klædt på til at se situationen gennem børnenes øjne og følelser - og tage højde for dem?

SANNE SØNDERGAARD

21. feb

Som de fleste kvinder har Sanne Søndergaard et anstrengt forhold til kontrol. For lidt kontrol er lig med katastrofer og kønssygdomme. Men for meget kontrol betyder, at folk ser dig som en pernitten perfektionist, en sygelig 12-talspige, en emsig kælling.

En stille rute – om jødetransporterne fra Smidstrup Strand

22. feb

Vi ser på samspillet mellem modstandsbevægelse, SOE og jødetransporterne. De danske modstandsgrupper satte gang i en storstilet redningsaktion, da det rygtedes, at tyskerne ville tage de danske jøder. Men helt almindelige mennesker hjalp også til.

Karl William – Livet, faldet og alt det andet

22. feb

Nyt album ude den 5 oktober! I kan forvente et set-up, der matcher pladens univers, da det er de samme mennesker på scenen, som har været til stede i studiet.

Næssis Musikklub: Sax Kontra Bas

24. feb

Der er musikalsk mobning på programmet, når duoen Sax Kontra Bas går på scenen. Den blærede bassist driller saxofonisten, fordi hans instrument er beskidt og skrammet, men hver gang den bliver vasket, bliver den en anelse mindre.

Teater: 5 Soldiers

24. feb

Følg 5 soldaters relationer og følelsesliv under eksercitstræning inden de kastes ned i den afghanske kampzone, dramatisk kæmpende mod den usynlige fjende og ”back home” til rehabilitering.

Kvindernes liv og dronninger som regenter

25. feb

Kvinderne var med i samfundslivet på alle leder og kanter, som ansvarlige for hjem og familie, men også som ægtefæller og partnere for deres mænd. Især som enker kunne kvinder få stor betydning og magt. Jeg vil bl.a. se på Margrethe Sambiria.

Kina: Ven eller fjende?

26. feb

Drømmer Kinas præsident Xi Jinping om at true USA's position som eneste supermagt? Er han en ny formand Mao og ender vi med en ny kold eller måske varm krig? Kina: Ven eller fjende?

Rundt om Putins Imperium – fra Baltikum til Langtbortistan

27. feb

Med god grund er landene omkring Østersøen optaget af Ruslands militære aktiviteter, og den trussel de måtte udgøre.

Krash & Chopin danser

27. feb

Krash & Chopin danser, er en dobbeltforestilling med afsæt i to vidt forskellige musiktraditioner, skabt af koreograf: Reumertvinderen Tim Rushton og koreograf Alessandro Sousa Pereira.

De ungarske soldater i Danmark – en glemt tragedie

1. mar

Der kom omkring 12.000 til Danmark i de første måneder af 1945. Hvad skulle de her? Hvad blev deres skæbne - og hvilken rolle var de tiltænkt i slutopgøret, når Danmark skulle befries fra den nazistiske besættelse?

MICHELLE BIRKBALLE OG ROCK NALLE

1. mar

Det er to meget forskellige generationer, der mødes, når Michelle Birkballe med Band stiller sig ved siden af Rock Nalle. Men musikalsk er rødderne solidt plantet det samme sted - nemlig i den sorte amerikanske musik - rock’n’roll, soul og blues.

Dodo & The Dodo’s Akustisk

2. mar

De 5 originale bandmedlemmer vil spille det kæmpestore bagkatalog med sange som "Sømand Af Verden", "Vågner i Natten" og "Giv Mig Skibene tilbage" i nye akustiske arrangementer.

Helmut Lotti

2. mar

Den internationale crooner Helmut Lotti kommer til Danmark! Og du kan opleve ham i Arena Næstved.

Cæcilie Norby’s Sisters In Jazz, Spillestedet Vershuset

2. mar

Cæcilie Norby er ubetinget Danmarks største jazzsangerinde og fremstår som en af de toneangivende og mest anmelderroste sangerinder på den Europæiske jazzscene. Oplev hende i Vershuet til marts.

