Aktiviteter - Se seværdigheder

Yoga mod stress

14. jan - 18. feb

Et forløb over 6 tirsdage for dig der har brug for at prioritere DIG selv. Der vil i dette forløb være fokus på at få ro på dit nervesystem og dit sind via blid og rolig yoga. Du får desuden redskaber, som du kan tage med dig.

Gratis

Internationalt ridestævne i Herlufmagle

16. jan - 19. jan

Baltic Cup er de unge rytteres mulighed, for at prøve kræfter med den lidt sværere del af ridesporten og der er som oftest fuldt hus til arrangement. Kig forbi - der er mulighed for at nyde en lækker frokost eller en god middag imens.

Yoga for mænd

16. jan - 22. mar

MAND!!! Så er det tid til at komme op af sofaen og ind på yogamåtten. Forløbet YOGA FOR MÆND starter op igen torsdag d. 16/1. Yoga - bevægelse, åndedræt og meditation.

Nytårsretreat I Stilhed

17. jan - 19. jan

Meditationsweekend - På dette "Nytårsretreat I Stilhed" kan du lære særlige teknikker til netop dette, og som mange andre opdage skjulte sider af dig selv og få adgang til noget af dit skjulte potentiale.

Torben Søborg – 70 år med Grafik

18. jan - 8. mar

Torben Søborg er født i København i 1930 og har desuden taget kurser fra den grafiske højskole. Han har udstillet videokunst og grafik i Danmark og 46 andre lande, og har vundet priser for sin videokunst.

Fjerkræudstilling

18. jan - 19. jan

Syd og Vestsjællands fjerkræklub afholder deres årlige udstilling. Der kommer 450 dyr: Høns,ænder,gæs og duer. Og en del stande.

Børneteater: Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon

19. jan

En enkel og smuk fortolkning af Karen Blixens “Babettes Gæstebud”, som har udløst stjerneregn hos anmelderene og er nomineret til årets særpris ved Reumert 2019.

Dans julefedtet væk med Morten Kjeldgaard og Michael Olesen

19. jan

Karrebæk Idrætsforening holder danse event med Morten Kjeldgaard og Michael Olesen, begge professionelle dansere som bl.a. er kendt fra Vild med dans. Det bliver 2 timer med massere af energi, sjov, god stemning og sved på panden.

Prøv: Intensiv træning og bevægelse

19. jan

Intensiv træning og bevægelse v. Jane Friis Ergoterapeut, Træningen er høj intensitets intervaltræning. Prøv denne træning, hvis du ønsker at komme i god form og markant ønsker at forbedre din kondition og styrke, eller hvis du vil tabe kilo.

Prøv: Fysioterapeutisk træning- Få en stærkere og smidigere krop

20. jan

Ved Lise Meldgaard Fysioterapeut og psykomotorisk terapeut. Træningen består af skånsomme men effektive øvelser, som giver dig mere styrke og smidighed. Træningen foregår i et roligt tempo og der tages individuelle hensyn.

Gratis

Borgermøde om Klimaplan 2020-2030

20. jan

Byrådet i Næstved Kommune har sendt forslag til Klimaplan 2020-2030 i høring fra den 18. december 2019 til den 12. februar 2020. Der bliver nu afholdt møde, hvor klimaplanen bliver præsenteret og efterfølgende vil der være debat.

Teaterforestilling: Ikke uden min mor

20. jan

»Ikke uden min mor« er baseret på interviews med 76 kvinder med 12 forskellige nationaliteter og fortælles i ord og musik på tværs af generationer og kulturer, så vi og vores liv bliver synlige for hinanden.

Orienteringsaften på Næstved Gymnasium og HF

20. jan

Kom til en hyggelig og informativ aften for alle nysgerrige elever og deres forældre!

Prøv: Skånsom optræning / afspænding

21. jan

Ved Connie hansen, Psykomotorisk terapeut. Bevægelse,træning og afspænding med inspiration fra restorativ Yoga og pilates. Også for dig har brug for blid træning/optræning eller har senfølger efter hjernerystelse etc.

Prøv: Kom i form

21. jan

Ved pilates og Fitness instruktør Birgitte Sørensen. Du får pulsen op og får trænet de store muskelgrupper som mave, baller, lår, ryg, skuldre og hofter, og slutter med øvelser der løsner op omkring nakke/skuldre/ryg samt bækken.

Ikke uden min mor

21. jan

Danskdansks »Ikke uden min mor« er en forestilling om mødre og døtre. Vi står alle på skuldrene af vores mødres historier, erfaringer og kampe, ligesom de står på deres, og som vores døtre står på vores.

Gratis

22. januar: Dygtige medarbejdere til fremtidens virksomheder

22. jan

Key note speakerVINCENT HENDRICKSHvordan sikrer vi kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne? Arbejdsmarkedet er under pres, og det bliver vanskeligere og vanskeligere at rekruttere de rette medarbejdere i de kommende år.

Gratis

Stop sult!

22. jan

Professor Per Pinstrup-Andersen kommer og fortæller om hvad vi kan gøre for at opfylde verdensmål 2’s målsætninger inden 2030.

Filmaften i Sognegården

22. jan

Temaet i forårssæsonen er Kvindeskæbner. Vi lægger ud med svenske Stig Björgmans ”Jeg er Ingrid” fra 2015. En portrætfilm, der dokumenterer, at Ingrid Bergman (1915-1982) hele livet insisterede på at træffe sine egne personlige valg.

Prøv: Hold hjernen i topform med DGI SMART training

23. jan

Ved stressvejleder og kropsterapeut Lone Regitze Klitten. Giv din hukommelse og din koncentrationsevne et boost med DGI SMART training. Det er traning for dig, der gerne vil styrke din hjernes ydeevne og kapacitet.

Prøv: Motion for aktive mænd

23. jan

V. Træningsinstruktør Tove Bruun. Vi bevæger og styrker alle kroppens muskler og led - vi træner også din balance. Alle har mulighed for at være med - Også hvis du har skavanker i kroppen.

Prøv: Hatha Yoga

23. jan

Ved yogalærer Pernille Jespersen. Vi kommer hele vejen rundt om kroppen med øvelser, som bringer dig i tættere kontakt med dig selv, og som styrker både muskler, balance og smidighed. Vi træner ligeledes små korte meditationer og åndedrætsøvelser.

