Aktiviteter - Se seværdigheder

Udstilling med Søren Martinsen

9. nov - 15. dec

Søren Martinsen er en dansk kunstner uddannet på det Kgl. Danske Kunstakademi og Goldsmiths' College, London. Han har udstillet på en lang række museer og gallerier i Danmark og udlandet heriblandt en soloudstillinger i Statens Museum for Kunsts X-Rum.

Lær din iPad og iPhone at kende – Kursus

14. nov

Formålet er at du vil lære de mest grundlægende funktioner i din iPad eller iPhone som er opbygget på ios styresystem. Så vi starter helt fra begyndelsen.

Fodtræning – Sunde fødder og gode ben – Kursus

14. nov

Gør godt i hele kroppen med fod og balanceøvelser, som du kan arbejde med hjemme. Vi arbejder også med venepumpeøvelser med virkning op gennem ben og kredsløb.

Team FOG Næstved – BMS Herlev Wolfpack

14. nov

Team FOG Næstved tager imod BMS Herlev Wolfpack.

Introduktion til Søren Kierkegaard og hans stadieteori – Kursus

15. nov

Kierkegaard inddeler mennesket i tre hovedtyper: æstetikeren, etikeren og troens ridder. Vi fødes som æstetikere, men kan ved at foretage et valg komme til det etiske stadie. Meget få vover at foretage troens bevægelse og blive til en troens ridder.

Deporteret til Sprogø og Livø

15. nov

Der er intet nyt i at ville sende uønskede individer ud på en ø. 1911-1961 husede Livø i Limfjorden en øanstalt for antisociale og kriminelle åndssvage mænd og 1923-1961 risikerede ”sexuelt løsagtige åndssvage unge piger og kvinder” at havne på Sprogø.

Foredrag om Stormklokken

15. nov

Erik Kure fortæller om Sct. Peders Kirkes yngste klokke ”Stormklokken” der har 100 års jubilæum i år.

Oplev DGI International GymShow 2019

15. nov

Oplev det fantastiske DGI International GymShow. DGI's seneste to Verdenshold og internationale artister vil underholde, pirre og inspirere med performance og artisteri på højt plan.

Pink Floyd project – The Wall

15. nov

Scandinavian Pink Floyd Project stiller i stærkeste opstilling med Mikkel Lomborg som særlig inviteret gæst på scenen. Desuden kan man forvente en visuel oplevelse i særklasse orkestreret med lys, laser og video.

Gratis

Yoga og billedkunst med juletema

16. nov

Kom til gratis familieworkshop i Børnekulturhuset om yoga og billedkunst for børn mellem 3-6 år og deres nære voksne.

En aften med Shu-bi-dua i centrum – med musik – spisning – dans

16. nov

Thomas Ulrik Larsen fortæller efter en god middag om Drengene fra Det Grønne Område der til dato har solgt over seks millioner album og er, i endnu højere grad end rivalerne i Gasolin’, blevet en sproglig og musikalsk del af danskernes DNA.

Sømændene 16. november 2019

16. nov

Sømandsviser og mole-punk fra Karrebæksminde! En koncert med Sømændene er et frirum fra det daglige ræs og en legimitation af det naturlige ønske om noget så simpelt som en bajer og en fest.

danseforningen 77

16. nov - 17. nov

Så er der hyggedans eller kom bare og hør god, dejlig dansemusik for både singler og par. Denne aften er det new midnight, der spiller op til dans.

Safri Duo, Spillestedet Vershuset

16. nov

SAFRI DUO - episode I+II tour. Til efteråret kan man opleve Safri Duo på en måde som publikum aldrig har haft mulighed før. En koncert hvor Morten og Uffe også fortæller historien om Safri Duo, en af Danmarks største musikeksportsucceser nogensinde.

Børneteater: Kærlighed

17. nov

Med afsæt i den poetiske børnebog KÆRLIGHED af Max Velthuijs præsenteres det yngste publikum for en humoristisk, rørende og vis fortælling om, at kærligheden ingen grænser kender. Forestillinger kl. 9.30 + 11.00.

Næstved BK – Fremad Amager

17. nov

18. spillerunde af NordicBet Ligaen. Sidste spillerunde inden byens hold går på juleferie. Kom og støt De Grønne.

Gratis

Orgelkoncert i november

17. nov

2. organist ved Sct. Peders Kirke, Jens Ramsing, er uddannet fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium, København med hovedfag i orgel og klaver.

Effektiv træning for dig med slidgigt i hofter og/eller knæ – Kursus

18. nov

Har du tiltagende smerter i dine hofter og/eller knæ, og vil du forsøge at komme smerterne til livs uden brug af store mængder smertestillende medicin eller udskiftning af led ved operation? Så skal du melde dig til dette hold.

Balancetræning, motion og bevægelse – Kursus

18. nov

Balancen bliver dårligere når vi bliver ældre, men ved målrettet træning kan du forbedre balancen betydelig. Du behøver ikke at have dårlig balance for at have glæde og gavn af denne træning, da vi kommer hele kroppen igennem med flere træningsmetoder.

Kend din PC – Back-up – USB – sikkerhedskopiering

18. nov

Vi gennemgår hvordan man laver en backup - gemmer sine ting, billeder og/eller dokumenter. Du lærer om brug af USB nøgler, herunder hvordan du kan gemme dine ting/finde dem igen på en USB nøgle eller på en ekstern harddisk.

Pilates for pensionister – Kursus

18. nov

Pilates er øvelser, der styrker "korsettets" muskler - mave, ryg og bækkenbund. Øvelserne forebygger og genoptræner kroppen. Musklerne stimuleres, så der opstår en naturlig balance mellem kroppens stærke og svage sider, hvormed holdningen bedres.