Teaterforestilling: Bustin Jieber har brug for en pause

3. mar

Ungdomsforestilling om sociale medier - med børneteaterbrunch

Glemmer du

3. mar

Café Liva-cabarét, hvor 68-generationen møder Nå-generationen.

Historien om de britiske efterretningstjenester

6. mar

Allerede i begyndelsen af 1700-tallet var der dog "spioneri" - og vi hører om forfatteren til Robinson Crusoe, Daniel Defoe, som var en af dem der opbyggede et agentnetværk og forsynede London med efterretninger.

Concerto Copenhagen – i Næstved

7. mar

Strygeoktetter af Niels W. Gade og Felix Mendelssohn. Ledelse: Peter Hanson. I samarbejde med NEMF og Skt. Jørgens Kirke

“Herre i eget Hus” ? – om den engelske befrielse af Danmark.

8. mar

Med den tyske kapitulation i Holland, Nordvesttyskland - og i Danmark, til Montgomerys tropper lå det i kortene at Danmarks befrielse var et engelsk anliggende, og vi blev dermed befriet af de Vestallierede.

Mac-K & Company i Ny Ridehus

9. mar

MAC-K & COMPANY har i mere end 15 år spillet for fulde huse og underholdt et tryllebundet publikum med både klassikere fra den Irske og Skotske folkemusik samt egne værker inspireret af den samme musiktradition.

Neighbours & Friends

10. mar

Neighbours & Friends har afprøvet de akustiske muligheder ved flere koncerter i Mariehaven, og publikum har været ret begejstrede. Derfor turnerer de rundt i landet, håber på stor rykind, også i Næstved.

Teaterfirestilling: Kunsten at dø

12. mar

90 min. i to klovnes liv: Dødkomisk, i verdensklasse.

Riget i Midten – Kina under Xi Jinping

13. mar

Kom og hør om tiden efter formand Mao Zedong, om generationsskiftet, om korruptionssagerne, kulturkampen, den militære oprustning og Kinas udenrigs- og sikkerhedspolitik, der omfatter meget andet end Tibet, Hongkong og Taiwan.

PRINCE TRIBUTE

14. mar

The Purple Xperience er et band uden lige. Fem mand høj, og fra Princes fødeby Minneapolis i Minnesota. Dr. Fink og Marshall Charloff har skabt den bedste og mest autentiske gengivelse af Prince og The Revolution. De kommer nu klar til Skandinavien.

“I seng med Fjenden” ? – om de tusindvis af danske piger, der blev kærester med en værnemagts-soldat.

15. mar

Men hvem var de, hvorfor, hvor mange var de, hvad med børnene? Var det jalousi eller national dåd som ramte pigerne? Spørgsmålene hober sig op, og denne aften forsøger vi ud fra en kvinde-historisk vinkel at komme rundt om et svært emne.

Go Go Berlin, Spillestedet Vershuset

15. mar

Med nye sange og udgivelse(r) klar i kulissen er Go Go Berlin klar til at løfte sløret for deres nye mørkere, vildere og mere ”klubbet”lyd på de danske spillesteder.

Folkeklubben

16. mar

Når Folkeklubben i foråret 2019 over 18 koncerter drager på forårsturné, er det med en hel stribe nye sange i ryggen. Om de kommende koncerter siger bandet: ”Vi går efter at skabe et poetisk rockbrag af en aften!

Katinka, Spillestedet Vershuset

16. mar

Krads ærlighed og musikalsk eventyrlyst har etableret Katinka som et elsket band blandt kritikere, radiolyttere og koncertgængere. Nu kommer bandet til Næstved.

Børneforestilling: Knud Romers ABC

17. mar

En smuk koreograferet scenisk sangleg, hvor du kan lade sanserne boltre sig i en underfundig og lærerig bogstavssafari, der rusker alfabetet rundt og sammensætter det på ny i en kakofoni af farverige billeder, musik og dans.