Vægttab m motion & stabilt blodsukker – Foredrag

23. jan

Foredrag "Vægttab m motion & stabilt blodsukker". Få viden om dit blodsukker, og hvordan du regulerer det via kosten og motion, så du får et varigt vægttab. Kom med til foredrag om blodsukkeret, motion og vægttab!

Teater: Scener fra et ægteskab

23. jan

Bergmanns nyklassiker med Morten Kirkskov og Stine Stengade.

Næstved Revyen 2020

24. jan - 9. feb

For 32. gang siden 1989 er Næstved Revyen klar med ny revy til premieren 24. januar.

Senioruniversitet – 24 foredrag

24. jan

24 fredage er der Seniorhøjskole i Smedjen, Grønnegade Kaserne. Her er seks af de 24 foredrag. Vore vestlige, parlamentariske demokratier mødes i disse år atter af forsøg fra ekstremistiske grupper, der vil skabe mistillid til vor måde at leve sammen på..

Henning Stærk, Spillestedet Vershuset

24. jan

I 2019 fylder Henning 70 år og det fejrer han med manér sammen med sit store og trofaste publikum i det ganske land, når han med sit velspillende band fortsætter 'The Never Ending Tour'.

Træk vejret

25. jan

På denne workshop vil du opdage din vejrtrækning. Vejrtrækningen som er din motor. Den fortæller, hvordan du har det, og den kan påvirke din krop og sinds tilstand i den ene eller anden retning.

Chuck Berry Tribute

25. jan

Få kunstnere har været lige så vigtige for rockmusikken som Chuck Berrry. 5 danske solister fortolker og genopliver lyden af rock 'n roll, sammen med deres backing orkester The Hail(Shaky Ground).

Prøv: Bevægelse, træning og mere nærvær

27. jan

Ved sygeplejerske, Mindfulness instruktør og træningsvejleder Kirsten Skov Nielsen Vi arbejder kroppens muskler blidt igennem med lette øvelser inspireret af yoga, pilates og mindful yoga.

Prøv: Rygtræning

27. jan

Rygtræning v. Jane Friis Ergoterapeut, træningsterapeut og massør. Kurset er for dig, som trænger til at få trænet hele kroppen og måske har gener fra ryg, skuldre og nakke.

Kaffemøde om udvikling af Glumsø byrum

27. jan

Næstved Kommune forbereder et udviklingsprojekt i udviklingscentrene Fuglebjerg, Glumsø, Fensmark og Tappernøje. Det er en registrering af byernes pladser og opholdssteder og forslag til forbedringer, der bidrager til at skabe fællesskaber og liv.

Prøv: Open Flow yoga

27. jan

Open flow yoga v. Pernille Jespersen er for alle, og er en dynamisk, mindfull yogaform. Det er sansebaseret yoga, som arbejder i overgangen mellem bevægelse og meditation.

Prøv: Pilates

28. jan

Pilates. v. Pilates instruktør, Fitness instruktør Birgitte Sørensen. I Pilates får vi flad mave og stærk kropskerne med øvelser, der styrker "korsettets" muskler - mave, ryg og bækkenbund . Du arbejder også med smidiggørelse af kroppens bindevæv.

Gratis

Iværksættercafé

28. jan

Vil du have gratis sparring på dit iværksætterprojekt? Så kom forbi til vores Iværksættercafé og få en uforpligtende snak tirsdag den 28. januar 2020 kl. 16.00-18.00 hos Næstved Erhverv, Sct. Peders Kirkeplads 14B, 4700 Næstved.

Kultursuppe

28. jan

En gadeoptrædende og en selvmordskandidat - to skæve eksistenser – Filippo og Tonny mødes tilfældigt og ingenting bliver nogensinde det samme igen...

Mindre stress i hverdagen – med mindfulness og andre effektive redskaber

28. jan

Mindre stress i hverdagen - med mindfulness og andre effektive redskaber. Ønsker du fornyet energi, bedre balance og en større livsglæde?

Gratis

Tænksomme Tirsdage: Til kamp mod madspild

28. jan

Mød fuldtidsskralder og aktivist Fabian Vennekilde til en spændende debataften på Næstved Bibliotek.

Gratis

Cirkulær økonomi i rummet: Hør Andreas Mogensen i Ressource City

29. jan

Ressource City har fornøjelsen af at invitere til den årlige konference om cirkulær økonomi. I 2020 er der fokus på omstillingen til cirkulær økonomi i praksis.

Prøv: Dans mavedans og mærk din krop på en helt ny måde

29. jan

Dans mavedans og mærk din krop på en helt ny måde v. Laura Graham Aanderson. Vi sætter gang i hofterne til god musik og med rank holdning øver vi smukke, elegante arme. Med fast træning forbedrer du koordinationsevner og kropsbevidsthed.

Gratis

Musik og litteratur: Chrissie Hynde

29. jan

Bibliotekets ”pladevenner” kobler denne aften musikken med litteraturen i form af oplæg om musikeren Chrissie Hynde's selvbiografi "Vild: Mit liv".

Prøv: Medi Yoga

30. jan

Medi Yoga v. Yoga Instruktør og psykoterapeut Henriette Dan. MediYoga betyder medicinsk yoga og er en terapeutisk meditativ yogaform,

De forsvundne nazidokumenter

30. jan

Martin Magnussen, politibetjent og amatørhistoriker. En ung politimands private efterforskning af stjålne nazidokumenter har sat Rigsarkivet under ministerpres. Foredraget vil handle om opklaringen af sagen, samt den efterfølgende jagt efter sandheden.

Teater: Mit liv som Niels

30. jan

Dansk Rakkerpaks leder, Niels Grønne beretter om sit liv.

Thriller Live

30. jan

Showet, der har kørt i record breaking 10 år, kommer nu fra London West End til Arena Næstved. Thriller Live er en spektakulær oplevelse, som hylder karrieren for en af Verdens bedste entertainere.

Claus Hempler

30. jan

Claus Hempler tager på turne med kufferten fuld af smukke, danske sange.

Prøv: Blid yoga for begyndere / let øvede

31. jan

Blid yoga for begyndere / let øvede v. Yogainstruktør og sygeplejerske Stigna Juul SimonsenDer arbejdes med blide yogaøvelser, meditation og åndedræt.