Blid yoga for begyndere / let øvede – Kursus

19. nov

Kurset er for dig, der har lyst til at stifte bekendtskab med eller udvide dit bekendtskab til yoga. Yoga skal ikke se ud på en bestemt måde - den kan formes efter din krop, og hvordan du har det den pågældende dag.

Gamle spil – Workshop

19. nov

Der er mange gode, gamle spil, som ikke spilles ret meget mere. Det er synd, for der er mange, der er både morsomme og spændende, så vi afprøver i små og større grupper gamle spil, som er værd at genopfriske.

Sjov motion og træning – grundtræning – Kursus

19. nov

For dig som gerne vil bedre din grundform Vi træner hele kroppen med fokus på " korsettets" muskler - mave, ryg og bækkenbund med og uden brug af effekter, så som elastikker, vægte og pilates bolde.

Julekursus – Dekorations Juletræ, Dørkrans, Juledekoration

19. nov

Deltag i vores julekursus, hvor du kan lave dine egne kreative dekorationer. Vi skal lave Dekorations Juletræer og dørkranse eller juledekorationer, og du kan være med, uanset om du er ny indenfor dekorationer eller har lavet dine egne før.

Bankospil i Tappernøje

19. nov

Bankospil hver tirsdag aften i Tappernøje.

Skånsom optræning og afspænding – Kursusforløb

20. nov

Holdet er til dig, der ønsker at finde motivation og glæde igen til at bevæge dig og værdsætte din krop. Du kan have haft pcs efter en hjernerystelse, stress inde på livet, fitnesscentre er bare ikke dig, er i gang med at komme dig efter sygdom.

Årets nye romaner af danske og nordiske forfattere

20. nov

Inspirerende og personlig gennemgang af sæsonens nye bøger af danske og nordiske forfattere.

Gratis

Filmaften Monica Z

20. nov

Filmaften med Per Flys ”Monica Z” fra 2013. Et elegant portræt af den svenske jazzdronning Monica Zetterlund.

Årsmøde i DN: Kridtet, kalken og Den store massedød

20. nov

Årsmøde i Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling Næstved. Årsmødet starter med et foredrag af Jesper Milàn, Geocenter Faxe om Sjællands geologiske fortid: "Vi skræller mulden af og dykker ned i den dramatiske fortid.

Tyske koder i de to verdenskrige – og kodebrydningens dilemma.

20. nov

En meddelelse afsendt i koder er karakteriseret ved, at koder erstatter hele ord eller sætninger. I både krig og fred benyttes kodesprog, og især ved krise og krig øges aktiviterne voldsomt. Vi ser nærmere på tyske koder fra de to verdenskrige.

Teater: Så længe mit hjerte slår

20. nov - 21. nov

En giro 413-musical med en række elskede sange.

Hold hjernen i gang med mindfulness

21. nov

Foredraget v. psykoterapeut Maria Louise Jalksø tager udgangspunkt i, hvordan let hjernetræning kan give mere overskud og glæde i hverdagen samt forbedre koncentration og hukommelse.

Bøf, bog og bif

21. nov

Denne omgang Bøf, bog og bif i Glumsø er om bogen og filmen Ud og stjæle heste af forfatteren Per Petterson. Til Bøf, Bog og Bif spiser vi i Café Rejseladen, hører om bogen bag filmen, som vi efterfølgende ser i Glumsø Bio.

Adam og Noah

21. nov

Vi vil bare gerne sige tjak.. tjak fordi vi måtte tage pis på jer, tjak fordi I ville grine med os og tjak fordi I er så fucking luksus. Yalla fuck af vi ses - en sidste gang”

Kvindelivets dilemma. -Når vi nu så gerne vil det hele?

21. nov

Hvordan får vi det hele til at hænge sammen, når ambitionerne er mere end blot at have et "arbejde" og samtidig ønsker et meningsfyldt familieliv?

Morgenmøde for ledere – om værdien af arbejdslyst

22. nov

Offentliggørelse af resultaterne af seneste forskning indenfor arbejdslyst. For første gang kortlægges den konkrete værdi af god arbejdslyst. Kom og hør om sammenhængen mellem arbejdslyst og helbred, og om arbejdslyst og sygefravær.

Jonas Hansen indtager Underhuset

22. nov

Jonas Hansen indtager igen Underhuset, men denne gang som Solist. Han har en instrumental hovedrolle på bluesrock-sange, men hans glimrende slide-guitarspil.

The Sandmen, Spillestedet Vershuset

22. nov

Når et af Danmarks mest ikoniske rockbands tager på efterårstur, bliver der med garanti: Mere guitar, mere garage, mere syre og mere rock'n'roll - i det hele taget bare MERE! – The Sandmen har aldrig været bedre”. Gaffa.

Hillbilly bones

23. nov

Hillbilly Bones er et nyt Dansk Country band som er klar til og give den gas rundt i det danske land. Bag bandet er nogle erfarer medlemmer som har været med i musik branchen i mange år, og har prøvet kræfter med både ind og udlandet.

Carl Emil Petersen, Spillestedet Vershuset

23. nov

Carl Emil Petersen (ex ”Ulige Numre”) debuterede i 2017 med sit første soloalbum, Natradio. Klassikere som "Frit Land", "Halvnøgen" og "København" har fået et kuld stedsøskende og hermed klar til sammen at drage ud til en voksende publikum skare.

Søndags Cafe – FESTLIG REVYEFTERMIDDAG

24. nov

Dansk revyhistorie starter nytårsaften 1849, og på scenen optræder medlemmer af en familie, som stadigvæk er i branchen (familienavnet afsløres først d. 24/11). Foran det første revyorkester stod selveste H.C. Lumbye som dirigent.