Copenhagen Phil “OPEN ORCHESTRA”

19. mar

Copenhagen Phil, hele Sjællands Symfoniorkester på 65 mand rykker ind i Næstved med den unikke koncert ”Open Orchestra” – hvor publikum går rundt mellem musikerne.

Tvind – the musical

19. mar

En fortælling om forandringen fra dengang, hvor fællesskabet fyldte for meget, til nu, hvor fællesskabet fylder for lidt. For 50 år siden købte en flok unge mennesker en gammel bus. De ville ændre verden, og spørgsmålet er om det lykkedes?

Historien om de russiske efterretningstjenester.

20. mar

På de fleste betydende russiske ambassader fik man udstationeret militære efterretningsofficerer med ansvar for efterretningsindhentning. Vi ser nærmere på indsatsen i de nordiske lande før og efter den 2. verdenskrig.

Mark Le Fevre BØVL

20. mar

Comedy tour 2019 – One-man showet, som tilmed er Marks debut, bliver en vidunderlig blanding af personlige historier og skarpe jokes, der vil få folk til at være flade af grin - og for en aften glemme alt om små og store problemer.

Pop-legende besøger Næstved igen

21. mar

Til næste år kommer Anne Linnet igen til Næstved som en del af sin store jubilæumsturné for det legendariske gennembrudsalbum "Jeg er jo lige her". Sæt et stort kryds i musikkalenderen den 21. marts 2019.

“Et cykeldæk og nogle rationeringsmærker”

22. mar

- sortbørshandel i krig og krise. Længe før tyskerne havde besat Danmark var der valutarestriktioner og forskellige begrænsninger der allerede i 1939 blev fulgt op med "Ekstraordinære foranstaltninger til sikring af landets forsyning af varer".

Other Roads(SCO/UK)

23. mar

Other Roads blev dannet i 2009 og hører i dag til blandt de bedste moderne engelske folkbands. Repertoiret er en blanding af egne kompositioner og velvalgte covers, lige fra smukke, følsomme ballader til foot-stomping celtic fiddle tunes.

Nephew i Arena Næstved

23. mar

Syng med på både nye og gamle gigant-hits, når Nephew gæster Arena Næstved i foråret 2019.

Teaterforestilling: Den lille Prins

24. mar

Den kendte og elskede historie om den lille prins, der lærer om venskabets betydning.

Sunding, Winding og Carl Nielsen

24. mar

Melodierne er alle af Carl Nielsen. De bliver spillet i stil med den svenske jazzpianist Jan Johanson - og alligevel typisk dansk!

Krise, pest og unionstid i senmiddelalderen

25. mar

1300-tallet bød på landbrugskrise og pest, og Danmark faldt fra hinanden i pantelen styret uden en konge. Den store folkedød medvirkede til en efterfølgende opgangstid og store ændringer i ejendomsforholdene.

Tibet: Besat eller befriet?

26. mar

Mange i Vesten har en romantisk forestilling om Tibet som et spirituelt paradis med et enkelt og ustresset liv. Mange kinesere har dog svært at forstå både Vestens fascination af Dalai Lama og modstanden mod Kinas tilstedeværelse i Tibet.

NATO-lande, Saudi-Arabien og det russiske AA-missilsystem S-400

27. mar

Vi dykker ned i den internationale våbenhandel, der i stigende grad sker som reaktion på den amerikanske dominans, og for eksempel må Sverige nu regnes for den største våbeneksportør - set i forhold til landets befolkningsmæssige størrelse.

Forestilling: Dæmoner

28. mar

Dæmoner er noget så sjældent som en moderne klassiker. Et stykke der taler til vores nutid fra en anden tid og lader os se os selv i afstandens ubærligt skarpe lys.