Prøv: Kom i form efter fødslen – med baby

31. jan

Kom i form efter fødslen - med baby v. Pernille Nielsen. Afspænding- og bevægelsespædagog.

Prøv: Træn din krop stærk og smidig

31. jan

Træn din krop stærk og smidig - Seniorhold m/k v.Pernille Nielsen. Afspænding- og bevægelsespædagog.

Gratis

Tid til noveller

31. jan

Tre fredage i foråret kl. 15 – 15.45 er der mulighed for at tage et frikvarter og lytte til en eller flere noveller på Næstved Bibliotek.

John Mogensen Live

1. feb

DANMARKS JORD behøver ikke være kedelig at opholde sig på! Ifølger forsanger Karsten Noel Loft m. band. Der vil være mulighed for tilkøb bestående af John Mogensens yndlingsspise: Hakkedreng med bløde løg og så æblekage.

Mac-K & Company

1. feb

Endnu en gang får Ny Ridehus besøg af Company, anført af den rutinerede musikere Mac-K.

Baskery (SE), Spillestedet Vershuset

1. feb

Dette fundament af klassisk "rootsmusik og Americana" røg lige ind i deres hjerter, men har også vækket trangen til at bryde reglerne for traditionel musik.

Børneteater: Grevens fejde

2. feb

En hæsblæsende fortælling om en borgerkrig, der bølger frem og tilbage over hele landet. Børneteaterbrunch.

Fastelavnsløbet (4. serieløb af 4)

2. feb

HGATM arrangerer Fastelavnsløbet der er motionsløb med tre distancer: 3.6 km (børnevenligt), 5.9 km og 10 km. Alle ruter har start/mål på Herlufsholm Idrætscenter og alle ruter er lagt i den smukke Herlufsholmskov.

1. søndag i måneden kunst på Ærøvej 5

2. feb

Åbent værksted hver den første søndag i måneden med malerier,smykker,tegninger, prints m.m og kaffe på kanden

Teater: Skatteøen

2. feb

Sebastians musical. Udsolgt.

Kyndelmisse

2. feb

Til kyndelmisse er halvdelen af vinteren omme, og vi går lysere tider i møde. Traditionen tro markeres dette på Rønnebæksholm, hvor den gamle fest for lys og vintertid igen danner rammen for et festligt og kulturelt arrangement med middag, sang og tale.

Snik-Snack Movie viser Klovn 3: The Final

3. feb

Nordisk Film Biografer, Næstved Bibliotek og Næstved By People inviterer hermed til første omgang Snik-Snack Movie med oplæg, film og snak om Klovn : The Final.

Fællesspisning

5. feb

Slip for madlavning og opvask, og spis sammen med nogle du ikke kender, når Grønnegades Kaserne Kulturcenter byder på Fællesspisning i Musikstalden.

AK og ALL That Jazz i Sct. Jørgens Jazzklub

6. feb

Anne Kristine’s vokal er klart farvet af kærligheden til de “store amerikanere” som Ella Fitzgerald, Diana Krall m.fl. Repertoiret bærer præg af en rigtig New Orleans Gumbo – Hot & Sweet – musik med intensitet og spilleglæde, swing, latin og ballader.

Gratis

Kend din ret – om spcialundervisning – og hvordan klager jeg ?

6. feb

DH Næstved inviterer endnu en gang til kursusaften "Kend din ret - om specialundervisning og hvordan klager jeg". Arrangementet er for alle, men henvender sig især til forældre til børn med særlige behov - på tværs af handicap og behov.

Kunstig intelligens – i et samfund med fokus på det menneskelige

6. feb

Kunstig intelligens - i et samfund med fokus på det menneskelige. Foredrag v/Sacha Mendes da Silva. Markedsøkonom. Erasmus Bachelor fra Antwerpen, Deputy Head på Alexandra Institut.

Gratis

Samtalesalon om fattigdom

6. feb

Kom til samtalesalon og deltag i debatten om fattigdom i Danmark. Her har du muligheden for at debattere et svært emne med andre med forskellige holdninger og meninger.

JADA

6. feb

Jada stormer frem og har med kun 3 singler sunget sig direkte ind i danskernes hjerter. Efter totalt udsolgte shows på Radar og Store Vega, er den succesfulde sangerinde nu klar med nye shows flere steder i landet.

Nikolaj og Piloterne

8. feb

Nikolaj & Piloterne byder på ligefremme, iørefaldende, dansksprogede og delvist selvbiografiske sange med et strejf af melankoli.

Sæt dig mål og få succes i 2020

10. feb

Hvis dit liv var en film – gad du så se den? Forestil dig, at du kan skabe det liv, du ønsker Det er faktisk muligt, hvis du planlægger livet. Med mentale teknikker får du inspiration til at skabe en drejebog til et liv med sundhed, kærlighed og rigdom.

Næssi finder hjem

11. feb

Næssi er vagtdrage hos en sur konge i landet Eventyrien, men Næssi dur ikke til jobbet. Den grønne drage flyver væk i håbet om at finde et sted, hvor han føle sig hjemme. En forestilling om at være modig, høre hjemme og værdien af gode venskaber.

Leg med Næssi i vinterferien

11. feb

Børnekulturhuset inviterer til en hyggelig dag i vinterferien for børnefamilier. Her kan børn og voksne sammen opleve teater, musik og kreative værksteder.

Heartbeat

11. feb

Stomp- og performancegruppen HeartBeat er fire unge, sprælske musikere fyldt med spilleglæde. De leverer en alsidig koncertoplevelse som bobler af begejstring.

Gratis

Iværksættercafé

18. feb

Vil du have gratis sparring på dit iværksætterprojekt? Så kom forbi til vores Iværksættercafé og få en uforpligtende snak tirsdag den 18. februar 2020 kl. 16.00-18.00 hos Næstved Erhverv, Sct. Peders Kirkeplads 14B, 4700 Næstved.

Kina: Ven eller fjende?

18. feb

Volvo er blevet opkøbt, ligeså er Saab, B&O er stærkt på vej. Står der Huawei på din mobiltelefon eller Lenovo på din bærbare? Der er en god sandsynlighed for det, for de kinesiske rigmænd og store koncerner står i kø for at erobre verdensmarkedet.