Teater: Ryg (udsolgt)

24. nov

Bodil Jørgensen i Jørgen Ryg-cabarét.

Kend din PC – Internet – søgemaskiner – installere/fjerne programmer

25. nov

Vi gennemgår internettets muligheder og du bliver fortrolig med at søge på nettet. Hvordan du installerer programmer og hvordan du fjerner programmet igen på sikker måde.

Brød, Bog og Bio i Næstved

25. nov

Velkommen til endnu en omgang af samarbejdet mellem biblioteket og Nordisk Film Biografer. Denne gang er bogen/filmen: Den hundredårige, der kravlede ud af vinduet og forsvandt.

Med H.C. Andersen i operaen – foredrag

25. nov

Folkeuniversitet Holmegaard- Suså. Med .C. Andersen i Operaen - foredrag

Gudsopfattelsen i biblen og koranen – og de vestlige religioners fælles rødder

25. nov

Skriftsproget er opfundet mange steder i verden og har haft stor betydning for religionerne. I Mellemøsten samledes de religiøse traditioner i biblen og koranen. Religionerne flytter sig og forandrer sig i forhold til samfundsudviklingen.

Iværksættercafé

26. nov

Vil du have gratis sparring på dit iværksætterprojekt? Så kom forbi til vores Iværksættercafé og få en uforpligtende snak tirsdag den 26. november hos Næstved Erhverv.

FÆLLESSPISNING

26. nov

Slip for madlavning og opvask, og spis sammen med nogle du ikke kender, når Grønnegades Kaserne Kulturcenter byder på Fællesspisning i Musikstalden.

Julekursus – Dekorations Juletræ, Dørkrans, Juledekoration

26. nov

Deltag i vores julekursus, hvor du kan lave dine egne kreative dekorationer. Vi skal lave Dekorations Juletræer og dørkranse eller juledekorationer, og du kan være med, uanset om du er ny indenfor dekorationer eller har lavet dine egne før.

Pilates – kursusforløb

26. nov

Trænger du til at blive strammet op, og komme i bedre form ,så er Pilates noget for dig. I Pilates får vi flad mave og stærk kropskerne, med øvelser, der styrker "korsettets" muskler - mave, ryg og bækkenbund og kroppens bindevæv bliver smidiggjort.

Bankospil i Tappernøje

26. nov

Bankospil hver tirsdag aften i Tappernøje.

Fritidsudvalgets temamøde: Fra jeg- til vi-orienteret indstilling

26. nov

Som frivillig overvejer man, hvorfor man er frivillig, og om den tid og energi man bruger på frivilligt arbejde er det værd. På dette temamøde er emnet rettet mod os selv som frivillige, vores indbyrdes kommunikation og vores indstilling til hinanden.

Mord på bestilling – et krimiforedrag, du ikke tør fortælle dine fjender om

26. nov

Et krimiforedrag, du ikke tør fortælle dine fjender om.

PC klippekort

27. nov

Syntes du at din pc opfører sig underligt, har du brug for hurtig hjælp, eller kan du bare ikke finde rundt i PC-junglen?

Nul Stjerner-foredrag med Jan Elhøj og Morten Kirckhoff

27. nov

Hvad sker der når man tjekker ind på hoteller, der har de dårligste anmeldelser? Hvad sker når man spiser på dårlige restauranter i de værst tænkelige lande? Det viser sig ofte, at det er her de sjoveste og bedste eventyr venter.

Dominikanernes nonnekloster på Gavnø – samt senere nonneklostre i Næstved

27. nov

Dronning Margrethe 1. stiftede o. 1410 et nonnekloster under dominikanerordenen på grundlag af sit gods på Gavnø ved Næstved. Nonneklosteret skulle egentlig have ligget i Gladsaxe i Skåne, men endte altså ved Næstved på Sjælland.

Børneteater – “Lille Spektakel – Stort Mirakel”

28. nov

"Lille Spektakel Stort Mirakel" er en cirkusboblende, musikalsk og magisk teater juleforestilling om at lukke hjertet op og lukke nogen ind.

Kvik hjerne med sund kost

28. nov

Hjernen er stærkt udfordret med de høje niveauer af stress, som den danske befolkning er ramt af i denne tid. Samtidig ser vi en stigning i forekomsten af depression, demens og alzheimers. Hør om den nyeste forskning indenfor ernæring og hjernen.

Gratis

Black Friday med juletræs-tænding og julemand

29. nov

Så er butikkerne klar med Black-Friday-tilbud. Samtidigt er der julemarked og salg af gløgg og æbleskiver. Borgmesteren og julemanden kommer, juletræet bliver tændt - og nissebørn uddeler godter til børn, der står i kø.

Senioruniversitet – 24 foredrag

29. nov

24 fredage er der Seniorhøjskole i Smedjen, Grønnegade Kaserne. Her er seks af de 24 foredrag. Der har temaet "Klimakatastrofer i Europa før og nu".

Når vandene stiger – om stormflod og højvande

29. nov

I december 1999 fik den kraftigste orkan nogensinde i Danmark måleren i Ribe til at bryde sammen ved 5,12 m. Vandstanden var sandsynligvis oppe på ca. 5,50 meter over normalen. Hvad der er mere fantastisk: Vandstanden blev målt ved ebbe...

Klimakatastrofer i Europa før og nu – 6 Foredrag

29. nov

"Alle taler om vejret - og ingen gør noget ved det" er det blevet sagt, og det er desværre et godt eksempel på, at historien gentager sig selv. Klimakatastrofer får megen opmærksomhed, når de sker, men snart er medierne optaget af noget andet...

Teater: Dødsdansen

29. nov

Strindbergs klassiker med bl.a. Waage Sandø og Ole Lemmeke.