En Tysklandsbrigade? – norske og danske tropper i Nordtyskland

29. mar

Norge aftalte at sende en besættelsesstyrke på 5.000 mand til Tyskland i begyndelsen af 1947. Den britiske regering indgik i sommeren 1947 en lign. aftale, og under deres kommando indgik en dansk styrke på 4.000 mand, de blev udstationeret i Oldenburg.

Jacob Dinesen

29. mar

I 2017 erobrede den kun 22-årige Jacob Dinesen de danske spillesteder - med en kæmpe fanskare til følge. Men i 2019 er Jacob og hans band igen at finde ude på spillestederne - også med nye sange fra hans kommende album.

Børneforestilling: Små blå sko

31. mar

Når Riddersalen kommer på besøg, er der garanti for en for fantasifuld, magisk og rigtig hyggelig oplevelse for de små og deres voksne.

Næssis Musikklub: Svøbsk

31. mar

Oplev et sandt festfyrværkeri af folkemusikalsk skønhed, når Svøbsk spiller koncert. Violinens toner vækker harmonikaen til live, trommerne lokkes frem og klaveret bliver slået op.

Caféforestilling: Svend, Knud og Valdemar

31. mar

Musikalsk og morsom caféforestilling

Da yankee’erne måtte redde Europa – amerikansk efterretningstjeneste under og efter den 2. verdenskrig

3. apr

Central Intelligence Agency (CIA) blev oprettet i 1947 som led i reorganiseringen af USAs militære struktur, da den kolde krig var en realitet. Vi ser nærmere på CIA's virke på vore breddegrader og samarbejdet med de nationale efterretningstjenester.

Gratis

DM i Skills

4. apr - 6. apr

Næstved er vært for DM i Skills den 4.-6. april 2019, når de dygtigste unge mennesker fra hele landets erhvervsfaglige uddannelser skal konkurrere om at blive Danmarks bedste indenfor netop deres fag.

Sara Grabow og den gamle sangskat

4. apr

Alle tiders danske klassikere: Den musikalske pigetrio bestående af Sara Grabow, Martine Madsen og Eva Skipper, genopfrisker kendte og elskede klassikere fra 30'erne til 60'erne.

Påskekrisen 1948 – fup eller fakta?

5. apr

Et forestående sovjetisk diplomatisk og/eller militært fremstød over for bl.a. Danmark medførte iværksættelse af danske militære og politimæssige beredskabsforanstaltninger. Men det viste sig at være grundløs. Men det intensiverede planerne om en alliance

Arier fra den klassiske opera

7. apr

Elever fra Det Kgl. Teaters Operaakademi.

Teater: RANDOM

10. apr

I RANDOM favnes tilværelsens kaos i en udgakket musikalsk teaterkollage, hvor der leges med menneskets tilbøjelighed til at forsøge at skabe mening i det tilsyneladende meningsløse.

Tropper til Korea? – Danmarks indsats i Korea-krigen

12. apr

Den nordkoreanske zone var besat af russerne og den sydkoreanske zone af amerikanerne. Flere års forhandling om et forenet Korea endte uden resultat, og koreanerne oplevede følgelig, at de to zoner blev omdannet til henholdsvis Nord- og Sydkorea.

Sverige overgiver sig aldrig!

24. apr

I forsommeren 2018 valgte den statslige svenske myndighed at husstandsomdele pjecen "Om KRISEN eller KRIGET kommer". Er de svenske forholdsregler hysteriske eller er de danske politikere og myndigheder snarere fodslæbende og naive?

A-våben på dansk grund under Den kolde Krig.

26. apr

Allerede under den 2. verdenskrig lykkedes det den danske ambassadør i Washington at overbevise amerikanerne om, at de skulle indgå en aftale om Grønland (herunder en baseaftale) med ham, som repræsentant for "De Frie Danske".

Phoenix Netparty

26. apr - 28. apr

Phoenix Netparty er et LAN-party, der bliver afholdt i Fladså Hallen.