Foredrag af forfatter Mich Vraa

19. feb

Mich Vraa fortæller om romantrilogien: Haabet, Peters kærlighed og Faith, som handler om Dansk Vestindien og den danske slaveperiode.

Christina Martin

20. feb

Christina Martin er en prisbelønnet canadisk singer-songwriter. Hun har indspillet og turneret uafbrudt, og opbygget nære forbindelser til spillesteder hvor hun spiller hendes sange om tab, kærlighed og udholdenhed.

The KutiMangoes, Spillestedet Vershuset

21. feb

Danske The KutiMangoes begejstrer stadig anmeldere, radioværter og publikum fra London over Sæby til Ouagadougou (Burkina Faso). Og her i 2020 rammer bandet landevejene i både Danmark og Tyskland.

Teater: Modne damer i morgenkåbe

22. feb

3 gode veninder mødes for at fejre en 60 års fødselsdag: En forrygende Spa-komedie.

Bjørn Berge Electric Band (N), Spillestedet Vershuset

22. feb

Vi er vant til at høre ham alene på scenen bevæbnet med sin guitar, men nu er Bjørn Berge klar med en ny lyd - denne gang med et band. Med sig i Bjørn Berge Electric Band har han både trommer og bas som tilfører energi og dynamik i gavmilde...

Børneteater: Stort og småt

23. feb

Dorthe og Rasmus møder børnene med en varme og nærhed, der sikrer en god oplevelse for de små, som måske er i teatret for første gang i deres liv. Forestillinger kl. 9.30 + 11.00.

Fra overgangsalderen til overskudsalderen v/Søs Wollesen

25. feb

Hormonerne er kommet for at blive, men de behøver ikke være dem, som styrer vores krop og hjerne. Mange kvinder – og også mænd – oplever en form for ensomhed omkring det, som sker indeni og med dem selv.

Børneteater: TO

26. feb

TO er en musikalsk forestilling om ubrydeligt venskab mellem to mennesker. Et venskab så stærkt og vigtigt, at alt er på spil, og alt kan ske.

Teater: A space in the dark

27. feb

Syv dansere mødes til gravøl. Moderne dans til David Bowies musik.

Gratis

Tid til noveller

28. feb

Tre fredage i foråret fra kl. 15 – 15.45 er der mulighed for at tage et frikvarter og lytte til en eller flere noveller på Næstved Bibliotek.

BEATLES – THE FINAL ALBUMS

28. feb

En række danske topsolister og musikere hylder, og fortolker THE BEATLES i en helt igennem forrygende koncert, der fejrer 50 året for udgivelsen af det sidste album fra gruppen i foråret 1970.

Chris Grey & The BlueSpand, Spillestedet Vershuset

28. feb

De små akustiske livevideoer har ramt plet i mange menneskers hjerter. Dels på grund af deres ærlighed, og dels på grund af bandets evne til at få noget simpelt til at lyde godt og svinge som ind i h……!

Gratis

Middagsmusik med Nana Jacobi

29. feb

God musik og ligestilling mellem kønnene er i fokus denne lørdag middag, hvor vores "husmusiker", Rasmus Hedeboe, spiller sammen med sanger Nana Jacobi.

Askling, Spillestedet Vershuset

29. feb

Trods sin unge alder har Askling allerede opnået mere, end de fleste mennesker kunne have drømt om. Askling vandt blandt andet Tak Rock Talentpris 2018 samt har optrådt på Smukfest samme år. I foråret 2020 udkommer Asklings første EP – Stay tuned!

Rune Klan – Håbefuld

29. feb

Med afsæt i personlige oplevelser og verden omkring os, vil den sympatiske gøgler, med vanlig selvironisk distance, give sit bud på at være HÅBEFULD anno 2020.

Soulmission

1. mar

Linda, Marcel, Jasmin og James har rødder i vidt forskellige baggrunde – både hvad angår det personlige og det musikalske. Men de forenes i fælles kærlighed til gospel og soul.

Teater: Det’ lunt i nat

1. mar

Det' lunt i nat rummer stort set alle danske operetteperler.

Cirkulær økonomi

2. mar

Foredrag om Cirkulær økonomi - som miljøstrategi for kommune, virksomheder og lokalsamfund v/Michael Søgaard Jørgensen, Associate professor Department of Planning Aalborg Universitet.

Fællesspisning

4. mar

Slip for madlavning og opvask, og spis sammen med nogle du ikke kender, når Grønnegades Kaserne Kulturcenter byder på Fællesspisning i Musikstalden.

Copenhagen Phil

4. mar

Open Orchestra inviterer store som små ind i den klassiske musiks maskinrum, til en Open Orchestra-koncert hvor publikum kan bevæge sig rundt inde midt i orkestret, mens det spiller.

Paul Harrison Band i Sct. Jørgens Jazzklub

5. mar

Selvfølgelig kommer vi ikke godt igennem 2020 uden et besøg af vores gode gamle venner i Paul Harrison Band! Paul taget sine to meget nære venner med: Banjospilleren Sean Moyses fra England og trombonespiller og sanger Niklas Carlsson fra Sverige.

Teater: 2 på tur

5. mar

Kurt Ravn, Peter Schrøder m.fl. i en komedie om to ældre, der nægter at bøje sig for alderdommen.

Fries before guys

6. mar

“Det bliver mellem os” er et samtale-show, der nysgerrigt undersøger venskabsrelationer i et liv og samfund, hvor parforholdet ofte bliver ophøjet til den vigtigste relation.

Hero

7. mar

Oplev et af Danmarks helt store eksportsucceser på scenen i Næstved. Glæd dig til at møde H.E.R.O. Et af deres numre er Superpowers fra 2014. Siden har de været på tour med Dizzy Mizz Lizzy. Og de har spillet i Japan og skal retur i november/december.

Thomas Buttenschøn, Spillestedet Vershuset

7. mar

Stille-koncert. I 2019 udgav Thomas Buttenschøn sit seneste officielle danske album. Thomas har haft tid til at reflektere og tager fat i tunge emner som moderens død, faderens alkoholforbrug og forholdet til sine to børn, som han kun ser på deltid.