Workshop: Selvhealing og intuitive evner

30. nov

Denne workshop er for dig som gerne vil arbejde med dine egne energier og intuition. Vi skal arbejde med selvhealing, intuitive budskaber og forbindelsen til din spiritualitet. Dette igennem meditationer og energiøvelser.

Jule-dukketeater på Korskilde Bibliotek

30. nov

Kom og oplev et Mester Jakel julestykke fremført af de erfarne dukkeførere John og Leif. Vi skal grine og gyse – og krydse fingre for at julen bliver reddet. Flyv med på fantasiens vinger og få en dejlig formiddag på biblioteket.

Gratis

Samtalesalon på Næstved Bibliotek

30. nov

Kom og diskutér emnerne: dannelse, demokrati og fællesskab, livsanskuelse, landbrug, økonomi og energi sammen med andre. Vi snakker meget sammen. Om børn og børnebørn, ferier og arbejde og det vi har set i fjernsynet.

Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle

30. nov

En del af EN til 10. Klaus Handsome, er gået sammen med de tidligere Saybia drenge; Jess Jensen, Jeppe Knudsen, Palle Nielsen og Kasper Rasmussen under navnet Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle, og har skabt en række fantastiske sange.

Trinelise Væring m. Band, Spillestedet Vershuset

30. nov

Der er både memphis soul, jazz og rootsrock i shakeren, når Trinelise Væring - træder ind på scenen med sit 8 mands store band, med sydende Hammond-orgel, blæsere riffs, kor, twangy guitar og sin karakteristiske stemme og iørefaldende sangskrivning.

Børneteater: Lille spektakel, stort mirakel

1. dec

Lille spektakel Stort mirakel er en musikalsk og poetisk juleforestilling om at lukke hjertet op og lukke nogen ind. Børneteaterbrunch.

Juleløbet (2. serieløb af 4)

1. dec

HGATM arrangerer Juleløbet der er motionsløb med tre distancer: 3.6 km (børnevenligt), 5.9 km og 10 km. Alle ruter har start/mål på Herlufsholm Idrætscenter og alle ruter er lagt i den smukke Herlufsholmskov.

Bankospil i Tappernøje

3. dec

Bankospil hver tirsdag aften i Tappernøje.

Sct. Jørgensgården i Åderup – Lokalhistorisk foredrag

4. dec

Allerede i 1261 nævnes leprahospitalet eller Sct. Jørgensgården i landsbyen Åderup uden for Næstved. Hospitalet blev lukket omkring 1540 sammen med alle øvrige spedalskhedshospitaler i Danmark. Lepra eller spedalskhed var nu forsvundet fra landet.

Julemad – for begyndere – Madlavningskursus

5. dec

Lær at tilberede en lækker traditionel julemiddag, med alt hvad der hører sig til.

Teater: Stå fast

5. dec

Svend Brinkmanns bestseller med bl.a. Karen-Lise Mynster.

Skybrud – en ny type oversvømmelser?

6. dec

Skybrud er en pludselig og meget kraftig nedbør, af lokal natur og af kort varighed. De fleste forekommer i forbindelse med tordenvejr. Danmarks dyreste skybrud forekom i København den 2. juli 2011, hvor der faldt over 100 mm regn på et par timer.

Jul i Grønnegade

6. dec - 8. dec

Den hyggeligste juleweekend - i hjertet af Næstved. kulturcenteret omdannes til en stemningsfuld julekulisse med markeder og aktiviteter. Find årets julegave, juletræ, nyde et glas gløgg, en æbleskrive, en pandekage eller en tur med bumleekspressen..

JUL I GRØNNEGADE

6. dec

En stemningsfuld julekulisse med markeder og aktiviteter. Her kan du finde årets julegave, jeres juletræ, nyde et glas gløgg, en æbleskrive eller pandekage mens I venter på en tur med bumleekspressen eller hestevognen.

Julehygge i Sognegården

6. dec

Traditionen tro er den første fredag i december afsat til jule- og advents hygge i Sct. Peders sognegård. Der vil igen i år være både julehistorie, banko, underholdning af Sct. Peders Kirkes dygtige pigekor, lidt godt til ganen nogle fælles julesange.

Sing Sing Sing – ”Kind Of Christmas”

6. dec

De fem Sing Sing Sing’ere drager for første gang landet rundt med deres bud på en vaskeægte juleturné. Du kommer til at høre en hel del julesange, du slet ikke vidste, du havde brug for – i en skysovs á la Sing Sing Sing,

JUL I GRØNNEGADE

7. dec

Den hyggeligste juleweekend - i hjertet af Næstved. kulturcenteret omdannes til en stemningsfuld julekulisse med markeder og aktiviteter. Find årets julegave, juletræ, nyde et glas gløgg, en æbleskrive, en pandekage eller en tur med bumleekspressen.

JuleFrokostJazz I Sct. Jørgens Jazzklub med Henning Munk og Plumberne i Cafe Sydpolen

7. dec

Henning Munk Plum håndterer sopransaxofonen, og lejlighedsvis også klarinetten på overbevisende måde, og har i efterhånden mange år med sine Plumper været en afholdt gæst i klubber og på festivaler vidt omkring.

ORD SPECIAL: Julestemning

7. dec

Vi håber og tror på det bedste – og så længe man tror på noget så findes det! inkl. nisser og julemanden, og den perfekte sccoring ved julefrokosten … mæthed, taknemlighed, kærlighed...

Anders Blichfeldt og kor – Christmas Gospel

7. dec

julen 2019 er der lagt op til Danmarks festligste julekoncert med swingenede gospel versioner af klassiske julesange. Med et af landets bedste julebands, de sejeste gospelsangere og Anders i spidsen er der dømt jul, rock’n roll, liv og glade dage.