Caféforestilling: Svend, Knud og Valdemar

27. apr

Musikalsk og morsom caféforestilling.

Børneforestilling: Hesten

28. apr

Drengen Alberts elsker sin hest, Joey. Men da krigen kommer, tvinges hans far til at sælge den til hæren.

Gary Snider med kor.

28. apr

Gary Snider har i det sidste par år begejstret Leonard Cohen fans med sine personlige og autentiske fortolkninger af Cohens fantastiske sange. Musikken krydres med forklaring af teksterne og deres baggrund.

Hvam og Øgendahl – Det gode selskab

4. maj

Hvam og Øgendahl - Klovnen fra Viborg og den væksthæmmede fra Falster. Men minus og minus giver som bekendt plus. Sammen tager de ud på en stand-up comedy tur drevet af begejstring, frygt, raseri og 100% videnskabelig uredelighed.

Die Herren i herlufsholm kirke

29. maj

Kirke koncert med Die Herren i Herlufsholm kirke til fordel for bla Svovlstikkerne.

Vi elsker 90’erne

17. aug

Verdens Største 90'erfest kommer atter til Næstved! Glæd dig til et brag af en fest med fantastiske gamle kendinge fra de fabelagtige 90'ere.

Næstved Havnefestival 2019

31. aug - 1. sep

Foreningen Næstved Havnefestival og Foreningen Suså Havn arrangerer Næstved Havnefestival 2019.

Dario Campeotto 60 års jubilæum

28. sep

Gennem de sidste 60 år har Dario Campeotto bevæget sig i utrolig mange sammenhænge: Musicals, film, revyer, kabaret, tv-optræden og et utal af optrædener rundt i landet. Nå ja, så var der naturligvis også det absolutte gennembrud med ”Angelique” i 1961.

Lyset over Skagen

5. okt

Arena Næstved og Næstved Teater byder en sommerdrøm af en musical velkommen til byen. Forestillingen handler om de berømte Skagensmalere, deres liv og kunst i kunstnerkolonien for godt 100 år siden.

Martin Nørgaard – Hygge

9. okt

Hygge er noget danskerne kender og elsker og på sin anden solotour tager komikeren Martin Nørgaard den danske hygge under kærlig behandling.

City Singler – gammel vin på nye tasker

8. nov

Så er de dejlige damer i City Singler klar igen! Med fire successhows bag sig åbner de nu op for deres femte show, som samtidig er deres 10-års-jubilæumsshow.

Seværdigheder

BonBon-Land

60 tons pomfritter, 130.000 softice og 80.000 grillpølser. Så meget bliver der hvert år langet over disken i BonBon-land – Næstveds helt egen forlystelsespark, som ligger i Holme-Olstrup lidt uden for Næstved.

Læs mere

Gavnø Go Fly

Gavnøs trætopbane er klar til at tage imod alle aktive og naturglade gæster. Her er plads til hele familien, vennerne og kollegaerne.

Læs mere

Klatrecentralen

Vil du udfolde din indre Spiderman? Så er det af sted til Klatrecentralen - Næstveds nye klatrehal i den gamle Maglemølle fabrik.

Læs mere

Næssi – børnekultur i Næstved

I Næstved er vi så heldige at have den grønne drage-maskot Næssi, som symboliserer børnekulturen i kommunen.

Læs mere

Næstved Legeland

Et univers af hoppeborge, rutsjebaner, bolde, karruseller og sjove forhindringer i alverdens farver. Næstved Legeland inviterer til fri leg, tumlen og hygge for hele familien.

Læs mere

Zoopark Sydsjælland

Der findes kun én hvid tiger i hele Norden, og den findes i Zoopark Sydsjælland. Faktisk findes der blot omkring 150 hvide tigre på verdensplan, så det er ganske unikt, at den sjældne tiger kan opleves i Næstved.

Læs mere