Lær at læse kropssprog

9. mar

Du kan få mere succes og glæde i dit liv ved at læse andres kropsprog og gøre dit eget bedre. Kropssproget påvirker din egen mentale tilstand. Lær at vælge det positive kropssprog, så du bliver tiltrækkende i andres øjne.

Foredrag: Styrk din fordøjelse

12. mar

Få den nyeste viden om din fordøjelse. Dårligt fungerende fordøjelse kan være meget generende og udmønte sig på mange måder. Men at have et fordøjelsesproblem er ikke altid at have enten diarré eller forstoppelse!

Senioruniversitet – 24 foredrag

13. mar

24 fredage er der Seniorhøjskole i Smedjen, Grønnegade Kaserne. Her er seks af de 24 foredrag. Hvad kan vi lære af storbyhistorien?

Southern Avenue (US)

13. mar

En soulberiget bluesaften med Memphis-bluesbandet, der vender op og ned på bluescenen.

Liive & Sofia Hedia

14. mar

De to veninder Sofia Hedia og Liive (Live Foyn Friis) - to hovednavne, to koncerter, én aften.

Ida Nielsen & The FunkBots

14. mar

Ida Nielsen holdt den funky bund for PRINCE fra 2010 indtil hans død i 2016. Hun har hun turneret i hele verden, indspillet albums og optrådt i tv-shows. Nu har hun i Danmark samlet sin eget band og er draget på landevejen.

Børneteater: Nattergalen

15. mar

Handlingen udspilles i et fjernt eventyrligt univers fuld af digitale mirakler, hvor man let mister forbindelsen til det, der kommer fra hjertet. Forestillinger kl. 10.00 + 11.30.

Workshop med foredrag om smerter og praktiske øvelser

16. mar

Få mere viden om smerter. Dette foredrag vil belyse den nyeste viden inden for kroniske smerter. Op mod hver femte dansker over 18 år lider af en form for kronisk smerte.

Teater: Driving Miles

16. mar

4 jazzmusikere samt 1 fortæller beretter Henning Mankells historie om Miles Davies norske chauffør.

Tibet: Besat eller befriet?

17. mar

Mange af os her i Vesten har en romantisk forestilling om Tibet som et spirituelt paradis med et enkelt og ustresset liv. Mange kinesere har dog svært at forstå både Vestens fascination af Dalai Lama og modstanden mod Kinas tilstedeværelse i Tibet.

Pligten kalder

20. mar

Ny koncerttur med de gamle klagesange. Pligten Kalder har været på landevejen hvert forår siden 2018, således også i 2020. Siden udgivelsen af “Længst muligt i eget hjem” er den småbizarre kvartet blevet meget sammenspillet.

Humleridderne, Spillestedet Vershuset

20. mar

Humleridderne blev dannet i 1987 og bestod af Dan Holmfjord, Jimmi Sommer og Daniel Herfort-Bruun, og fik især succes i midt-halvfemserne i kølvandet på den bølge af dansk rapmusik som bl.a. MC Einar, Rockers By Choice og Øst-kyst Hustlers.

Kreativ HVERDAGSKUNST

21. mar - 22. mar

Husflidsforeninger på Sjælland, Møn, Falster og Lolland. Du/I møde de meget engagerede mennesker, som arbejder med det kreative kunsthåndværk i hverdagen. Samt ved aftenkurser, weekendkurser m.m.

Elephant Sessions

21. mar

Elephant Sessions er i den grad igang med at erobre verden med deres nye og tredje album What Makes You.

Trinelise Væring m. Band, Spillestedet Vershuset

21. mar

Der er både memphis soul, jazz og rootsrock i shakeren, når Trinelise Væring - med en voksen kunstners autoritet - træder ind på scenen. Med sig har hun sit 8 mands store band.

Sygeplejerskesagen

24. mar

En af Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager. Foredragsholder: Kristian Corfixen, journalist. En tidlig morgen i marts 2015 modtager politiet et opkald fra en sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus.

Hans Scherfig

24. mar

Foredrag om Hans Scherfig - myter og drømme v/Amalie Grubb Martinussen, Cand.mag i kunsthistorie. Ansat på Nivågård Samlingen.

Teater: Den grønlandske mand

24. mar

En forestilling til og om den grønlandske mand. Forestillingen spilles på dansk.

Mad Office

25. mar

En del af Orpheus 2019-2020. New zealandske Trygwe Wakenshaw besøger den 25. marts med forestillingen Mad Office. To forretningsmændene mødes de hver dag i læderagenturet Rucks’s Leather Interiors’ trummerum.

Gratis

Tid til noveller

27. mar

Tre fredage i foråret fra kl. 15 – 15.45 er der mulighed for at tage et frikvarter og lytte til en eller flere noveller på Næstved Bibliotek.

Teater: Let it rock!

27. mar

En hyldest til The Beatles i anledning af 50 årsdagen for udgivelsen af Let it be

Led Zeppelin Jam, Spillestedet Vershuset

27. mar

Hele Danmarks første og længst-levende “jam-band” LED ZEPPELIN JAM er tilbage! Her i 2019 har bandet så 30 års jubilæum! Og det er samtidig 50 år siden, Led Zeppelin udsendte deres debut-album.

Anders Lund Madsen – Jorden går muligvis under i løbet af foråret 2020

28. mar

For første og nok også sidste gang rejser Anders Lund Madsen alene på Danmarksturné for at samle nationen, inden det er for sent.

Sys Bjerre, Spillestedet Vershuset

28. mar

I ti år har Sys Bjerre fået danskerne til både at grine og græde, når hun med vort modersmål forrest har indtaget radiobølgerne, bilens cd-afspiller og scenerne i hele landet. Og den eventyrlystne sangerinde vedbliver med at overraske.

Fællesspisning

1. apr

Slip for madlavning og opvask, og spis sammen med nogle du ikke kender, når Grønnegades Kaserne Kulturcenter byder på Fællesspisning i Musikstalden.

Foredrag: Hverdagspsykopater

2. apr

Foredragsholder: Alexa Peary. Hvad er en psykopat - adfærd og kendetegn?, hvad gør de ved dig og din mentale sundhed? og hvordan genvinder du kontrollen over dit liv?