Gratis

Byg et nissehus – Jul i Grønnegade

8. dec

Kom til gratis workshop for hele familien når Børnekulturhuset rykker over i Musikstalden til “Jul i Grønnegade.”

JUL I GRØNNEGADE

8. dec

Den hyggeligste juleweekend - i hjertet af Næstved. kulturcenteret omdannes til en stemningsfuld julekulisse med markeder og aktiviteter. Find årets julegave, juletræ, nyde et glas gløgg, en æbleskrive, en pandekage eller en tur med bumleekspressen.

SYNG JULEN IND

8. dec

I samarbejde med Grønnegades Kaserne og Svovlstikkerne indbydes der til årets lokale julekoncert. De vil spille og synge sange fra deres eget repertoire og fællesnumre, som vil blæse publikum væk og skabe den ægte julemagi.

Julehygge på Depotet i Skelby

8. dec

Igen i år holder vi julehygge på Depotet, da vi skal have tændt vores juletræ i kanappen. Der vil været klippe - klister, lidt julebasar og julebag, som børnene kan pynte. Måske kan man vinde en lille gave.

Kend din PC – Sociale medier – Skype – Facebook

9. dec

Sociale Kommunikationsmedier, rummer rigtigt mange muligheder, men inden man kaster sig ud i Cybercity er der et par ting, som det er en rigtig god ide at have styr på - Hvad er Face book, hvordan virker Skype. Og hvordan opretter man en profil.

Skånsom optræning og afspænding – kursusforløb

10. dec

Holdet er til dig, der ønsker at finde motivation og glæde igen til at bevæge dig og værdsætte din krop. Du kan have haft pcs efter en hjernerystelse, stress inde på livet, fitnesscentre er bare ikke dig, måske har du været syg eller andet.

Iværksættercafé

10. dec

Vil du have gratis sparring på dit iværksætterprojekt? Så kom forbi til vores Iværksættercafé og få en uforpligtende snak tirsdag den 10. december hos Næstved Erhverv.

Bankospil i Tappernøje

10. dec

Bankospil hver tirsdag aften i Tappernøje.

PC klippekort

11. dec

Syntes du at din pc opfører sig underligt, har du brug for hurtig hjælp, eller kan du bare ikke finde rundt i PC-junglen?

Helligåndshuset i Næstved – Lokalhistorisk foredrag

11. dec

Vi kigger på Helligåndshuset i Næstved, der er det eneste bevarede middelalderlige helligåndshus i Danmark. Det er de huse, hvor man tog sig af de fattigste gamle og af hittebørn, med andre ord en aldersintegreret forsorgsinstitution.

I stråleglans – om de dødelige engle i den amerikanske rustningsindustri

12. dec

Med udgangspunkt i Kate Moore bog "The Radium Girls" dykker vi ned i historien om selvlysende instrumenter og ure til militær udrustning til lands, til vands og i luften.

Thomas Warberg – Perfektion, Overskud & andre lorteord

12. dec

Han er en af landets absolut skarpeste og mest teknisk overlegne komikere. De sidste par år har Warberg testet et utal af timers stand-up på sin helt egen comedy klub i hjertet af København - og nu er han endelig klar med sit nye one man show.

Tørke og skovbrande – nu også i Nordeuropa

13. dec

Tørke er ikke noget nyt fænomen. Udsatte områder har med kortere eller længere mellemrum været ramt af tørke. Men andelen af Jordens landområder, som bliver ramt af alvorlig tørke, er steget fra 10-15% i de tidlige 70'ere til ca. 30% først i 2000-tallet.

Familie Hansens jul

13. dec - 15. dec

Kom og oplev 18 herlige børn. Sydbyens amatørteater spille dette års julestykke, af Johnny Hansen. Stykket hedder familien Hansens jul og spilles fredag, lørdag og søndag.

Juleforestilling

14. dec - 15. dec

Julemusicalen handler om Familien Hansen, hvis 8 børn bor på loftet, og her holder nisserne også til. De to verdener blandes sammen, og et af børnene trylles om til nisse.

Burhan G – Det Store Juleshow

14. dec

I løbet af de seneste 10 år har Burhan G leveret nogle af landets mest storslåede og ekstraordinære liveshows, og julekoncerterne med et 30 mand stort symfoniorkester bliver absolut ingen undtagelse.

Søndags cafe – Julekoncert Næstved Harmonikaklub

15. dec

Kom til en hyggelig eftermiddag selskab med Næstved Harmonikaklub, der lægger op til en hyggelig eftermiddag. Repetoiret er stort, det strækker sig over svenske harmonikavalse, tyske schlagere, danske sange og meget meget mere.

Gry – juleshow

15. dec

Gry er klar med et specielt juleshow til det modne publikum.

Teater: Julekoncert

15. dec

Jesper Lundgaard og Susanne Elmark vil sammen med et 4-mands orkester lede publikum igennem et musikalsk julelandskab med danske salmer, julehits, fællessang og evergreens.

Bankospil i Tappernøje

17. dec

Bankospil hver tirsdag aften i Tappernøje.

GAME NIGHT 2019

17. dec

Game Nights byder på ekstraordinære spiloplevelser i Musikstalden på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Den entusiastiske og erfarne brætspiller Brian Rygaard medbringer klassikere og nyheder.

Willi Münzenberg – en komintern-agent?

18. dec

'Den røde millionær' eller 'Moskvas hemmelige propaganda-zar i Vesten' var nogle af de titler den vestlige presse klistrede på Münzenberg, da han i mellemkrigstidens Tyskland stod i spidsen for et stort og indflydelsesrigt kommunistisk medieimperium.