DUO B!Z’ART

2. apr

De seneste 15 år har André Roe og Geoffrey Baptiste rejst jorden rundt med deres imponerende show. Det består ikke af store kulisser, flotte pailletjakker og smarte dansetrin. Tværtimod - for at alt hvad de har brug for, er deres hænder.

Iona Fyfe

3. apr

Iona Fyfe, folksangerinde fra Aberdeenshire, gæster Danmark for første gang i April 2020. Hun er blevet en af Skotlands fineste unge balladesangere, rodfæstet i sangtraditionerne i det nordøstlige Skotland.

Forårskoncert med Spirit of New Orleans i Sct. Jørgens Jazzklub

4. apr

Spirit of New Orleans spiler forårskoncert i Sct. Jørgens Jazzklub – og de har Thomas Nissen med! Repertoiret består af gospel, spirituals, hymns og traditionel jazz – det hele med dybe rødder i grundlaget for New Orleans-jazzen.

Benny Andersen Hyldestkoncert

4. apr

I August 2018 mistede vi Benny Andersen.Nu har bassist Jens Jefsen og trommeslager Morten Lund, som begge turnerede med den originale Dissing/Andersen kvartet, samlet et nyt orkester som hylder Povls & Bennys univers, og de elskede sange og tekster.

Sonja Hald, Spillestedet Vershuset

4. apr

… vindskæve, finurlige tekster - bugnende med ordspil. Rock i indiestil. Det er drilsk, livskraftig, dansksproget rock med referencer til både C.V. Jørgensen og Skaløe.

Børneteater: Den grimme ælling

5. apr

Den grimme ælling er Ishøj Teaters musikalske gendigtning af det klassiske eventyr om at være anderledes og at finde troen på sig selv. Børneteaterbrunch.

COMKEAN OG DEN MANDIGE ELG

5. apr

ComKean og Den Mandige Elg præsenterer: Elgens Revanche! Først tabte elgen ComKean Med Elg På. Så tabte han Tæller/Tæller Ik. Men NU vil han have sin hævn over ComKean! Men kan han få det? Det finder vi ud af i vores helt nye liveshow Elgens Revanche.

Årets første Youngtimer.dk-træf

7. apr

Sæson 2020 byder på nye, udsøgte perler fra årgang 1995!

Annika Aakjær m. band, Spillestedet Vershuset

8. apr

Når den værste vinter er forbi, fylder jeg turbussen med instrumenter, benzin og gode mennesker, tager nye sange og historier under armen og besøger hele Danmark igen.

Dire Straits Jam, Spillestedet Vershuset

9. apr

Dire Straits var et af de førende rockbands fra slut halvfjerdserne og op igennem 80’erne med top-hits som Sultans of swing, Walk of Life, Money for Nothing, Brothers in arms samt mange flere.

Myten om Opium til Folket

14. apr

Historien om opium i Kina og dets betydning for verdensfreden i dag. Opium og Kina er nærmest blevet synonymer. Alene ordet "opium" har enorme konnotationer og implikationer i det moderne Kina.

Teater: Camille Clouds brevkasse

15. apr

Mungo Parks dramatisering af Line Knutzons brevkasse.

Forårs Yoga Retreat

17. apr - 19. apr

Tag med Living Yoga på Møn. Sammen skal vi tilbringe 3 nærende forårsdage fyldt med både blid og dynamisk yoga, natur, genopladning og den lækreste, økologiske og vegetariske mad tilberedt af retreatcenterets dygtige kokke.

Niels Lan Doky Trio

17. apr

Jazzpianisten Niels Lan Doky drager ud på hans første landsdækkende Danmarksturné i over 10 år.

Mike Andersen Band, Spillestedet Vershuset

18. apr

Mike Andersen har modsat tidens trend med at blive hurtig kendt og ligeså hurtigt glemt, spillet et stort og trofast publikum op med sine musikalske evner og sin vedholdenhed. Med 9 (+en EP) udgivelser bag sig og et hav af koncerter i kalenderen.

Teater: Elverhøj

19. apr

Figaros komiske og musikalske "gengivelse" af Elverhøj.

Anders Blichfeldt – Alene på scenen

22. apr

I sit nye show ‘Alene på scenen’ tager Anders os med på sin livsrejse, både den musikalske og den personlige.

The White Album

23. apr

De skæggede sangere, guitarister og komponister i The White Album søger ind til den kerne, der samlede dem: Nærværende nordisk folk spillet af tre humørfyldte venner. Claus Arvad, Frederik Vedersø og Jakob Eilsø.

Ivan Pedersen turnerer i 2020

24. apr

Ivan Pedersen turnerer i 2020 med stort band i anledning af sin 70 års fødselsdag i april.

Santa Cruz, Spillestedet Vershuset

25. apr

Et dansk orkester, som har spillet sammen i mere end 30 år. Alle fem bandmedlemmer er veletablerede og højt anerkendte musikere og komponister, som har sat kraftigt præg på det danske musikliv på kryds og tværs af genrerne gennem de sidste mange år.

Human in balance

29. apr

DON GNU er leverandør af et magisk sammensurium af ekstremsport, komedie og kunst, og denne gang sætter DON GNU alt på et bræt! Hovedpersonen er et gigantisk halv tons tungt roterende balancebræt. Et kunstværk i sig selv.

Fællesspisning

6. maj

Slip for madlavning og opvask, og spis sammen med nogle du ikke kender, når Grønnegades Kaserne Kulturcenter byder på Fællesspisning i Musikstalden. Med billet til Fællesspisning er du sikret et godt måltid mad i hyggeligt selskab.

De radioaktive piger – I stråleglans – om de dødelige engle i den amerikanske rustningsindustri

6. maj

Med udgangspunkt i Kate Moore bog "The Radium Girls" dykker vi ned i historien om selvlysende instrumenter og ure til militær udrustning til lands, til vands og i luften. Amerikanske virksomheder benyttede sig af unge piger til at male selvlysende tal..

Turen går til Nikolaj Stokholm

6. maj

Hele Danmarks Stokkefar er tilbage med et nyt oneman-show. I det forrige show “Mit liv som Nikolaj Stokholm” grinede vi allesammen af fortællingen om en albinos opvækst i 90’ernes forstad. Nu er albinoen blevet voksen (næsten) og det er på tide at kigge udad. At betragte os allesammen og ikke...