I storm og høj sø – historien om Stormen Gudrun – og færgen “Estonia”s forlis

20. dec

Op gennem 1900-årene har flere storme indskrevet sig i Danmarkshistorien, men også efter milleniumskiftet har der været voldsomme storme. Det, der i Danmark er blevet kendt som "Januarstormen 2005", ramte det nordvestlige Europa d. 8. januar 2005 m.fl.

Børneteater: Stor, større, størst

5. jan

En sød lille forestilling - med store smil - om at se stort på at være lille. Inspireret af Halfdan Rasmussens "Lange Peter Madsen". Børneteaterbrunch.

Nytårsløbet (3. serieløb af 4)

5. jan

HGATM arrangerer Nytårsløbet der er motionsløb med tre distancer: 3.6 km (børnevenligt), 5.9 km og 10 km. Alle ruter har start/mål på Herlufsholm Idrætscenter og alle ruter er lagt i den smukke Herlufsholmskov.

Næssis Nytårskoncert 2020

12. jan

Den store, grønne drage kommer forbi Grønnegades Kaserne Kulturcenter sammen med Ulla Abdullas Cocobongoband for at synge, danse og hygge sammen alle byens glade børn.

Gratis

Iværksættercafé

14. jan

Vil du have gratis sparring på dit iværksætterprojekt? Så kom forbi til vores Iværksættercafé og få en uforpligtende snak tirsdag den 14. januar kl. 16.00-18.00 hos Næstved Erhverv, Sct. Peders Kirkeplads 14B, 4700 Næstved.

Dansk Slager Parade 2020

16. jan

Så er holdet til Dansk Slager Parade 2020 på plads, det er et forrygende hold bestående af DORTHE KOLLO, DARIO CAMPEOTTO, ANDERS TIND, LISE HAAVIK, ANNA NOWIK, KLAUS & SERVANTS og KARIN STRAND-HOLM.

Leander & Smith

17. jan

Hvad kan der komme ud af Øresund, to sangere, en guitar og et piano? Sirener, der lokker sømænd i fordærv? Rustne strenge? Eller måske bare helt vidunderlige sange – bittersøde fortællinger...

Julie Berthelsen – samtalekoncert

18. jan

Du får her mulighed for at opleve Julie i intime rammer. Dennis Flacheberg vil sætte den folkekære sanger i stævne med spørgsmål om livet på og bag scenen.

COPENHAGEN DRUMMERS THE GRAND TOUR

18. jan

I 2020 har Copenhagen Drummers 10 års jubilæum, og i den forbindelse er de erfarne københavnske trommeslagere klar med et nyt og skræddersyet trommeshow, som bliver en gigantisk fejring af jubilæet.

Børneteater: Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon

19. jan

En enkel og smuk fortolkning af Karen Blixens “Babettes Gæstebud”, som har udløst stjerneregn hos anmelderene og er nomineret til årets særpris ved Reumert 2019.

Teaterforestilling: Ikke uden min mor

20. jan

»Ikke uden min mor« er baseret på interviews med 76 kvinder med 12 forskellige nationaliteter og fortælles i ord og musik på tværs af generationer og kulturer, så vi og vores liv bliver synlige for hinanden.

Ikke uden min mor

21. jan

Danskdansks »Ikke uden min mor« er en forestilling om mødre og døtre. Vi står alle på skuldrene af vores mødres historier, erfaringer og kampe, ligesom de står på deres, og som vores døtre står på vores.

Uddannelses- og erhvervskonference DYGTIGE MEDARBEJDERE TIL FREMTIDENS VIRKSOMHEDER

22. jan

På konferencen vil oplægsholderne give bud på de krav og udfordringer, som virksomheder og medarbejdere vil stå over for i fremtiden. Erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og kommunevil sammen kunne diskutere scenarier og give konkrete bud på løsninger.

Teater: Scener fra et ægteskab

23. jan

Bergmanns nyklassiker med Morten Kirkskov og Stine Stengade.

Senioruniversitet – 24 foredrag

24. jan

24 fredage er der Seniorhøjskole i Smedjen, Grønnegade Kaserne. Her er seks af de 24 foredrag. Vore vestlige, parlamentariske demokratier mødes i disse år atter af forsøg fra ekstremistiske grupper, der vil skabe mistillid til vor måde at leve sammen på..

Chuck Berry Tribute

25. jan

Få kunstnere har været lige så vigtige for rockmusikken som Chuck Berrry. 5 danske solister fortolker og genopliver lyden af rock 'n roll, sammen med deres backing orkester The Hail(Shaky Ground).

Gratis

Iværksættercafé

28. jan

Vil du have gratis sparring på dit iværksætterprojekt? Så kom forbi til vores Iværksættercafé og få en uforpligtende snak tirsdag den 28. januar 2020 kl. 16.00-18.00 hos Næstved Erhverv, Sct. Peders Kirkeplads 14B, 4700 Næstved.

Teater: Mit liv som Niels

30. jan

Dansk Rakkerpaks leder, Niels Grønne beretter om sit liv.

Thriller Live

30. jan

Showet, der har kørt i record breaking 10 år, kommer nu fra London West End til Arena Næstved. Thriller Live er en spektakulær oplevelse, som hylder karrieren for en af Verdens bedste entertainere.

Claus Hempler

30. jan

Claus Hempler tager på turne med kufferten fuld af smukke, danske sange.

John Mogensen Live

1. feb

DANMARKS JORD behøver ikke være kedelig at opholde sig på! Ifølger forsanger Karsten Noel Loft m. band. Der vil være mulighed for tilkøb bestående af John Mogensens yndlingsspise: Hakkedreng med bløde løg og så æblekage.

Mac-K & Company

1. feb

Endnu en gang får Ny Ridehus besøg af Company, anført af den rutinerede musikere Mac-K.

Børneteater: Grevens fejde

2. feb

En hæsblæsende fortælling om en borgerkrig, der bølger frem og tilbage over hele landet. Børneteaterbrunch.

Fastelavnsløbet (4. serieløb af 4)

2. feb

HGATM arrangerer Fastelavnsløbet der er motionsløb med tre distancer: 3.6 km (børnevenligt), 5.9 km og 10 km. Alle ruter har start/mål på Herlufsholm Idrætscenter og alle ruter er lagt i den smukke Herlufsholmskov.

Teater: Skatteøen

2. feb

Sebastians musical. Udsolgt.

JADA

6. feb

Jada stormer frem og har med kun 3 singler sunget sig direkte ind i danskernes hjerter. Efter totalt udsolgte shows på Radar og Store Vega, er den succesfulde sangerinde nu klar med nye shows flere steder i landet.

Nikolaj og Piloterne

8. feb

Nikolaj & Piloterne byder på ligefremme, iørefaldende, dansksprogede og delvist selvbiografiske sange med et strejf af melankoli.

Christina Martin

20. feb

Christina Martin er en prisbelønnet canadisk singer-songwriter. Hun har indspillet og turneret uafbrudt, og opbygget nære forbindelser til spillesteder hvor hun spiller hendes sange om tab, kærlighed og udholdenhed.

Teater: Modne damer i morgenkåbe

22. feb

3 gode veninder mødes for at fejre en 60 års fødselsdag: En forrygende Spa-komedie.

Børneteater: Stort og småt

23. feb

Dorthe og Rasmus møder børnene med en varme og nærhed, der sikrer en god oplevelse for de små, som måske er i teatret for første gang i deres liv. Forestillinger kl. 9.30 + 11.00.

Børneteater: TO

26. feb

TO er en musikalsk forestilling om ubrydeligt venskab mellem to mennesker. Et venskab så stærkt og vigtigt, at alt er på spil, og alt kan ske.

Teater: A space in the dark

27. feb

Syv dansere mødes til gravøl. Moderne dans til David Bowies musik.

Rune Klan – Håbefuld

29. feb

Med afsæt i personlige oplevelser og verden omkring os, vil den sympatiske gøgler, med vanlig selvironisk distance, give sit bud på at være HÅBEFULD anno 2020.

Teater: Det’ lunt i nat

1. mar

Det' lunt i nat rummer stort set alle danske operetteperler.

Teater: 2 på tur

5. mar

Kurt Ravn, Peter Schrøder m.fl. i en komedie om to ældre, der nægter at bøje sig for alderdommen.

Fries before guys

6. mar

“Det bliver mellem os” er et samtale-show, der nysgerrigt undersøger venskabsrelationer i et liv og samfund, hvor parforholdet ofte bliver ophøjet til den vigtigste relation.

Hero

7. mar

Oplev et af Danmarks helt store eksportsucceser på scenen i Næstved. Glæd dig til at møde H.E.R.O. Et af deres numre er Superpowers fra 2014. Siden har de været på tour med Dizzy Mizz Lizzy. Og de har spillet i Japan og skal retur i november/december.

Senioruniversitet – 24 foredrag

13. mar

24 fredage er der Seniorhøjskole i Smedjen, Grønnegade Kaserne. Her er seks af de 24 foredrag. Hvad kan vi lære af storbyhistorien?

Liive & Sofia Hedia

14. mar

De to veninder Sofia Hedia og Liive (Live Foyn Friis) - to hovednavne, to koncerter, én aften.

Børneteater: Nattergalen

15. mar

Handlingen udspilles i et fjernt eventyrligt univers fuld af digitale mirakler, hvor man let mister forbindelsen til det, der kommer fra hjertet. Forestillinger kl. 10.00 + 11.30.

Teater: Driving Miles

16. mar

4 jazzmusikere samt 1 fortæller beretter Henning Mankells historie om Miles Davies norske chauffør.

Pligten kalder

20. mar

Ny koncerttur med de gamle klagesange. Pligten Kalder har været på landevejen hvert forår siden 2018, således også i 2020. Siden udgivelsen af “Længst muligt i eget hjem” er den småbizarre kvartet blevet meget sammenspillet.

Elephant Sessions

21. mar

Elephant Sessions er i den grad igang med at erobre verden med deres nye og tredje album What Makes You.

Teater: Den grønlandske mand

24. mar

En forestilling til og om den grønlandske mand. Forestillingen spilles på dansk.

Mad Office

25. mar

En del af Orpheus 2019-2020. New zealandske Trygwe Wakenshaw besøger den 25. marts med forestillingen Mad Office. To forretningsmændene mødes de hver dag i læderagenturet Rucks’s Leather Interiors’ trummerum.

Teater: Let it rock!

27. mar

En hyldest til The Beatles i anledning af 50 årsdagen for udgivelsen af Let it be

Anders Lund Madsen – Jorden går muligvis under i løbet af foråret 2020

28. mar

For første og nok også sidste gang rejser Anders Lund Madsen alene på Danmarksturné for at samle nationen, inden det er for sent.

Iona Fyfe

3. apr

Iona Fyfe, folksangerinde fra Aberdeenshire, gæster Danmark for første gang i April 2020. Hun er blevet en af Skotlands fineste unge balladesangere, rodfæstet i sangtraditionerne i det nordøstlige Skotland.

Benny Andersen Hyldestkoncert

4. apr

I August 2018 mistede vi Benny Andersen.Nu har bassist Jens Jefsen og trommeslager Morten Lund, som begge turnerede med den originale Dissing/Andersen kvartet, samlet et nyt orkester som hylder Povls & Bennys univers, og de elskede sange og tekster.

Børneteater: Den grimme ælling

5. apr

Den grimme ælling er Ishøj Teaters musikalske gendigtning af det klassiske eventyr om at være anderledes og at finde troen på sig selv. Børneteaterbrunch.