Turen går til Nikolaj Stokholm – Ekstra show

6. maj

Hele Danmarks Stokkefar er tilbage med et nyt oneman-show.

Burhan G, Spillestedet Vershuset

7. maj

Den danske pop- og R'n'B stjerne Burhan G er kendt for sine følelsesladede ballader og uptempo pophits. Med 7 studiealbums, der har medfødt guld og platinplader, lægger Burhan G sig utvivlsomt i førerfeltet af dansk pop.

Nik og Jay- Akustisk Tour 2020

9. maj

Tag med på en unik rejse og mærk Nik & Jay’s ord og toner, fortællinger og sange på en ny måde. Oplev roen og stemningen, når drengene spiller deres velkendte sange med en ny omgang akustisk kærlighed.

Rasmus Nøhr Band, Spillestedet Vershuset

9. maj

Vi kender alle hans hits. Vi kan sandsynligvis nynne med på dem alle og synge ordene fra de fleste. Rasmus Nøhr er den glade Nørrebro-dreng, som frembringer små lykkelige melodier som landeplagerne ”Sommer i Europa” og ”Det glade pizzabud”.

Gratis

Familielørdag

16. maj

I anledning af børnekulturfestivalen inviterer Børnekulturhuset til gratis familielørdag. Her vil b.la. være optog med Næssi og Avantgarden, arkitekturworkshop, snitteværksted og meget mere.

Catch me if you can- The musical

29. maj

Musikteater Næstved i samarbejde med Grønnegade Kasserne Kulturcenter og Talentskolen præsenterer Broadway musicalen CATCH ME IF YOU CAN, bygget på filmen af samme navn med bl. a. Leonardo di Caprio og Tom Hanks fra 2002.

Anne Linnet, Spillestedet Vershuset

29. maj

Næppe er hun kommet hjem fra turné med Sanne og Lis, før hun er i gang igen. Til foråret 2020 drager hun ud for at spille sangene fra sine to Tove Ditlevsen plader, ’Kvindesind’ fra 1978 og ’Barndommens gade’ fra 1986.

Tribute til Papa Bue feat Anna Pauline i Sct. Jørgens Jazzklub

30. maj

Ved forårssæsonens sidste indendørs koncert får vi et genhør med Tribute to Papa Bue, som er kendte for netop den musik, vi holder allermest af.

Catch me if you can- The musical

30. maj

Musikteater Næstved i samarbejde med Grønnegade Kasserne Kulturcenter og Talentskolen præsenterer Broadway musicalen CATCH ME IF YOU CAN, bygget på filmen af samme navn med bl. a. Leonardo di Caprio og Tom Hanks fra 2002.

Catch me if you can- The musical

31. maj

Musikteater Næstved i samarbejde med Grønnegade Kasserne Kulturcenter og Talentskolen præsenterer Broadway musicalen CATCH ME IF YOU CAN, bygget på filmen af samme navn med bl. a. Leonardo di Caprio og Tom Hanks fra 2002.

Catch me if you can- The musical

1. jun

Musikteater Næstved i samarbejde med Grønnegade Kasserne Kulturcenter og Talentskolen præsenterer Broadway musicalen CATCH ME IF YOU CAN, bygget på filmen af samme navn med bl. a. Leonardo di Caprio og Tom Hanks fra 2002.

Catch me if you can- The musical

3. jun

Musikteater Næstved i samarbejde med Grønnegade Kasserne Kulturcenter og Talentskolen præsenterer Broadway musicalen CATCH ME IF YOU CAN, bygget på filmen af samme navn med bl. a. Leonardo di Caprio og Tom Hanks fra 2002.

Catch me if you can- The musical

4. jun

Musikteater Næstved i samarbejde med Grønnegade Kasserne Kulturcenter og Talentskolen præsenterer Broadway musicalen CATCH ME IF YOU CAN, bygget på filmen af samme navn med bl. a. Leonardo di Caprio og Tom Hanks fra 2002.

Catch me if you can- The musical

6. jun

Musikteater Næstved i samarbejde med Grønnegade Kasserne Kulturcenter og Talentskolen præsenterer Broadway musicalen CATCH ME IF YOU CAN, bygget på filmen af samme navn med bl. a. Leonardo di Caprio og Tom Hanks fra 2002.

Catch Me If You can- The musical

6. jun

Musikteater Næstved i samarbejde med Grønnegade Kasserne Kulturcenter og Talentskolen præsenterer Broadway musicalen CATCH ME IF YOU CAN, bygget på filmen af samme navn med bl. a. Leonardo di Caprio og Tom Hanks fra 2002.

Lucid Dreaming / 2 dages workshop

13. jun - 14. jun

Kunne du tænke dig at fordybe dig i en drømmeyoga praksis? At blive bevidst i dine drømme? Et redskab til at opnå klare drømme og derigennem skabe kontakt til din spiritualitet, til healing og transformation.

After Beat på Fjorden med Sct. Jørgens Jazzklub

3. jul

Traditioner er trygge og hyggelige – Derfor gentager vi den traditionelle gyngende sejltur på Karrebæk Fjord med Skipper Kim på M/S Friheden, frisksmurt smørrebrød og – ikke mindst – After Beat med Tanja og hendes intimiderende sangstemme i front.

Musik over Præstø Fjord- Nordiske Folk Festival

6. aug - 9. aug

Masser af hygge, dans under stjernerne, sang om bålet, kaffe og lagkage, jam / buskspil, gøgl, vikinger, boder samt professionel nordisk musik fra 4 scener. Alt dette og meget mere kan opleves til Musik over Præstø Fjord Nordiske Folk Festival.

Nikolaj Stokholm EKSTRA

2. sep

Ekstra, Ekstra Show i Næstved! Hele Danmarks Stokkefar er tilbage med et nyt oneman-show.

Ørkenens Sønner – Fez i en hornlygte

6. sep - 26. sep

Alt håb er ude! Skeletterne vælter ud af skabene, og fortidens frygtelige dæmoner lurer bag hvert et hjørne. I en tid, der er opfyldt af angst og usikkerhed, er der brug for virkelige helte, der tager affære!