COMKEAN OG DEN MANDIGE ELG

5. apr

ComKean og Den Mandige Elg præsenterer: Elgens Revanche! Først tabte elgen ComKean Med Elg På. Så tabte han Tæller/Tæller Ik. Men NU vil han have sin hævn over ComKean! Men kan han få det? Det finder vi ud af i vores helt nye liveshow Elgens Revanche.

The White Album

11. apr

De skæggede sangere, guitarister og komponister i The White Album søger ind til den kerne, der samlede dem: Nærværende nordisk folk spillet af tre humørfyldte venner. Claus Arvad, Frederik Vedersø og Jakob Eilsø.

Teater: Camille Clouds brevkasse

15. apr

Mungo Parks dramatisering af Line Knutzons brevkasse.

Niels Lan Doky Trio

17. apr

Jazzpianisten Niels Lan Doky drager ud på hans første landsdækkende Danmarksturné i over 10 år.

Teater: Elverhøj

19. apr

Figaros komiske og musikalske "gengivelse" af Elverhøj.

Anders Blichfeldt – Alene på scenen

22. apr

I sit nye show ‘Alene på scenen’ tager Anders os med på sin livsrejse, både den musikalske og den personlige.

Ivan Pedersen turnerer i 2020

24. apr

Ivan Pedersen turnerer i 2020 med stort band i anledning af sin 70 års fødselsdag i april.

Human in balance

29. apr

DON GNU er leverandør af et magisk sammensurium af ekstremsport, komedie og kunst, og denne gang sætter DON GNU alt på et bræt! Hovedpersonen er et gigantisk halv tons tungt roterende balancebræt. Et kunstværk i sig selv.

Turen går til Nikolaj Stokholm

6. maj

Hele Danmarks Stokkefar er tilbage med et nyt oneman-show. I det forrige show “Mit liv som Nikolaj Stokholm” grinede vi allesammen af fortællingen om en albinos opvækst i 90’ernes forstad. Nu er albinoen blevet voksen (næsten) og det er på tide at kigge udad. At betragte os allesammen og ikke...

Turen går til Nikolaj Stokholm – Ekstra show

6. maj

Hele Danmarks Stokkefar er tilbage med et nyt oneman-show.

Lucid Dreaming / 2 dages workshop

13. jun - 14. jun

Kunne du tænke dig at fordybe dig i en drømmeyoga praksis? At blive bevidst i dine drømme? Et redskab til at opnå klare drømme og derigennem skabe kontakt til din spiritualitet, til healing og transformation.

Ørkenens Sønner – Fez i en hornlygte

6. sep - 26. sep

Alt håb er ude! Skeletterne vælter ud af skabene, og fortidens frygtelige dæmoner lurer bag hvert et hjørne. I en tid, der er opfyldt af angst og usikkerhed, er der brug for virkelige helte, der tager affære!

Linda P.

14. nov

Det er svært ikke at slå ørerne ud, når Linda P deler ud af sin livshistorie. Hun har været en tøjte, haft hovedpine og har lagt den vilde livsstil på hylden for at blive “normal” og et såkaldt ”mønstereksemplar”...

Huxi Bach

10. dec

Huxi Bach skal på landevejen efter en pause på over 2 år. Der er nye bekymringer, ny regering og helt nye måder at blive krænket på.

Seværdigheder

Gratis

360 grader oplevelse af Næstved

Sitet 360naestved.dk har kortlagt og bundet de mange spændende oplevelser i Næstved sammen i korte ruter, hvor alle kan være med. Helt enkelt for at give dig alt det bedste i en 360 grader oplevelse af Næstved.

Læs mere

Arena Næstved

Arena Næstved er Sydsjællands nye mødested for sport, kultur og events. Arenaen er placeret i forlængelse af de eksisterende idrætshaller og Næstved Stadion. Her har der været afholdt store koncerter med navne som Nik & Jay og Rasmus Seebach.

Læs mere

Billeder i lys

Billederne kan være forholdsvist svært tilgængelige i al deres enkelhed. Inspirationen er størrelser, linjer, komposition, farvesammensætninger samt sidst, men vigtigst, rummelige oplevelser.

Læs mere

Bio Næstved

Bio Næstved er en biograf med historie. Biografen blev oprindeligt grundlagt i Jernbanegade 7 i 1906 – kun to år efter hovedstadens første biograf. Siden flyttede biografen i 1951 til Kattebjerg 5, hvor den ligger i dag.

Læs mere

BonBon-Land

60 tons pomfritter, 130.000 softice og 80.000 grillpølser. Så meget bliver der hvert år langet over disken i BonBon-land – Næstveds helt egen forlystelsespark, som ligger i Holme-Olstrup lidt uden for Næstved.

Læs mere

Danmarks største tulipanfestival

Det er netop i disse dage, at Danmarks største tulipanfestival kan nydes i den smukke slotspark. De førende løgavlere i Danmark, England og Holland viser deres ypperste præstationer.

Læs mere

Dansk Rakkerpak & Faster Cool – Næstveds Internationale Egnsteater

Dansk Rakkerpak er Næstved Kommunes egnsteater, som tilbyder forestillinger for store og små på gader og stræder og i deres egen teatersal.

Læs mere

Du har idéen – www.SkabNaestved.dk giver dig overblikket

En ny hjemmeside har set dagens lys. Www.SkabNaestved.dk er en ny online projektguide, som skal gøre det så nemt som muligt at få ting til at ske i Næstved.

Læs mere

Fensmark og omegn

Fensmark har i en årrække fungeret som forstad til Næstved. Samtidig er en stor del af byudviklingen i Næstved sket mod nordøst, så de to byer nu nærmer sig hinanden.

Læs mere