Streetparade og Jazzfest med Sct. Jørgens Jazzklub

19. sep

Det, som vi kalder Jazzfest i Gl. Ridehus, har udviklet sig til også at være en Jazzfest i Bymidten. Det skyldes, at vi starter festlighederne med en god gammeldags Street Parade i bedste New Orleans-stil.

WENDY MCNEIL

25. sep

Oplev den canadiske singer-songwriter Wendy McNeill i Danmark, som er aktuel med albummet Hunger Made You Brave, der er udgivet på det svenske pladeselskab Startracks. Hun har hun følgeskab af Andreas Nordell på kontrabas og Erik Nilsson på percussion.

The Reptones

8. okt

Med et udtryk, der spænder fra psykedelisk country og melankolsk indie til tonstung retrorock og melodiske ballader, er københavnske The Reptones blandt de førende danske eksponenter for den bølge af alt country, new-folk og håndspillet americana.

Jazz Steps i Sct. Jørgens Jazzklub

15. okt

Ungarnske Jazz Steps Band gæstede os første gang i 2016, og nu kommer de igen for at præsentere os for deres repertoire af swingende Dixieland-arrangementer fra 30’erne og 40’erne.

De forbudte sange

28. okt

Kom med når skuespilleren Bodil Jørgensen kører hele registeret frem i anledning af 100 års jubilæet for Genforeningen. Udgangspunktet er de sange der blev censureret ud af Den Blå Sangbog.

MIRIAM MANDIPIRA & THE SOUL FAMILY

31. okt

The Soul Family er et nyt samarbejde mellem sangeren Miriam Mandipira og fire erfarne musikere fra øverste pop/rock hylde. Musikere der jævnligt optræder med navne som Dodo & the Dodo’s, Lis Sørensen, News og Ivan Pedersen.

Linda P.

14. nov

Det er svært ikke at slå ørerne ud, når Linda P deler ud af sin livshistorie. Hun har været en tøjte, haft hovedpine og har lagt den vilde livsstil på hylden for at blive “normal” og et såkaldt ”mønstereksemplar”...

SØMÆNDENE

20. nov

Sømandsviser og mole-punk fra Karrebæksminde! En koncert med Sømændene er et frirum fra det daglige ræs og en legitimering af det naturlige ønske om noget så simpelt som en bajer og en fest.

ADAM & NOAH

21. nov

”Hva sker der danskere - vi elsker jer, kartofler og ikke-kartofler. Det har været den vildeste rejse at tage landet rundt og lave sjov med jer; live, på festivaler, på TV, i radioen og alt det der. Vi vil bare gerne sige tjak..

Nille Nyc

27. nov

Nille Nyc er en ny, dansk artist, som laver mørk elektro-pop med kantede, sprøde vokaler og melodiøse produktioner. Hun blander tempofyldte tracks med reflekterende ballader, ofte med en stærk elektronisk vibe.

Julie Berthelsen – NORDSTJERNE

5. dec

Julie byder indenfor til en julekoncert, hvor vi skal nyde julestemningen og varmen omkring julen fra Danmark, Grønland og resten af verden. En intim og smuk vokalbaseret koncert, akkompagneret af hendes dejlige orkester og dygtige korsanger.

Huxi Bach

10. dec

Huxi Bach skal på landevejen efter en pause på over 2 år. Der er nye bekymringer, ny regering og helt nye måder at blive krænket på.

JuleFrokostJazz I Sct. Jørgens Jazzklub med Jazzkompagniet

12. dec

Jazzkompagniet er jævnlige gæster i Sct. Jørgens Jazzklub – og med god grund! De leverer nemlig med garanti den musik, vi holder allermest af, og de gør det med entusiasme og glæde.

Gratis

Film og foredrag om landsbyen Tornemark

30. dec

Mange borgere gik forgæves d. 5. november 2019. Derfor gentager vi arrangementet. Hvad er der sket dit lokalområde, og hvilke ændringer er der sket over tid? Hvad er der sket med landbrug, butikker og håndværk?

Seværdigheder

Gratis

360 grader oplevelse af Næstved

Sitet 360naestved.dk har kortlagt og bundet de mange spændende oplevelser i Næstved sammen i korte ruter, hvor alle kan være med. Helt enkelt for at give dig alt det bedste i en 360 grader oplevelse af Næstved.

Læs mere

Arena Næstved

Arena Næstved er Sydsjællands nye mødested for sport, kultur og events. Arenaen er placeret i forlængelse af de eksisterende idrætshaller og Næstved Stadion. Her har der været afholdt store koncerter med navne som Nik & Jay og Rasmus Seebach.

Læs mere

Billeder i lys

Billederne kan være forholdsvist svært tilgængelige i al deres enkelhed. Inspirationen er størrelser, linjer, komposition, farvesammensætninger samt sidst, men vigtigst, rummelige oplevelser.

Læs mere

Bio Næstved

Bio Næstved er en biograf med historie. Biografen blev oprindeligt grundlagt i Jernbanegade 7 i 1906 – kun to år efter hovedstadens første biograf. Siden flyttede biografen i 1951 til Kattebjerg 5, hvor den ligger i dag.

Læs mere

BonBon-Land

60 tons pomfritter, 130.000 softice og 80.000 grillpølser. Så meget bliver der hvert år langet over disken i BonBon-land – Næstveds helt egen forlystelsespark, som ligger i Holme-Olstrup lidt uden for Næstved.

Læs mere

Børnekor i Sct. Peders Kirke

Så starter børnekorene "Spilopkoret (6-9 år)" og "YoungChoir (10-14 år)" igen i Sct. Peders Kirke. Vi glæder os til den kommende forårssæson!

Læs mere

Danmarks største tulipanfestival

Det er netop i disse dage, at Danmarks største tulipanfestival kan nydes i den smukke slotspark. De førende løgavlere i Danmark, England og Holland viser deres ypperste præstationer.

Læs mere

Dansk Rakkerpak & Faster Cool – Næstveds Internationale Egnsteater

Dansk Rakkerpak er Næstved Kommunes egnsteater, som tilbyder forestillinger for store og små på gader og stræder og i deres egen teatersal.

Læs mere

Du har idéen – www.SkabNaestved.dk giver dig overblikket

En ny hjemmeside har set dagens lys. Www.SkabNaestved.dk er en ny online projektguide, som skal gøre det så nemt som muligt at få ting til at ske i Næstved.

Læs mere